Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Aliens: Dark Descent kaupoissa nyt

Uutinen: Aliens: Dark Descent kaupoissa nyt

Teksti: Mikko Kosonen, 21.6.2023

James Cameronin Aliens-elokuvaklassikkoon löyhästi perustuva Focus Homen julkaisema tiimipohjainen strategia, Aliens: Dark Descent, julkaistiin tänään konsoleille ja PC:lle.

Aliens: Dark Descent on strategiapeli, jossa pelaaja ottaa komentoonsa kokonaisen sotilasjoukon. Pelaajan tehtävänä on johtaa ihmisiä taistelussa henkensä puolesta, tietämättä edes, millaista vastusta he kohtaavat, puhumattakaan asianmukaisesta valmistautumisesta.

Lethe-planeetta joutuu odottamattoman saarron kohteeksi, kun käy ilmi, että xenomorphit ovat päässeet karkuun. Planeetan tukikohtaan jääneet ihmiset, olivat he sitten siviilejä tai sotilaita, huomaavat olevansa pulassa, kun heidän kimppuunsa hyökkäävätkin erilaiset hirviöt sekä ahneen Weyland-Yutani-yhtiön agentit.

Pelin pelaaminen ei rajoitu pelkästään taisteluun ja toimintaan: monitasoinen juoni tarjoaa mielenkiintoisen kehyksen tapahtumille. Monipuolinen tarina pitää pelaajan jännityksessä ja yllättää alusta loppuun asti. Pelissä yhdistyvät elokuvamainen kerronta, taktinen pelattavuus ja strateginen johtaminen sotilaiden komentamisessa.

Sotilaat on varustettu monipuolisilla aseilla ja varusteilla, joita pelaaja voi tehokkaasti hyödyntää epätoivon hetkien vaihtuessa toivoon ja selviytymismahdollisuuksiin. Sotilaiden kuoleman uhka on kuitenkin todellinen, sillä pelissä kaatunutta sotilasta ei voi enää palauttaa takaisin. Tämä ominaisuus luo jännitystä sotilaiden käyttämiseen, sillä epäonnistuminen taistelussa voi johtaa tärkeän hahmon menetykseen.

Pelaaja saa apua tukikohtana toimivasta Otago-avaruusaluksesta. Tämän avulla pelaaja voi varustaa tiiminsä erilaisilla varusteilla ja koostumuksilla, mikä tuo kaivattua hallittavuutta kaaoksen keskelle. Lisäksi pelaajahahmot keräävät kokemusta matkan varrella, mikä luo pelaamiseen mielenkiintoisen edistymistunteen. Innovatiivisen ohjausjärjestelmän ansiosta peliä voi helposti hallita sekä hiirellä ja näppäimistöllä että pelikonsolin ohjaimella.

Alla julkaisutraileri:

Uutisen lähde: Visionist