The Walking Dead Season 2 - Episode 4: Amid The Ruins

The Walking Dead Season 2 – Episode 4: Amid The Ruins - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: The Walking Dead Season 2 - Episode 4: Amid The Ruins
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Arvostelukappale Telltale Games
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 29.7.2014 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun The Walking Dead Season 2 - Episode 4: Amid The Ruins kansikuva

Telltale Gamesin kynäilemä The Walking Dead -peli etenee tasaisen varmasti kohti päätösepisodiaan. Telltale on jo ilmoittanut tekevänsä jatkoa sarjalle kolmannen kauden muodossa, joten kakkoskauden viides episodi ei ole kaiken loppu.

Sarjan kolmannessa episodissa, jaksossa nimeltä In Harm’s Way, päädyttiin aikamoiseen cliffhangeriin ja suoraan siitä jatkaa neljäs episodi, Amid The Ruins. Tiedossa on jälleen kamppailua elämästä ja kuolemasta, ennen kuin Clementine ja muu porukka selviää tuosta kiperästä tilanteesta eteenpäin.
Seuraa kutakuinkin samaa kuin mitä jo aiemminkin on nähty ja samaa mitä itse TV-sarjankin puolella on useampaan otteeseen nähty, eli uuden, aiempaa turvallisemman ja varmemman paikan löytämistä, jota voisi edes hetkeksi kutsua siksi ?kodiksi?.

Kävelijät ovat jälleen ajoittainen riesa ja aiheuttavat päänvaivaa ja ihmiskohtaloiden sinetöitymistäkin, mutta se on se draama ihmisten ja näiden välisten suhteiden välillä, joka kuitenkin aaltoilee aiempien episodien tapaan siinä keskeisimmässä roolissa.

Muutamien viimeisimpien episodien tapaan Amid The Ruins on pelattavuudeltaan ja sisällöltään hyvin pitkälti samaa. Puzzlet ovat lähes kokonaan kadonneet ja ongelmanratkontatilanteissa on vain muutama ?puzzle?, jotka ratkeavat yksinkertaisesti klikkaamalla rajoitetun kokoisella peliruudulla näkyvää objektin hot spotia. Jos yksi klikattu esine ei ole ratkaisu ongelmaan, se on varmasti se seuraava. Niin yksinkertaista ongelmien selvittäminen on, jonka jälkeen tarina taas etenee.

Pääosan ajasta hahmojen liikkuessa peli jälleen liikuttaa Clementinea ilman, että pelaajan tarvitsee siihenkään enää panostaa. Suurin osa pelaajan roolista kuuluukin dialogien aikana haluamansa valinnan klikkaamiseen, sekä hieman kiperämmissä tilanteissa kahden vaihtoehdon väliltä valitsemiseen, tässäkin tarvitaan ripeää mietintää. Tarina sitten soljuu eteenpäin sen mukaan miten pelaaja Clementinen roolissa puhuu tai ketä puolustaa riitatilanteissa. Joskus on ihan hyvä olla sanomatta mitään ja antaa aikuisten riidellä keskenään. Mikäli haluaa lempihahmojensa pysyvän mukana on niitä myös aika ajoin puolustettava ja siitähän ei luonnollisesti kaikki muut aina pidä ja saattavat jopa muistaa Clementinen puolen valinnan jossain myöhemmässä tilanteessa tai seuraavassa episodissa kinkkisen tilanteen tullen.

Amid The Ruins -episodin aikana ei kohdata oikeastaan lainkaan uusia selviytyjiä erästä tapausta lukuun ottamatta ja tämänkertaisen jakson tapahtumat pyörivätkin pitkälti Clementinen ja tämän porukan ympärillä. Talvikin tekee tuloaan ja ilmat kylmenevät ? toisin kuin tätä kirjoittaessa täällä oikean elämän Suomessa.

Kokonaisuutena episodi ei ole kauden parhaita, mutta se on silti riittävän mielenkiintoinen ja se sisältää ihan riittävästi tuleviin tapahtumiin vaikuttavia dialoginpätkiä sekä muutaman traagisen hetkenkin, jotka jälleen muuttavat porukan kokoonpanoa. Neljännen episodin jääminen In Harm’s Wayn tapaan liian kutkuttavaan cliffhangeriin on kuitenkin jokseenkin ärsyttävää, samalla kun The Walking Dead alkaa yhä enemmän ja enemmän muistuttaa interaktiivista animaatiota, jollaisena sitä ehkä kohta jo pitäisi alkaa ajattelemaankin — perinteisen videopelin sijasta.
Kaikesta huolimatta, saavuthan viivyttelemättä luoksemme sinä kauden päättävä No Going Back -episodi!

The Walking Dead Season 2 myydään viiden episodin pakettina ja hintaa sille tulee yhteensä noin 23 euroa, eli päälle neljä ja puoli euroa per episodi. Kausipaketin ostamisen jälkeen episodit saa ladata sitä mukaa kun ne julkaistaan.

Game Realityn aiempien episodien arvostelut löydät täältä.

Tästä pelin kauppasivulle: http://store.steampowered.com/agecheck/app/261030/

Yhteenveto

Laadukas kokonaisuus

Hyvää

  • - Dialogissa ja valinnoissa riittää draamaa ja jännitystä

Huonoa

  • - Episodin päättyminen jälleen cliffhangeriin ärsyttää