Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Sandberg Cyclone Headset -arvostelu

Artikkeli: Sandberg Cyclone Headset -arvostelu

Kirjoittanut Mikko Kosonen 26.August 2017

Tanskalainen Sandberg julkaisi aivan hiljattain läjän uusia kuulokkeita, joista yhdet olivat bluetooth-yhteyden kautta toimivat langattomat kuulokkeet ja muut kolme mallia USB-liitäntään kytkettäviä langallisia kuulokkeita.

Langallisista uutuuskuulokkeista Derecho Headset oli kallein malli, Twister Headset halvin ja Cyclone Headset kolmikon keskikastia hintaluokaltaan, neljänkymmenen euron hintalapullaan.

Otimme arvosteluun ja kokeiluun Cyclonet ja seuraavassa mietteemme tuotteesta, mutta ensin faktat pois alta.

Tuotteen tekniset tiedot:

Johto: 2.2 metrinen nylonkaapeli
Liitin: USB
Moniväriset LED-valot

Yhteensopiva:

Windows 10
Windows 8
Windows 7
Windows Vista
Windows XP
MacOS

Kuulokkeet:

Ohjainyksikkö: 40 mm
Taajuusalue: 20 Hz – 20 kHz
Impedanssi: 32 Ohm

Mikrofoni:

Tyyppi: 6mm dia. electret condenser mikrofoni
Suunta: Omni-directional
Taajuusvaste: 30 Hz – 20 kHz
Impedanssi: 2.2 k Ohm
Herkkyys: -46 dB ± 3dB

Kuulokkeiden lisäksi Cyclone Headsetin paketissa ei oikeastaan tule mitään muuta mukana kuin ei-niin-kaunis Sandberg-tarra.

Alla lyhyt unboxing-video kuulokkeista:

Kuulokkeet ovat ulkoisesti erittäin näyttävän näköiset – hieman tulee valoefekteillä pelaileva Tron Legacy -scifielokuva ensimmäisenä mieleen. LED-valojen värit vaihtelevat automaattisesti kuulokkeiden sivuilla, kun johto kytketään USB-liittimeen.

Vertailin Sandbergin kuulokkeita Creativen Sound Blaster Rage Tactic 3D Wireless kuulokkeiden kanssa, joista jälkimmäiset ovat olleet käytössäni jo vuosia.

Vaikka Cyclonet ovatkin langalliset, on niitä omasta mielestäni pidemmissä sessioissa paljon mukavampi pitää päässä, koska niistä löytyy kevyt pääpanta, joka silti vaikuttaa kestävältä. Ainakin omalla kohdallani Creativen kuulokkeissa painavampi pääpanta alkaa aina muutaman tunnin yhtäkestoisen session jälkeen turruttamaan päälaelta, mutta Cyclone Headsetin kanssa näin ei käynyt, vaan jaksoin pitää niitä päässäni reilusti yli tuon kaksi tuntia mukavasti.

Cyclonen korvakupit ovat myös miellyttävän tuntuiset korvien päällä eivätkä ne päästä ulkoista meteliä tunkeutumaan sisälle, mikä tekee kuuntelukokemuksesta tasalaatuisen.

Kuulokkeiden vasemman korvakupin sivusta löytyy rullasäätö äänelle kuin myös mute-nappula mikrofonille. Mitä mikrofoniin tulee, pystyy sen kanssa hyvin puhumaan ja nauhoittelemaankin omaa ääntäkin riittävän laadukastasoisena, kunhan vain säätää mikrofonin äänenvoimakkuutta tarvittaessa riittävän lujalle – Cyclone Headsetin mikrofoni kun on kovamuovia oleva musta mötikkä, joka ei liiku eikä taivu mihinkään vakioasennostaan.

Cyclone Headsetin kanssa voi katsella elokuvia, pelata pelejä kuin kuunnella aivan hyvin musiikkiakin ja äänenlaatu on hyvää.

Creativen kuulokkeisiin verrattuna bassoa jää tosin aavistuksen verran uupumaan Cyclone Headsetistä, mutta kokonaisuutena ajatellen bassontoisto silti on riittävän toimivaa sorttia. Mukava lisä on kuulokkeiden 7.1 surround -äänen tuki.

Kokeilin kuulokkeita PC:n lisäksi myös Xbox Onella ja PS4:llä, mutta ikävä kyllä Xboxilla kuulokkeet eivät toimineet (eivät toisaalta Creativetkaan).

PS4:llä kuulokkeet sen sijaan lähtevät toimimaan heti kun USB:n kytkee konsoliin ja ledivalot syttyvät iloisesti palamaan kuulokkeissa. Myös PS4:llä pelatessa äänentoisto peleissä ja elokuvissa on hyvätasoista ja miellyttävää korville.

Kuulokkeista roikkuva 2,2 metrin kestävä nailonilla vuorattu kaapeli on parempi kuin yksi tai 1,5 metriä, mutta kenties aavistuksen verran pituutta olisi voinut olla lisääkin – ainakin isompia olohuoneita ajatellen, jos kuulokkeita halutaan konsoliin kytkeä. PC:llä pelatessa, tietokonepöydän ääressä istuttaessa kaapelin pituus luonnollisesti on enemmän kuin hyvä.

Kaiken kaikkiaan, jos etsit uusia kuulokkeita itsellesi, eikä niiden tarvitse olla terävintä huippumerkkiä, kuten Logitech, Razer tai Steelseries, ovat Sandbergin hinnaltaan keskitasoiset Cyclone Headesetit kelpo valinta ja ne toimivat jopa vanhemmillakin Windows-käyttöjärjestelmillä.

Kokonaisuuden kruunaa Sandbegin tuotteille tavaramerkiksi muodostunut huikea viiden vuoden takuu, joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi.

Plussat & Miinukset:

+ Viiden vuoden takuu
+ Tuntuvat hyvältä päässä pidemmissäkin sessioissa
+ Kuulokekupit eristävät hyvin ääntä
+ Hyvä hinta-laatusuhde
+ 7.1 surround -ääni
+ Toimivat tietokoneen lisäksi myös ainakin PS4-konsolilla

– Mikfofonin asentoa ei voi säätää
– Lisäbassoa jää aavistuksen kaipailemaan, jos kuulokkeita vertaillaan

ARVOSANA: 4/5