Peliarvostelu

Wallace & Gromit’s Grand Adventures ? Muzzled!

Pelin nimi: Wallace & Gromit's Grand Adventures ? Muzzled!
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Ikäraja -
< >
Avaa pelin lisätiedot
User profile picture Teksti: Mikko Kosonen, 21.6.2009 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun Wallace & Gromit's Grand Adventures ? Muzzled! kansikuva

Wallacen ja Gromitin seikkailut jatkuvat sarjan kolmannella episodilla, joka kantaa tällä kertaa alanimeä Muzzled! Uusi seikkailu saa alkunsa kaupungin koirakodin tuhoutumisesta myrskystä, joka taas pistää ”luopiokoirat” liikkeelle ympäri kaupunkia ja joista yllätys, yllätys, kolme kappaletta saapuu aiheuttamaan ikävyyksiä Wallacen ja Gromitin kotinurkille. Yksi asia johtaa toiseen ja pian sarjan kolmannessa episodissa tavattava uusi hahmo, Monty Muzzle ilmoittaa järjestävänsä hyväntekeväisyyskarnevaalit uuden koirakodin pystyttämiseksi…

Wallace & Gromit’s Grand Adventures ? Muzzled! Episodin tapahtumat pyörivät tällä kertaa Wallacen ja Gromitin kodin sekä sen lähipiriin lisäksi tutuksi tulleella kaupungilla, sekä Montyn karnevaalialueella, joten vaikka pelialueet ? ja sitä myöten episodissa kohdattavat hahmotkin — ovat jälleen kerran kierrätystä, on mukana sentään edes jotain oikeasti uutta Monty Muzzlen myötä, joka ei kuitenkaan ole paljoa. Monty sopii varsin hyvin pelin jo olemassa olevan hahmokaartin joukkoon, siinä missä karnevaali on yhtä kotikutoisen tuntuinen kuin muukin osa pelin maailmasta, mutta jatkossa toivoisi jo pikkuhiljaa enemmän uusia pelialueita, sekä enemmän uusia hahmotuttavuuksia kerrallaan. Esimerkiksi episodi, jossa seikkailtaisiin kokonaan muissa maisemissa ja kokonaan uusien hahmotuttavuuksian parissa, olisi varsin tervetullut näky. Tällaisenaan kun samojen hahmojen kanssa kommunikointi puzzlejen ratkomisen toivossa alkaa maistumaan jo aivan liian paljon saman toistolta.
Pelin Puzzlet sinänsä noudattavat samaa kaavaa kuin sarjan kahden aiemmankin osan, eli tarjonta on pääosin varsin loogisia tavaraa, eikä mitään mieltäräjäyttävää ajattelumaailmaa tarvitse kenenkään omata onnistuakseen ratkomaan pelin pähkinöitä. Vaikeustasoltaan Muzzled! Episodi tuntuisi olevan aiempia hitusen helpompi ja pienen aivojumpan jälkeen tuntui, että puzzlet ratkoontuivat kuin itsestään ja yleisestikin episodissa on hieman tuntua siitä, kuin kaikkein nokkelimmat ideat ? etenkin puzzleideat — olisivat loppuneet kyseisen episodin kohdalta ikäänkuin kesken. Suurin ero pelattavuudessa Muzzled! -epidosissa on se, että aiempien kahden episodin tapaan, jossa pelaaja ohjasi vuoronperään yhtä lailla Wallacea kuin Gromitiakin, ohjataan täsä sarjan tuoreimmassa episodissa lähes yksinomaan Gromitita.

Wallace & Gromit’s Grand Adventures ? Muzzled! On tähän saakka julkaistuista episodista allekirjoittaneen mielestä se joukon heikoin lenkki, joskaan ei kuitenkaan huono lisä pelisarjan joukkoon näin yleisesti. Innolla jäämme odottamaan, millainen paketti sarjan finaaliepisodista, The Bogey Manista oikein muodostuu.
Wallace & Gromit’s Grand Adventuresin koko neljän episodin kattavan paketin voi ostaa itselleen Telltale Gamesin sivuilta täällä ja paketti maksaa yhteensä noin 26 euroa. Episodit voi myös ostaa erikseenkin, jolloin yhden episodin hinnaksi muodostuu hieman yli kuusi euroa.

Yhteenveto

Keskivertotasoa parempi

Hyvää

  • - Jotain uutta Montyn ja karnevaalin myötä..
  • - Huumori

Huonoa

  • - Puzzlet osittain helpompia ja latteampia kuin aiemmissa episoidessa
  • - ..Joka loppujen lopuksi on vähän