Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
facebook link rss link twitter link

Uusimmat arvostelut

Kansikuva - Ghostbusters - The Videogame
Ghostbusters - The Videogame Playstation 2 Toimintapelit

Ghostbusters - The Videogame on ehkäpä paras Haamujengi -aiheinen lisenssipeli, joka on koskaan julkaistu -- sinänsä hassua, että sen piti ilmestyä vasta 25 vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Hauskaa 3rd person haamujahtia, jota särkee pääasiassa pelin liika helppous, pelin lyhyys, sekä sen itseääntoistavuus.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Yakuza 2
Yakuza 2 Playstation 2 Toimintapelit

Yakuza 2 on tavanomainen japanilainen rooliseikkailupeli, jossa genrelle ominaiset vuoropohjaiset taistelut on korvattu toimintapelimäisillä tappeluosioilla. Turhankin rönsyilevästi kerrottu juoni ja heikot henkilöhahmot kääntävät pelin tarinavetoisuuden sitä itseään vastaan, mikä on Yakuzan kaltaiselle juonipelille se pahin, ja ainut niitti, joka arkun sulkemiseen tarvitaan. Keskinkertaista tarinaa jaksaa seurata tiettyyn pisteeseen saakka ihan vaan toimivien tappeluosioiden voimin, mutta heti kun suoraviivainen tekoäly ja epäreilusti rankaiseva vaikeustaso alkaa polttaa kynttilää väärästä päästä, ovat ylistyssanat kortilla. Mikäli japanilaisten toimintaroolipelien pelaaminen ei ole sydämen asia, tarjoaa Yakuza 2 vähän liian vähän, vähän liian myöhään.

Lue arvostelu »
Kansikuva - The Golden Compass
The Golden Compass Playstation 2 Toimintapelit

The Golden Compass on hyvin tyypillinen yritys tehdä peliä, hyvin tyypillisestä ison rahan Hollywood-elokuvasta. Käytän yrityksestä mieluusti nimitystä "interaktiivinen juonitiivistelmä", sillä peliksi tämän b-tuotteen kutsuminen on irvokasta; seuraamiskelvottomaksi silvotun ja raiskatun juonitiivistelmän ympärille on koottu iso kasa konsolipelikliseitä aina kolmannen persoonan vihollispieksennästä turhanpäiväisiin minipeleihin, vailla minkäänlaista ymmärrystä siitä mikä oikeasti on hauskaa ja mikä ei. Kun paketti päällystetään viimeistelemättömyydellä ja kanteen lätkäistään täysihintaisen pelin hintalappu, ei The Golden Compassin kanssa voi päätyä kuin yhteen lopputulemaan: kierrä kaukaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Manhunt 2
Manhunt 2 Playstation 2 Toimintapelit

Manhunt 2 on kömpelö ja alkeellinen toimintaseikkailu, jonka nimeä kukaan tuskin muistaisi, ellei sen julkaisusta olisi tehty niin suurta numeroa. Se ei raa'asta maineestaan huolimatta sisällä mitään, mitä ei keskiverrossa K-18 leffassa voisi näyttää, mutta pelin huomiohakuinen suhtautuminen väkivaltaan osoittaa tekijätiimiltä niin suurta harkintakyvyn puutetta, etten voi olla tuntematta pientä vahingoniloa sen kohtaamista julkaisuvaikeuksista. Ilman väkivaltaa, käteen jää tunnelmallinen, mutta erittäin turhauttava ja kaavamainen hiippailuräiskintä. Viimeistäänkin siinä vaiheessa, kun peli heittää räiskintävaihteen silmään, tulee se paljastaneeksi myös suurimman salaisuutensa; Manhunt 2:a ei olekaan tarkoitettu sadisteille, vaan masokisteille!

Lue arvostelu »
Kansikuva - Tomb Raider - Anniversary
Tomb Raider - Anniversary Playstation 2 Toimintapelit

Tomb Raider - Anniversary jatkaa Legendista alkanutta Tomb Raider -sarjan renesanssia, modernisoimalla kymmenen vuotta sitten ilmestyneen ihka ensimmäisen Tomb Raiderin nykyisille pelialustoille. Vaikka se ei tarjoakaan mitään sarjalle ennennäkemätöntä, yhdistyvät Legendin pelikoneisto sekä alkuperäisen Tomb Raiderin tunnelma erittäin pelattavaksi paketiksi, joka tuskin jättää kylmäksi sen enempää veteraaneja, kuin uusiakaan tulokkaita. Mikäli kolmannen persoonan toimintaseikkailut ovat edes vähän ominta aluetta, ei Tomb Raider - Anniversarya kannata jättää väliin.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Grand Theft Auto - Vice City Stories
Grand Theft Auto - Vice City Stories Playstation 2 Toimintapelit

Grand Theft Auto - Vice City Stories PS2:lle on moninpeliä vaille tarkka kopio alkujaan PSP:lle ilmestyneestä Grand Theft Auto -spinoffista. Vaikka pelillisesti melkein kuranttia tavaraa onkin, ei Vice City Stories juonellisesti tai tehtäväsuunnittelultaan kestä vertailua GTA3:n, Vice Cityn taikka San Andreaksen kanssa, vaan lopputulos vaikuttaa hieman väkinäiseltä paluulta loppuun lypsetylle 80-luvulle. Mikäli kaikki aiemmat Grand Theft Autot on jo koluttu ja lisää pitäisi saada, ei Vice City Storiesin PS2-versio missään nimessä huono ostos ole, muttei siltä kyllä edellisosien aiheuttamaa pakkopeluu-reaktiotakaan kannata odottaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Test Drive - Unlimited
Test Drive - Unlimited Playstation 2 Ajopelit

Test Drive - Unlimited tarjoaa, jos nyt ei loputtomasti, niin ainakin satoja kilometrejä kaunista hawajilaista maantietä, trooppisine maisemine ja mutkittelevine rannikoteineen sekä kymmeniä kuvankauniita urheiluautoja, joilla näitä maisemia halkoa. Mikäli puolirealistinen avoimen maailman tutkimiseen ja siistiin ajamiseen painottuva kaahailupeli kuulostaa omalta jutulta, kannattaa Test Drive ottaa koeajoon, sillä kyseessä on paitsi loistava käännös,myös kenties yksi vuoden merkittävimpiä PS2-ajopelejä.

Lue arvostelu »
Kansikuva - God Hand
God Hand Playstation 2 Tappelupelit

God Hand on suoraviivainen beat 'em up, joka yrittää sekoittaa rehellisen yksinkertaiseen konseptiinsa b-luokan toimintakomedioiden parodioimista. Näin ajatustasolla hauska idea kääntyy itseään vastaan, saaden God Handin näyttämään idioottihuumorin ylistykseltä. Viimeiset naulat God Handin arkkuun lyö auttamattoman keskeneräiseltä maistuva toteutus, joka näyttää rumaa naamaansa seinien sisään seilaavan kameran ja umpitökerön tasosuunnittelun muodossa. Vaikka itse toiminnan ydin, pelattavuus, toimiikin kelvollisesti, ei se yksinään riitä tuomaan God Handille sitä sisällöllistä arvoa joka täysihintaiseen peliin vaadittaisiin.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Okami
Okami Playstation 2 Toimintapelit

Okami on yksi parhaita Playstation 2:lle koskaan julkaistuja toimintaseikkailuja, jonka viehätys perustuu niin viimeisteltyyn toteutukseen kuin innovaatioonkin. Visuaalisesti huikaisevan kaunis peli tarjoaa jatkuvalla syötöllä ikimuistoisia hetkiä, rytmittyen siten ettei pelaajan mielenkiinto pääse kuihtumaan ennen lopputekstejä. Etenkin idea pelinmittaan hiljalleen karttuvista siveltimellä maalattavista voimista tukee tätä rytmitystä ja istuu pelin japanilaisista tarustoista revittyyn teemaan kuin elitismi oopperaan. Lyhyesti sanottuna, Okami on parasta mitä konsoli-toimintaseikkailuille on tapahtunut sitten uusimman Zeldan.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Scarface - The World Is Yours
Scarface - The World Is Yours Playstation 2 Toimintapelit

Scarface - The World Is Yours on kaikkiaan hyvä yritys kääntää kulttielokuvan kokaiinikaupan ympärillä pyöriväksi hiekkalaatikkopeliksi. Hyvä käsikirjoitus, loistava Al Pacino-imitaattori ja lukuisat pienet yksityiskohdat liittyen omaisuuden käyttöön sekä huumekauppaan, tekevät Scarfacesta paikoin suorastaan riemastuttavan kokemuksen, joskin irralliseksi jäävä juoni ja haukotuksia herättävä tehtäväsuunnittelu jaksavat herättää kummastusta muutoin niin viimeistellyn oloisessa pelissä. Ilmeisistä ongelmistaan huolimatta Scarface on kuitenkin GTA-kloonien parhaimmistoa ja ansaitsee paikkansa kenen tahansa täysi-ikäisen toimintapelaajan hyllystä.

Lue arvostelu »
Kansikuva - FIFA 07
FIFA 07 Playstation 2 Urheilupelit

Fifa '07 on onnistunein osa EA:n maineikkaassa Fifa-sarjassa vuosikausiin. Huomattavasti parantunut fysiikanmallinnus pallon liikehdinnässä ja syöttöpeliin viritelty tekoäly saavat viheriöllä tapahtuvan toiminnan näyttämään ihan oikealta jalkapallolta, eivätkä edes hienoisiin lipsahduksiin sortuvat puolustuspelaajat pysty tätä tosiasiaa muuttamaan. PS2-padin jokaista nappia hyödyntävä kontrolliskeema on kitkerää opeteltavaa aloittelijoille mutta kunhan kontrollien kanssa pääsee sinuiksi, riittää Fifa '07:n interaktiivisissa liigoissa ja managerimoodissa varmasti pelattavaa ainakin '08 versioon saakka.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Sonic Riders
Sonic Riders Playstation 2 Arcadepelit

Sonic Riders on futuristinen ilmalautailupeli, jota vaivaa heikosti toteutettu pelattavuus, mielikuvitukseton toteutus ja yleinen viimeistelemättömyyden tuntu. Ajoittaiset kameraongelmat yhdistettynä anteeksiantamattomaan ajotuntumaan tekevät Sonic Ridersista turhauttavan vaikean ja käytännössä mahdottoman pelin suositella edes pitkän linjan Sonic-faneille. Näyttäisi pahasti siltä että Sonic-Teamilta on tällä kertaa päässyt unohtumaan se fakta että pelaamisenhan pitäisi olla hauskaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Outrun 2006 - Coast 2 Coast
Outrun 2006 - Coast 2 Coast Playstation 2 Ajopelit

Outrun 2006 - Coast 2 Coast on uskollisesti alkuperäisen 80-luvun Outrunin jalanjäljissä tallustava arcade-kaahailu. Pelistä tyystin unohdettua realismia korvataan hurmoksellisella vauhdilla ja hyvällä meiningillä. Homma on ihan lystikästä tiettyyn pisteeseen asti, mutta riittävän pelillisen vaihtelun puuttuessa, iskee kyllästyminen luvattoman aikaisessa vaiheessa. Moninpelistäkään ei valitettavasti ole ikää pitkittämään, jaetun ruudun moninpelin ja verkkopeliseuran puuttuessa käytännössä kokonaan. Mikäli Outrun 2006 - Coast 2 Coastin sattuu löytämään alemyynneistä, saa siitä oivan välipalan syksyn sateisille sunnuntai-iltapäiville. Tuhdimpaa pelikokemusta halajavien kannattanee kääntää katseensa muualle.

Lue arvostelu »
Kansikuva - World Poker Tour
World Poker Tour Playstation 2 Arcadepelit

World Poker Tour on köyhäksi jäävä yritys tuoda Texas Hand Hold 'em-pokeria myös konsolipelaajien ulottuville. Pelin graafinen vaisuus ja sisällön köyhyys ovat pelkkiä sivuseikkoja, kun ajattelee miten karmaisevasti koko pelin idea jo itsessään romuttuu rahapanosten puuttuessa konseptista. Edes nettipelistä ei ole tämän kokonaisuuden pelastajaksi, kanssapelaajien joko puuttuessa tyystin, tai pelatessa riskialtttiisti kuin juopuneet miljonäärit konsanaan. Jos nyt on ihan pakko päästä pelaamaan Texas Hand Hold 'emia ilman panoksia, tulevat omat kortit, kasa tulitikkuja ja hyvät ystävät paljon halvemmaksi (ja pirusti hauskemmaksi), kuin World Poker Tour.

Lue arvostelu »
Kansikuva - Driver - Parallel Lines
Driver - Parallel Lines Playstation 2 Ajopelit

Driver - Parallel Lines on tarinaltaan ja tunnelmaltaan toimiva GTA-klooni, joka jää muutaman kivenheiton päähän klassikosta, kiitos heikon tehtäväsuunnittelu, pelaajan turhanpäiväisen juoksuttamisen pitkin jättiläismäistä pelialuetta, sekä tukun muita varsin rasittavia suunnittelumokia. Mistään Driv3rin kaltaisesta ohilyönnistä ei kuitenkaan ole kyse, vaan loistavasti käsikirjoitettu tarina, tyylillä valittu soundtrack ja peruspelattavuudeltaan kiinteä pelikoneisto ovat elävä esimerkki siitä, miten "hiekkalaatikkogenrelle" tärkeiden ominaisuuksien hallintaa löytyy muiltakin pelitaloilta, kuin Rockstarilta. Toivoa sopii, ettei Driver - Parallel Lines jää sarjansa viimeiseksi osaksi. Olisi nimittäin oikeasti aika sääli, mikäli Driverin omaama potentiaali heitettäisiin hukkaan näin lähellä ihan oikean klassikon syntyä.

Lue arvostelu »