Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Uusimmat arvostelut

Kansikuva -
Arvosteltu 19.6.2012 Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai
PC | Strategiapelit

Viimeinen Samurai.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 4.6.2009 Empire - Total War
PC | Strategiapelit

Empire - Total War tuo realiaikaista massasotaa ja vuoropohjaista karttastrategiaa sekoittavan Total War -konseptin ruudinkatkuiselle 1700-luvulle. Uusi aika tuo mukanaan uusia kujeita, mainittavimpana realiaikaiset meritaistelut, teknologian kehittäminen sekä Amerikkaan ja Intiaan keskittyvä siirtomaapolitikointi. Sarjan perusongelmat, kuten silmänlumeeksi jäävä diplomatia, hetkittäin hämmentyvä tekoäly ja hevosmiesten jumahteleva liikehdintä ovat yhä läsnä, mutta tämän suurempia vikoja saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Yksityiskohtaisesta ajankuvasta ja pelin kunnianhimoisesta mittakaavasta voisi sen sijaan kirjoittaa helposti monen sivun mittaisia ylistysrunoja. Lyhyesti sanottuna, Empire - Total War on kenelle tahansa itseään kunnioittavalle kotistrategistille pakko-ostos.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 25.10.2008 Spore
PC | Strategiapelit

Spore on varsin mielenkiintoinen pelitapaus The Sims ja Sim City pelisarjojen luojalta. Sporessa pelaaja läpikäy viisi eri vaihetta aina evoluution alkutaipaleista alkumeressä avaruuden valloituksen. Varsin omaperäinen ja ainutlaatuinen pelikokemus on eittämättä kysessä, tosin peli vaatii ehkäpä jonkin verran lapsenmielisyyttä pelistä nauttimiseen.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 17.10.2007 Medieval 2 - Total War Kingdoms
PC | Strategiapelit

Medieval 2 - Total War:n lisälevy, Kingdoms, tarjoaa lisää tuttua Total War -taktikointia neljän massiivisen ja persoonallisen yksinpelikampanjan sekä viidentoista moninpeliskenaarion voimin. Moninpeliä voi tällä kertaa harrastaa myös yhden koneen ääressä pelattavana 1 vs 1 hotseat-pelinä, joka varmasti ilahduttaa niitä, joilta löytyy fanaattisia (ja/tai liikaa aikaa omaavia) pelikavereita. Kyseessä on myöskin ensimmäinen kerta, kun minkään Total War-pelin vuoropohjaista strategiamoodia pääsee pelaamaan useammalla kuin yhdellä hengellä. Ilmankin moninpeliä, uudet yksinpelikampanjat tarjoavat A-luokkaista pelikokemusta kymmeniksi tunneiksi, joten jos alkuperäisestä Medieval 2:sta irtosi iloa, ei Kingdomsin kanssa voi mennä pieleen.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 9.2.2007 Medieval 2: Total War
PC | Strategiapelit

Medieval 2: Total War on keskiaikaan sijoittuva strategiapeli, joka sekoittaa Civilizationin hengessä tapahtuvaa valtakunnan johtamista ja realiaikastrategioiden hengessä tehtyä taistelua lähes täydellisyyttä hipovaksi paketiksi. Jos katsoo muutamia tekoälyn lapsuksia hieman läpi sormien, on pelistä mahdoton löytää mitään kovin pahaa sanottavaa, mutta kehumista toisaalta riittää kaikessa mikä pelattavuuden, tunnelman ja tuotannollisten arvojen väliin suinkin mahtuu. Kiistatonta klassikkoainesta, siis.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 7.8.2006 Desperados 2: Cooper's Revenge
PC | Strategiapelit

Desperados 2 - Cooper's Revenge on onnistuneesti toteutettu 3D-siirros alkuperäispelin ajoilta. Parhaimmillaan erittäin tiivistunnelmainen, Western -henkinen puzzlestrategia, pahimmillaan aivoon ottavaa yritys-erehdys rumbaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 10.7.2006 Rise Of Nations - Rise Of Legends
PC | Strategiapelit

Rise Of Nations - Rise Of Legends tarjoaa alkuperäisen Rise Of Nations -pelin henkisen strategiapläjäyksen tarinalla ja fantasia-aiheisuudella höystettynä. Etenkin Rise Of Nations -sarjan fanien kannattaa tämä katsastaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 2.2.2005 The Lord Of The Rings: Battle For Middle Earth
PC | Strategiapelit

Lord of the Rings: The Battle of Middle Earth on oiva sekoitus strategiaa ja roolipeliä. Se ei juurikaan tarjoa mitään uutta genrelle, mutta toisin kuin useat muut tämän päivän lisenssipelit, joissa kylmät aikataulut vievät voiton, Middle Earth on uskollinen saagalle ja vangitsee elokuvien tunnelman. Kehno tekoäly saattaa kuitenkin paikoin turmella pelikokemusta. Tämän lisäksi kenttien välillä tapahtuva strategiointi saisi olla monipuolisempaa. Peli on kuitenkin oiva osoitus siitä, että EA pystyy halutessaan luomaan myös pelejä, joissa tunnelma ei kaadu sieluttomaan toteutukseen.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 11.10.2004 D-Day
PC | Strategiapelit

D-Day on toisen maailmansodan strategiapeli unkarilaiselta Digital Realitylta. Yksinpeli on kestoltaan keskivertoa paremmalle tosi-aikanaksuttelijalle melkoisen lyhyt, mutta sen pelaamisesta nauttii lopppuun asti. Audiovisuaalisesti varsin toimiva paketti, jota vaivaa muutamat pikkupuutteet.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 7.10.2004 Evil Genius
PC | Strategiapelit

Evil Genius on peli, josta ei ainakaan huumoria puutu. Pelin grafiikka, humoristisuus, äänimaailma ja sen yksityiskohtaisuus tekevät siitä kohtuullisen miellyttävän pelikokemuksen. Kuitenkin saman tylsän, mielikuvituksettomasti suunnitellun maailman kartan tuijottaminen, sekä kankeasti esitettyjen tehtävien suorittaminen alkaa äkkiä maistumaan puulta.. Evil Geniusilla olisikin ollut kaikki edellytykset olla yksi monipuolisimmista peleistä vuosiin, jos tekijät olisivat painottaneet enemmän pelissä esiintyvään maailmankarttaan, sekä sangen yksinkertaisen tekoälyn parantelemiseen.

Lue arvostelu »