Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Uusimmat arvostelut

Kansikuva -
Arvosteltu 20.5.2006 Suikoden Tactics
Playstation 2 | Strategiapelit

Suikoden Tactics on rohkea ja monin puolin onnistunut yritys tuoda vuoropohjaista strategiaa myös konsolipelaajien ulottuville. Vaikka epälooginen tarinankerronta ja ylivoimalla jyräävä tekoäly pitävätkin pelin ehkä poissa klassikkohyllystä, tarjoavat sopivassa rytmissä tapahtuva hahmonkehitys ja kohdalleen säädetty vaikeustaso yhdistettynä pelin pitkäikäisyyteen oikein hyvää vastinetta kenen tahansa kotitaktikon rahoille.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 6.5.2006 Shadow of the Colossus
Playstation 2 | Tasohyppelypelit

Shadow of the Colossus on sekoitus seikkailua, puzzlea ja tasohyppelyä huikeissa maisemissa jopa pilvenpiirtäjän kokoisia kolosseja vastaan. Pelin päähahmon ja hevosen liikkeidenhallinta on alussa melko vaativaa, mutta mikäli hankalista kontrolleista vain pääsee ylitse on peli mitä mainiointa viihdettä.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 2.5.2006 Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure
Playstation 2 | Toimintapelit

Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure on peilillisesti harmittavan keskinkertainen, graffitien maalailuun ja kadulla kahinointiin keskittyvä kolmannen persoonan toiminta. Vaikka peli käsitteleekin teemaansa kunnioituksella ja sisältää rutkasti näppärän näköistä graffititaidetta, sekä mainion soundtrackin, kallistaa yksitoikkoinen pelattavuus ja tylsä tasosuunnittelu pelin vaakakupin huonompaan suuntaan keskivertopelaajien silmissä. Mikäli on katukulttuurin harras ystävä, saattaa Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressuren katsastaminen maksaa vaivan. Muiden kannattaa suhtautua varauksella.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 3.4.2006 Soulcalibur III
Playstation 2 | Tappelupelit

Soulcalibur III jatkaa kakkososan tasokasta mätkintälinjaa köykäisesti toteutetuista uudistuksistaan huolimatta. Grafiikat ovat huipputasoa ja hahmojen liikkeet näyttäviä. Lisäksi pelissä on uskomattoman paljon avattavia asioita, kuten hahmoja, kenttiä, vaatteita, pikkutavaraa ja aseita, joiden etsimiseen voi käyttää aikaa viikkotolkulla. Tällainen piilottelu lisää pelin uudelleenpeluuarvoa, joskin sitä voi pelata loputtomiin myös sopivasti peliin yhtä hurahtaneiden ystävien kanssa. Loistavaa viihdettä sekä yksinpelaajalle että kaveriporukan illanviettoon.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 1.4.2006 Prince of Persia: The Two Thrones
Playstation 2 | Toimintapelit

Prince of Persia: The Two Thrones on muutamia uudistuksia edeltäjiensä menestyskaavaan lisäilevä sekoitus tasohyppelyä ja toimintapeliä, joka onnistuu mainiolla pelattavuudellaan sekä sopivalla yhdistelmällä huumoria ja tarunhohtoa pitämään pelaajan tiukassa otteessaan aina alkuanimaatiosta lopputeksteihin. Mikäli kolmannen persoonan toimintapelit liippaavat edes hieman läheltä sydäntä, ei tätä kannata jättää kokematta.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 22.3.2006 The Sword of Etheria
Playstation 2 | Hack 'n' slash

Rapakon takana lyhyellä ja ytimekkäällä "Oz"-nimellä julkaistu The Sword of Etheria on noin reilun kymmenen tunnin mittainen, kolmannen persoonan miekanheilutusurakka, jota vaivaa paha pelillinen sisällöttömyys. Japani-kliseitä pursuilevasta juonesta, näteistä piirrosmaisista välianimaatioista sekä mahtipontisesta soundtrackista jaksaisi nauttia paljon paremmin, mikäli siinä välissä ei joutuisi kahlaamaan läpi ummehtuneen kenttäsuunnittelun, sekä loputtomien hirviölaumojen. Ei tämä nyt aivan katastrofaalinen peli ole, mutta tänä päivänä kuluttajalla on oikeus odottaa rahoillensa parempaakin vastinetta.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 2.3.2006 Spartan - Total Warrior
Playstation 2 | Hack 'n' slash

Hiukan keskitasoa parempi muinaiselle Välimerelle sijoittuva verinen sotapeli, jonka ideana on juosta ja hutkia. Hutkiminen ja juokseminen on toteutettu sen verran näppärästi, että peli on toimintapelien ystäville oiva hankinta, joskin ikäraja kannattaa ottaa tosissaan.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 20.2.2006 Harry Potter And The Goblet Of Fire
Playstation 2 | Toimintapelit

Keskinkertainen Harry Potter -faneille suunnattu toimintaseikkailu, jossa viuhdotaan ja juoksennellaan ympäriinsä. Peli on helppo ja sen vetäisi läpi parissa illassa, mutta epäkäytännöllinen taistelujärjestelmä ja omituiset kamerakulmat nakertavat peli-iloa. Harry Potter ja Liekehtivä Pikari on etupäässä rahastusta, vaikka onkin parempi kuin muut HP-sarjaan kuuluvat pelijulkaisut. Moninpelimahdollisuus lisää viehätystä.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 19.2.2006 Top Spin
Playstation 2 | Urheilupelit

Top Spin on toimiva, joskin harmittavan vasemmalla kädellä tehty käännös yhdestä Xboxin parhaista tennispeleistä. Turhan lyhytikäistä uramoodia, askeettista grafiikkaa sekä raivostuttavia latailutaukoja kompensoidaan loistavalla pelattavuudella, hektisellä moninpelillä, sekä varsin toimivalla nettipelillä, joka lienee PS2:n tennispelien saralla vieläpä ainoa laatuaan. En uskaltaisi suositella Top Spiniä varauksetta pelkkänä yksinpelinä, mutta mikäli Pleikasta löytyy neljä ohjainta ja multitappi, eikä peliseurastakaan ole pulaa, tarjoaa se ihan kelvollista vastinetta rahoille.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 17.1.2006 Need for Speed - Most Wanted
Playstation 2 | Ajopelit

Kaikkiaan, Need For Speed - Most Wanted on juuri sitä mitä odottaa sopiikin: hyväksi todetuista aineksista rakennettu arcade-kaahailu, joka panostaa autojen modaamisen lisäksi näyttäviin takaa-ajoihin. EA:lle ominaiseen tapaan, peliä leimaa sieluttomuus ja hyvän maun puute, mutta toisaalta kun pelilliset puitteet ovat muutoin kunnossa, ei tyylittömyyteen kannata takertua liikaa. Valitettavasti pelin PS2-versiota varjostaa myös häiritsevän epätasainen pyörimisvauhti, joka tekee tästä muutoin ihan kelvollisesta pelistä hieman varauksellisesti suositeltavan.

Lue arvostelu »