Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon

Alan Wake 2 ilmestyi

Teksti: Mikko Kosonen, 27.10.2023

Suomalaisen Remedy Entertainmentin tuorein peliprojekti, survival horroriksi muuttunut Alan Wake 2 julkaistiin tänään Xboxille, PS5:lle sekä PC:lle. Peli on saatavilla vain ja ainostaan digitaalisessa muodossa, fyysistä julkaisua ei tällä erää ole tulossa.

Alkuperäisessä Alan Wake -pelissä seurattiin samannimisen kirjailijan edesottamuksia tunnelmallisessa kovasti Twin Peaksia muistuttaneessa pikkukaupungissa, Bright Fallsissa, tarinan parissa, jossa oli paljon vaikutteita Stephen Kingin kirjoista. Game Realityn arvostelu pelistä täällä.

Alan Wake 2:ssa seikkailaan edelleen samaisesa Bright Fallsissa. Syrjäisessä pikkukaupungissa tapahtuu sarja rituaalimurhia, joka saa FBI-agentti Saga Andersonin tutkimaan tapauksia. Andersonin tutkimukset muuttuvat karmiviksi painajaisiksi, kun hän huomaa kauhutarinan sivujen käyvän toteen ympärillään.

Samalla “Dark Placeen” eksynyt kirjailija Alan Wake yrittää muovata ympäröivää todellisuutta synkän tarinan kautta. Hänen kintereillään vaanii kauhu ja Wake pyrkii pysymään järjissään voittaakseen pimeyden omassa pelissään.

Anderson ja Wake seikkailevat kahdessa erillisessä todellisuudessa, jotka ovat yhteydessä toisiinsa monin mystisin tavoin. Hahmot heijastelevat, kaikuvat ja vaikuttavat toistensa maailmoihin. Keskeinen idea pelissä onkin pelata kahdella eri hahmolla. Tarina nähdään kahdesta eri perspektiivistä.

Pelissä tutitaan kahta kaunista, mutta karmivaa maailmaa erilaisine hahmoineen ja vaaroineen. Mukana on Cauldron Laken järvimaisemat sekä Bright Fallsin ja Wateryn idylliset pikkukaupungit. Dark Place tarjoaa pelattavaksi painajaismaisen ympäristön. Aseen lisäksi valo on tuttuun Alan Wake -tyyliin tehokkain apu pimeyttä vastaan ja toimii turvapaikkana.

Alla julkaisutraileri: