Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
facebook link rss link twitter link

Uusimmat arvostelut

Kansikuva - Severed
Severed PS Vita/PSP Roolipelit

Poikki ja pinoon.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Mortal Kombat
Mortal Kombat PS Vita/PSP Tappelupelit

Muistoja verestämässä.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Ultimate Marvel vs Capcom 3
Ultimate Marvel vs Capcom 3 PS Vita/PSP Tappelupelit

Maailmojen sota.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Michael Jackson - The Experience HD
Michael Jackson - The Experience HD PS Vita/PSP Partypelit

Tanssahtelua näppituntumalla.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Virtua Tennis 4 - World Tour Edition
Virtua Tennis 4 - World Tour Edition PS Vita/PSP Urheilupelit

Virtua Tenniksen uusi tuleminen.

Lue arvostelu »
Kansikuva - BlazBlue - Continuum Shift Extend
BlazBlue - Continuum Shift Extend PS Vita/PSP Tappelupelit

Animetappelu, joka pitää amatöörit loitolla.

Lue arvostelu »
Kansikuva - White Knight Chronicles ? Origins
White Knight Chronicles ? Origins PS Vita/PSP Roolipelit

White Knight Chronicles ? Origins on kuin PS3:n White Knight Chronicles olemattomalla juonella ja ilman todellisia seikkailuelementtejä. Pelimaailma on korvattu mielikuvituksettomilla luolastoilla, pelin rakenne on formalisoitu sarjaksi tusinatehtäviä ja jo lähtöjään överiksi vedettyä hahmojen, taitojen ynnä muun tilpehöörin mikromanagerointia on lisätty roimalla kädellä. Tasapaksusta taistelusta ja sinänsä toimivasta verkkomoninpelistä ei ole tämän teoksen pelastajaksi.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Patapon 3
Patapon 3 PS Vita/PSP Arcadepelit

Patapon 3 on PSP:n suositun rytmipelisarjan tuorein ja selvästi haastavin osa. Perusidea on pysynyt suurin piirtein muuttumattomana, mutta hahmojen ja varusteiden kanssa puljaus tuo konseptiin uutta eloa. Vaikeustasoa on kiristetty niin tiukalle, että peliä on helpompi suositella karaistuneelle veteraanille kuin uudelle tulokkaalle. Niitä jotka jaksavat ahertaa itsensä jyrkän oppimiskynnyksen tuolle puolen, odottaa kuitenkin omaperäinen ja mehevä rytmipelikokemus.

Lue arvostelu »
Kansikuva - God of War - The Ghost of Sparta
God of War - The Ghost of Sparta PS Vita/PSP Hack 'n' slash

God of War ? The Ghost of Sparta on edeltäjiensä tavoin pelillisesti hiottu ja teknisesti uraauurtava taistelupeli. Pelattavuus, loistava rytmitys, mahtipontiset maisemat ja eeppiset lopputaistelut nostavat sen PSP:n hack?n?slash ?genren parhaimmistoon, mutta se on liian konservatiivinen ja ideaköyhä jäädäkseen elämään God of War III:n veroiseksi klassikoksi. Tutun konseptin taskuversiointina se on kuitenkin erittäin onnistunut. Jos vanha tuttu veribaletti inspiroi, on God of War ? The Ghost of Sparta tutustumisen arvoinen.

Lue arvostelu »
Kansikuva - The Eye of Judgement ? Legends
The Eye of Judgement ? Legends PS Vita/PSP Strategiapelit

The Eye of Judgement ? Legends on PS3:n omaperäisen keräilykorttipelin, The Eye of Judgementin konstailematon PSP-pikkuveli. Ajatus The Eye of Judgementista ilman kameraa ja korttipakkaa kuulostaa äkkiseltään tuhoon tuomitulta, sillä iso osa alkuperäispelin viehätyksestä tuli juuri sen omaperäisestä pelattavuudesta. Toisaalta Legends on julkaisuna myös rehellisempi, sillä ilman ylimääräistä tilpehööriä sen täytyy tulla toimeen silkalla peli-ideallaan. The Eye of Judgement ? Legends osoittaa, että savun ja peilien keskeltä löytyy ihan oikea, loppuun saakka mietitty peli-idea, mutta se ei rehellisesti sanottuna ole aivan yhtä jännittävä kuin oikeilla korteilla pelattava edeltäjänsä. Pahin juttu lienee kuitenkin se, että The Eye of Judgement on selkeästi parhaimmillaan moninpelinä, jolloin se asettaa itsensä naamatusten Magic: The Gatheringin ja muiden ihan oikeiden keräilykorttipelien kanssa. Tällöin kyse on niin sosiaalisesta genrestä, ettei verkossa väännettävällä PSP-pelillä ole kilpailussa juuri sanaa. Mikäli ajatus PSP-keräilykorttipelistä kuulostaa tästäkin huolimatta kiehtovalta, voi valintansa kanssa mennä pieleen paljon pahemminkin.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Echoshift
Echoshift PS Vita/PSP PC

Echoshift on omalaatuisen Echochromen hengessä tehty puzzlepeli, jossa keskitytään perspektiiviharhojen sijaan pelaamaan ajalla. Itsensä monistaminen kelloa vääntämällä ei ole ideana mitenkään uniikki, muttei myöskään puhkikulutettu. Echochromelta lainattu eriskummallinen tunnelma, fiksu tasosuunnittelu ja pikkuhiljaa uusia puolia itsestään esittelevä rakenne tekevät Echoshiftistä mielenkiintoisen ja kun hintalappukin on sisältöön nähden tasapainossa, on sitä vaikea olla suosittelematta.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Gran Turismo
Gran Turismo PS Vita/PSP Ajopelit

Polyphonic Digital on tehnyt hienoa jälkeä kääntäessään Playstationin legendaarisinta autopelisarjaa PSP:n taskumuottiin. Uskottava ajofysiikka, samettisen pehmeä ruudunpäivitys ja runsas valikoima ratoja sekä autoja nostavat sen PSP:n autosimulaattorien kärkikastiin siitäkin huolimatta, että radalle mahtuu kerrallaan vain neljä autoa ja että uramoodin puuttuminen jättää yksinpelikokemuksen hieman ontoksi. Heikkouksineenkin kyseessä on nykykonsolien paras Gran Turismo ja mitä oivallisin lääke GT 5:n odottelusta aiheutuviin vieroitusoireisiin.

Lue arvostelu »
Kansikuva - LittleBigPlanet
LittleBigPlanet PS Vita/PSP Tasohyppelypelit

LittleBigPlanetin PSP-versio on kevyt tasohyppely, joka on omaksunut varsin onnistuneesti Media Moleculen kulttiklassikon tunnelman ja hyväntuulisuuden. Moninpelin puute ja lyhyenläntä tarinamoodi jättää sen piirun verran isoveljensä varjoon, mutta tasoeditori, pelattavuus ja ennen kaikkea pelin sielu ovat läsnä myös taskuversiossa. Toimivan spinoffin tekeminen laajalti tunnustetusta peliklassikosta ei ole helppoa, eikä Studio Cambridgen hyppy Media Moleculen jättisaappaisiin suju aivan kompuroimatta, mutta kaikkineen, lopputulos on miellyttävä ja positiivisella tavalla uniikki PSP-pelikokemus.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Motorstorm - Arctic Edge
Motorstorm - Arctic Edge PS Vita/PSP Ajopelit

Motorstorm - Arctic Edge on viihdyttävän ajopelin esimerkillinen käännös. Vaikka PSP:ltä ja PS2:lta löytyy vain murto-osa PS3:n tehoista, ei Arctic Edgen ole tarvinnut sortunut kummoisiin kompromisseihin: polygoneja ja efektejä viljellään vähemmän, mutta tärkein, eli pelattavuus, toimii yhä kuin junan vessa. Toimiva ajotuntuma, mielikuvituksellisest radat, helposti omaksuttava pelattavuus ja ärsyttävät musiikit ? jep, Motorstorm ? Arctic Edge on Motorstormia aidoimmillaan.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Resistance - Retribution
Resistance - Retribution PS Vita/PSP Toimintapelit

Resistance - Retribution on ennen kaikkea konseptipeli. Se osoittaa havainnollisesti, kuinka modernista 3D-räiskinnästä on mahdollista leipoa toimiva mobiiliversio alistumatta raastaviin kompromisseihin grafiikan, kontrollien tai verkkopelin suhteen. Väkinäinen tarina ja muutama lapsus pelisuunnittelussa sysäävät sen väkisinkin hieman PS3-isoveljiensä varjoon, mutta jos sitä vertaa muihin PSP-ammuskeluihin, on kyseessä onnistunut teos. En tosin ole aivan varma, tarvitseeko maailmani välttämättä lisää juuri PSP:lle tehtyjä 3D-räiskintöjä, mutta mikäli kokee genren enemmän omakseen, ei Retributionin kanssa voi mennä vikaan.

Lue arvostelu »