Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
ESIKATSELUSSA: War Tech Fighters (PC)

Artikkeli: ESIKATSELUSSA: War Tech Fighters (PC)

Kirjoittanut Mikko Kosonen 20.August 2017

”…And Then The War Began.” -sanoin alkaa War Tech Fighters -pelin eli jokseenkin hauskasti lyhennetyn WTF:n alkuintro.

”…Ja sitten kävi niin” -tyyppiset sanat tuovat erehdyttävästi mieleen yhden allekirjoittaneen suosikkisarjoista, nimittäin Michael J. Straczynskin käsikirjoittaman Babylon 5:n, jonka ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa eräs hahmo sanoi sanat ”…And So It Begins,” ja sen jälkeen se kaikui seuraavan kauden jokaisen jakson introssa.

WTF:n alussa sanat kuitenkin ovat paljon yksiselitteisemmät, kun puhutaan jo heti suoraan sodasta, mutta jopa alkuintron taustalla soiva dramaattinen musiikki muistuttaa hieman B5:n alkuintron musiikkia. Tai ehkä vain kuvittelen omiani.

War Tech Fighters, WTF, on aivan hiljattain Steamin early accessiin ilmestynyt projekti ja Game Reality sai tilaisuuden katsastaa sitä.

Pelissä hyviksien isot sota-alukset lipuvat avaruuden pimeydessä vierivieressä, valmiina taistelemaan isompaa vihollisuhkaa vastaan, joka on jo ehtinyt tuhota tieltään heikommat siirtokunnat. Nämä loput, vahvemmat jäljellä olevat siirtokunnat ovatkin lyöneet hynttyyt ja sotakalustot yhteen ja samalla kehittäneet uutta teknologiaakin avuksi sodassa vihollista vastaan.

War Tech Fightersit (eli siis WTF-soturit) ovat isoja ihmisen ohjastamia avaruusmechejä, jotka ulkoisesti muistuttavat aika lailla Transformers -robotteja.

Pelin nyt kokeilussa oleva Steamin early access -versio pitää sisällään kaksitoistatehtäväisen yksinpelikampanjan, mutta myös survival sekä challenge -pelimoodit.

Yksinpelikampanjassa pääideana on taistelukentällä tuhota vihollisia, sekä suorittaa siinä sivussa pientä sivutavoitetta, kuten johtolankojen tutkimista, resurssien noutoa avaruusromun seasta tai jonkin toisen liittolaisen suojelua. Avaruudessa killuvia bonuskanistereita kannattaa myös pitää silmällä ja näköpiiriin sattuessa kerätä ne (ampumalla tietysti!), koska niistä saa käteistä. Pääasiassa valtaosa ajasta kuitenkin menee vihollisalusten tuhoamisessa.

Aseinaan pelaajan mechalla on iso tykki sekä käteen pultattu konekivääri ja puolustukseksi jättimäinen kilpi.

Pelaajan edetessä tehtävissä, pelissä kertyy tilille rahan lisäksi myös XP:tä joka nostaa pelaajatasoa. Tukikohdan telakalla voidaan sitten päivitellä omaa tech fighteria paremmilla aseilla ja sietokykyä lisäävillä panssareilla, minkä lisäksi on vielä erikseen mahdollista upottaa rahaa tutkimustyöhön, jotka nekin parantavat elinmahdollisuuksia. Tutkimustyön suorittaminen parantaa vihollisluotien sietokykyä, vähentää mechan energiantarvetta ja niin edelleen.

Pelaajan mechalla kun on ehtyvä ja automaattisesti myöskin täyttyvä energiamittari, jota kuluu kun räiskitään ja käytetään rakettimoottoreita. Joihinkin päivityksiin tarvitaan sitä parempaa pelaajatasoa, eli siksi myös XP:tä kerätään pelissä.

Kieltämättä oman mechan parantelu onkin se suola, joka porkkanana heiluu pelaajan edessä – ilman mitään tällaista peli olisi vähän turhankin puuduttavaa pidemmän päälle.

Kyllähän pelin tehtäviä on hauska paukutella menemään silloin tällöin, mutta jotain pientä kampanjan kokonaisuudesta mielestäni vielä uupuu – se jokin, joka oikein koukuttaisi pelaamaan peliä tehtäväkaupalla.

Tällä hetkellä WTF on ihan menevää 3rd person räiskyttelyä avaruudessa, mutta mitään maata mullistavaa se ei tarjoile. Toisaalta voidaan ajatella niinkin, että peli on vasta saapunut early accessiin ja on jo nyt näinkin hyvällä mallilla – voi hyvinkin olla, että järjestyksessään toista peliään kehittävä pieni indiekehittäjä, Drakkar Dev, saa mecharymistelystään vielä ihan varteenotettavaakin hupia.

Päällisin puolin kun WTF tuntuu tosiaan jo nyt varsin pelattavalta scifitoiminnalta. Ainakaan Xbox One -ohjaimen kanssa pelatessa kontrolleissakaan ja pelattavuudessa ei ollut oikeastaan mitään valittamista.

Grafiikkakin on jo nyt ihan hyvän näköistä, vaikka aika pitkälti tyhjässä mustassa avaruudessa seikkaillaankin ja testikokoonpanolla pelin ruudunpäivitys oli sutjakkaa sorttia täysillä detaileilla, eli ainakaan optimoinnin puutetta ei pelimoottorin puolella ole.

Oman taistelijan kustomointi erilaisilla väreillä sekä uusilla päivitysosilla tuo ison metallimöhkäleen ohjastamiseen riittävää persoonallisuutta. Toiminnan taustalla pauhaa pääosan ajasta instrumentaalinen, hyvin pelin meininkiin istuva heavy metal musiikki, joka tosin alkaa useissa tehtävissä vähän toistamaan itseään. Ne muutamat raidat mitä pelistä tällä hetkellä löytyy, ovat turhan lyhyitä looppeja ja välillä tehtävät taas vähän pidemmän puoleisia tuhoamisreissuja.

War Tech Fightersin kaksitoistatehtäväinen kampanja on se, joka eniten tässä vaiheessa pelin kehitysprojektissa koukuttaa – challenge sekä survival -tilat, vaikka mechan päivittelyyn käytettävää rahapalkintoa läpäisystä antavatkin, ovat lähinnä sellaisia välillä kokeiltavia pelimuotoja, joista ei niin jaksa välittää niiden tiukan vaikeustason vuoksi.

Tällä hetkellä peli maksaa Steamissa noin vajaa neljätoista euroa – mikä ei ole lainkaan paha hinta. Jäämme odottamaan miten peli jatkossa kehittyy ja palaamme asiaan, mikäli harppauksia pelin kehityksessä alkaa näkyä.