Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Uusimmat arvostelut

Kansikuva -
Arvosteltu 23.11.2006 FIFA 07
Playstation 2 | Urheilupelit

Fifa '07 on onnistunein osa EA:n maineikkaassa Fifa-sarjassa vuosikausiin. Huomattavasti parantunut fysiikanmallinnus pallon liikehdinnässä ja syöttöpeliin viritelty tekoäly saavat viheriöllä tapahtuvan toiminnan näyttämään ihan oikealta jalkapallolta, eivätkä edes hienoisiin lipsahduksiin sortuvat puolustuspelaajat pysty tätä tosiasiaa muuttamaan. PS2-padin jokaista nappia hyödyntävä kontrolliskeema on kitkerää opeteltavaa aloittelijoille mutta kunhan kontrollien kanssa pääsee sinuiksi, riittää Fifa '07:n interaktiivisissa liigoissa ja managerimoodissa varmasti pelattavaa ainakin '08 versioon saakka.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 12.10.2006 Sonic Riders
Playstation 2 | Arcadepelit

Sonic Riders on futuristinen ilmalautailupeli, jota vaivaa heikosti toteutettu pelattavuus, mielikuvitukseton toteutus ja yleinen viimeistelemättömyyden tuntu. Ajoittaiset kameraongelmat yhdistettynä anteeksiantamattomaan ajotuntumaan tekevät Sonic Ridersista turhauttavan vaikean ja käytännössä mahdottoman pelin suositella edes pitkän linjan Sonic-faneille. Näyttäisi pahasti siltä että Sonic-Teamilta on tällä kertaa päässyt unohtumaan se fakta että pelaamisenhan pitäisi olla hauskaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 7.9.2006 Outrun 2006 - Coast 2 Coast
Playstation 2 | Ajopelit

Outrun 2006 - Coast 2 Coast on uskollisesti alkuperäisen 80-luvun Outrunin jalanjäljissä tallustava arcade-kaahailu. Pelistä tyystin unohdettua realismia korvataan hurmoksellisella vauhdilla ja hyvällä meiningillä. Homma on ihan lystikästä tiettyyn pisteeseen asti, mutta riittävän pelillisen vaihtelun puuttuessa, iskee kyllästyminen luvattoman aikaisessa vaiheessa. Moninpelistäkään ei valitettavasti ole ikää pitkittämään, jaetun ruudun moninpelin ja verkkopeliseuran puuttuessa käytännössä kokonaan. Mikäli Outrun 2006 - Coast 2 Coastin sattuu löytämään alemyynneistä, saa siitä oivan välipalan syksyn sateisille sunnuntai-iltapäiville. Tuhdimpaa pelikokemusta halajavien kannattanee kääntää katseensa muualle.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 6.9.2006 World Poker Tour
Playstation 2 | Arcadepelit

World Poker Tour on köyhäksi jäävä yritys tuoda Texas Hand Hold 'em-pokeria myös konsolipelaajien ulottuville. Pelin graafinen vaisuus ja sisällön köyhyys ovat pelkkiä sivuseikkoja, kun ajattelee miten karmaisevasti koko pelin idea jo itsessään romuttuu rahapanosten puuttuessa konseptista. Edes nettipelistä ei ole tämän kokonaisuuden pelastajaksi, kanssapelaajien joko puuttuessa tyystin, tai pelatessa riskialtttiisti kuin juopuneet miljonäärit konsanaan. Jos nyt on ihan pakko päästä pelaamaan Texas Hand Hold 'emia ilman panoksia, tulevat omat kortit, kasa tulitikkuja ja hyvät ystävät paljon halvemmaksi (ja pirusti hauskemmaksi), kuin World Poker Tour.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 23.8.2006 Driver - Parallel Lines
Playstation 2 | Ajopelit

Driver - Parallel Lines on tarinaltaan ja tunnelmaltaan toimiva GTA-klooni, joka jää muutaman kivenheiton päähän klassikosta, kiitos heikon tehtäväsuunnittelu, pelaajan turhanpäiväisen juoksuttamisen pitkin jättiläismäistä pelialuetta, sekä tukun muita varsin rasittavia suunnittelumokia. Mistään Driv3rin kaltaisesta ohilyönnistä ei kuitenkaan ole kyse, vaan loistavasti käsikirjoitettu tarina, tyylillä valittu soundtrack ja peruspelattavuudeltaan kiinteä pelikoneisto ovat elävä esimerkki siitä, miten "hiekkalaatikkogenrelle" tärkeiden ominaisuuksien hallintaa löytyy muiltakin pelitaloilta, kuin Rockstarilta. Toivoa sopii, ettei Driver - Parallel Lines jää sarjansa viimeiseksi osaksi. Olisi nimittäin oikeasti aika sääli, mikäli Driverin omaama potentiaali heitettäisiin hukkaan näin lähellä ihan oikean klassikon syntyä.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 28.7.2006 The Da Vinci Code
Playstation 2 | Toimintapelit

Da Vinci Code on karu yritys ratsastaa tunnetulla nimellä suoraan kuluttajan lompakkoon. Tämä näennäisesti kolmannen persoonan seikkailua edustava peli sotkee lukuisista seikkailu-, puzzle-, toiminta-, ja hiiviskelypeleistä varastamiaan ideoita niin sokeasti, että pistää kyllä ihan vakavasti miettimään, onko suunnittelupuolelle päästetty ensimmäistäkään peleistä muutakin, kuin myyntilukuja ymmärtävää yksilöä töihin. Vaikka pelin muutoin hengetöntä sisältöä kompensoidaankin ihan mukavilla välipuzzleilla ja kelvollisella tarinalla, en kyllä nukkuisi öitäni rauhassa, jos joku erehtyisi minun suosituksestani tämän pelin hankkimaan.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 10.7.2006 The Godfather
Playstation 2 | Toimintapelit

The Godfather on teemalleen varsin uskollinen GTA-klooni, jota vaivaavat itseään toistavat miljööt, sekä pidemmän päälle pakkopullalta maistuvat ajo-osuudet. Pelissä on kuitenkin tehty paljon vähemmän latistavia kompromisseja, kun olisin täysin kaupallisista lähtökohdista rakennetulta lisenssipläjäykseltä osannut odottaa. Viimekädessä vaakakupin oikeaan suuntaan painavat miellyttävästi tehdyt taistelut, julmalla tavalla hauskat suojelusrahankiristysosiot, sekä anteeksipyytelemätön, mafiateemalleen sopiva raakuus.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 10.7.2006 Genji: Dawn of the Samurai
Playstation 2 | Toimintapelit

Hienosti toteutettu Genji on miellyttävä pelikokemus ja tarjoaa näyttävää grafiikkaa, seikkailua, tasohyppelyä ja mätkintää. Yllättävän koukuttava pelin heikoin lenkki on aivan liian yksinkertainen taistelujärjestelmä. Lisäksi Genji: The Dawn of the Samurai loppuu aivan liian nopeasti ja kenttätasoja kierrätetään vain hieman muunneltuina versioina.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 7.6.2006 Castlevania - Curse of Darkness
Playstation 2 | Hack 'n' slash

Castlevania - Curse of Darkness on melkoisen yllätyksetön, kolmannen persoonan hack'n'slash, joka erottuu muista genrensä edustajista pelkän maineikkaan nimensä avulla. Vaikka tylsä tasosuunnittelu ja aivoja puuduttavan yksitoikkoinen pelattavuus yhdistyvätkin vihollis- ja tavaramäärältään massiiviseen, sekä teknisesti kiitettävään suoritukseen, jättää Castlevania - CoD väistämättä kylmäksi kenet tahansa edes pientä aivojumppaa kaipaavan. Mikäli tyydyt täydellisen aivottomaan ja mekaaniseen pelikokemukseen, ei Curse of Darkness ainakaan yhdeksän ruudun ristinollaa huonompi valinta ole. Itse jään pohtimaan epäuskoisena sitä, näkyykö tässä todella kahdenkymmenen vuoden videopelievoluution tulos?

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 7.6.2006 Shadow the Hedgehog
Playstation 2 | Tasohyppelypelit

Die Hard Sonic -faneille sopiva peli. Näyttävät välianimaatiot nostattavat toiveita paremmasta, mutta peli kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Paremmalla kenttäsuunnittelulla ja kontrolleja hiomalla tästä olisi voinut saada hyvän pelin, mutta tässä asussaan pelaaminen ei maistu.

Lue arvostelu »