Peliarvostelu

The Walking Dead ? Long Road Ahead – Episode 3

Pelin nimi: The Walking Dead ? Long Road Ahead - Episode 3
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Ikäraja 18
< >
Avaa pelin lisätiedot
User profile picture Teksti: Mikko Kosonen, 7.9.2012 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun The Walking Dead ? Long Road Ahead - Episode 3 kansikuva

The Walking Dead -pelisarjan kolmas episodi, nimeltään Long Road Ahead vie pelaajan jälleen kerran mukanaan, eikä päästä irti ennen kuin näytös on jo ohitse. Verrattuna sarjan kakkosepisodiin, tällä kertaa pituutta löytyy hieman enemmän ja tarina on vähemmän ennalta arvattava — itseasiassa se ei ole oikeastaan lainkaan ennalta arvattavissa.

Ensimmäisen episodin tapaan myös kakkosen tapahtumat, eli pelaajan edellisellä kerralla tekemät valinnat ja hahmojen kanssa keskusteluissa valitut vaihtoehdot vaikuttavat siihen, mistä lähtöasetelmista kolmosta aletaan pelaamaan ja miten tapahtumat tulevat rullaamaan kohti loppuhuipentumaa.
Episodin aikana kohdataan jälleen muutamia uusia selviytyjiä, vihamielisiä ihmisiä, kuin totta kai niitä zombejakin ? ja yleensä niihin törmäämisestä kehkeytyy jokin paha tilanne. Paljastamatta sen enempää, kerrottakoon vain, että muun muassa zombiet saavat tässä episodissa aikaan sellaisen sopan, että pelaaja pitää lähes kiinni istuimestaan päähahmo Leen tehdessä pelaajan käden kautta päätöksiä liittyen muihin hahmoihin sekä itseensä.

Dialogi on kauttaaltaan hyvää ja onnistunutta, mutta parhainta antia pelissä on ensimmäisen episodin tapaan itse yllättäviä käänteitä sisältävä käsikirjoitus. Peli jättää haukkomaan henkeä, eikä voi muuta kuin jälleen kerran todeta yhden asian: Telltalesta on muodostunut The Walking Dead -pelillään tarinankerronnan mestareita ? he ovat keksineet tavan, jolla pelaaja saadaan välittämään muista pelihahmoista tavalla, jota koskaan ennen ei ole koettu ja ovathan itse hahmotkin todella hyvin veisteltyjä aina tunnelmallista ääninäyttelyä myöten.

Puzzlejen osalta peli ei ole vaikein episodi ja suurin osa pelin ongelmatilanteista ratkeaa lähestulkoon yksinkertaisesti ”klikkailemalla puzzlejen lävitse”, mutta samaan aikaan peli tarinan liikkeessä pitävät hektiset tapahtumat takaavat sen, että puzzlet ? jotka eivät ole välttämättä järin haastavia ? soljuvat mukavana välipalana itse päämielenkiinnon rinnalla, joka siis on se, että pääsee vaikuttamaan interaktiiviseen tarinankerrontaan, eli tapahtumiin ja hahmojen mielipiteisiin Leen sanomisien ja tekojen kautta.

Ottaen huomioon sen, että ? mitään juuri spoilaamatta ? osa kakkosepisodin kestosta sijoittuu pelkkään liikkuvaan junaan ja sen yhteen vaunuun, on upeaa katsella kuinka Telltale on saanut tästä silti aikaan toimivan ja mielenkiintoisen tarinan, jossa riittää pureksittavaa.

Aimpien episodien tapaan visuaalinen suunnitteluja pelialueiden kuvitus on todella onnistunutta. Verisyydeltä ja verisiltä kohtauksilta ei tässäkään episodissa säästytä ja muutamat hetket saavat pelaajan jopa hiljaiseksi.
The Walking Dead – Long Road Ahead on jälleen Telltalea parhaimmillaan ja vie sarjaa aavistuksen lähemmäs sitä viidettä ja sarjan päättävää episodia. Kolmosepisodi päättyy aiempien tapaan sen verran mielenkiintoisesti, että ei voi muuta kuin vesi kielellä jäädä odottelemaan seuraavaa, neljättä episodia.

The Walking Deadin pelin kaikki viisi episodia sisältävän Steam pass-paketin voi hankkia itselleen Telltalen kotisivuilta: http://www.telltalegames.com/cart/ ja uudet kuukausittain ilmestyvät episodit saa sen jälkeen ladata maksutta sitä mukaa, kun ne ilmestyvät. Koko paketti maksaa 25 dollaria, joten hintaa per episodi kertyy noin neljä euroa ? ei lainkaan paha tämän tason viihteestä.

Yhteenveto

Lähes virheetön

Hyvää

  • - Episodi toimii vähistä uusista maisemistaan huolimatta
  • - Kakkosepisodissa tehdyt valinnat näkyvät
  • - Tarina pitää otteessaan loppuun saakka
  • - Yllättävät käänteet parhaimmillaan äärimmäisen tunnerikkaita

Huonoa

  • - Puzzlet eivät ole järin haastavia