Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Battlefield 1 vs Call of Duty: Infine Warfare

Kirjoittanut Teemu Laitinen 22.October 2016

Call of Duty: Infinite Warfare + Modern Warfare Remastered

Noin viikko sitten uusimmasta Call of Duty -sarjan pelistä julkaistiin virallinen traileri ja se sai kuluttajien veren kiehumaan. Jo pitkään on puhuttu siitä, että ollaan tylsistymässä Call of Dutyn nykyiseen lähitulevaisuuden teemoihin ja pitäisi ehkä palata juurille. Uusimmasta CoDista odotettiinkin, että josko nyt se käännekohta tapahtuisi.

Nyt on selvää, että näin ei todellakaan tapahdu. Päinvastoin, siirrytään ajassa vain vielä reippaammin eteenpäin ja taistelu siirtyy avaruuteenkin asti. Tästä seurasi laaja kielteisten kommenttien vyöry sosiaalisessa mediassa. Peliä muun muassa haukuttiin Halo -sarjan ja Star Wars saagan peliksi; ”Halo: The Prequel” kuului eräs kommentti.

Täyden huomion uutukaiselta vei pelin julkaisun mukana tuleva remasteroitu versio Call of Duty 4: Modern Warfaresta. Hieman on karsittu versio kuitenkin kyseessä, sillä Activisionin omien sivujen mukaan peli sisältää vain kymmenen moninpelikarttaa, joista vasta kolme nimeä on julkaistu; Crash, Backlot ja Crossfire.

Tätä uudelleenpainosta ei edes kehitä Infinity Ward, joka vastasi alkuperäisestä pelistä. Infinity Ward toimii vain tuottajan roolissa ja tekstuurien päivittämisen nykyiseen laatuun ruoppaa Raven Software. Eipä siinä, Infinity Wardilla on jo omat kädet täynnä uuden CoD-pelin parissa, joten ilmeisesti Raven on niin sanotusti laitettu hoitamaan paskaduunit pois päiväjärjestyksestä.

Call of Dutyn omien nettisivujen mukaan pelistä julkaistaan neljä eri painosta, joista kolmessa on mukana tämä Modern Warfare Remastered. Uusinta peliä koitetaan myydä myös yksin ja hintaa tulee olemaan noin 69 euroa. Muiden pakettien hintahaarukka on 99-120 euroa. Peli ei ole vielä ennakkotilattavissa Suomessa, eikä Modern Warfaren uusintapainosta pysty ostamaan erikseen.

Battlefield 1

Dice on ollut enemmän ajan hermoilla kuin Activision ja nappasi pelaajien mielenkiinnoin muutamia päiviä sitten julkaistulla kiusoittelutrailerilla, joka näytti noin viisi sekuntia videokuvaa tulevasta Battlefieldistä. Nimeä vielä tässä vaiheessa kuviteltiin Battlefield 5:ksi. Onhan se loogisempaa hypätä neljästä yksi numero ylöspäin. Kiusoitteluvideolla näkyi sotilaan kasvot, joita peitti epätoivoinen ilme. Tai ehkä epäuskoinen, jompikumpi. Itse kasvot eivät herättäneet allekirjoittaneessa mitään mielenkiintoa. Huomion varasti sotilaan takin kaulus, joka ei ainakaan futuristiselta näyttänyt, eikä moderniltakaan. Pääsi syvä huokaus ja toivo valtasi mielen. Tästä kiusoittelusta tiesi, että jotain mielenkiintoista ja yllättävää oli luvassa.

Verhot on nyt vedetty auki. Säkki on otettu pois päästä. Uusin Battlefield kantaa nimeä Battlefield 1 ja se sijoittuu Ensimmäiseen Maailmansotaan. Tämä tuli kaikille suurena yllätyksenä. Huhumylly jauhoi kyllä paljon Toisesta Maailmansodasta, mutta nyt kun virallinen traileri on julkaistu niin arvuuttelut jäivät siihen.

Luvassa näyttäisi olevan kaikkea jännää. Sinappikaasua, liekinheittimiä, sarjatuliaseita, hevosia ja ilmalaivakin videolla näkyy. Kaksitasolennokit harrastavat kaksintaistelua ja ison pommikoneen siivellä on tarkkaavainen konekiväärimies. Trailerilla meno näyttää hyvin hauskalta, nähtäväksi kuitenki jää, että kuinka hyvin esimerkiksi hevoset itse pelissä toimivat.

Videot molemmista peleistä on nähtävissä alla. Nyt jo voi tehdä jonkinlaista johtopäätöstä siitä, että kumpi julkaisuista otetaan paremmin vastaan. Battlefield 1:n traileri on ollut vasta hetken aikaa nähtävillä ja tykkäyksiä on melkein kuusisataatuhatta. Vastaavasti CoD: Infinite Warfaren peukut ovat yli tuon kuusisataa, mutta ne osoittavat alaspäin. Pelikansa näyttää tehneen valintansa.