Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Magickan kehittäjä sijoitusaikeissa

Uutinen: Magickan kehittäjä sijoitusaikeissa

Teksti: Mikko Kosonen, 9.7.2021

Muun muassa toimintaseikkailupeli Magickan sekä Gauntlerin rebootin kehittänyt ruotsalainen Arrowhead Game Studios ilmoitti tiedotteessaan, että se aikoo sijoittaa uusien peliprojektien “katalyyttina” toimivaan yhtiöön, osuvasti nimettyyn Mind Detonatoriin.

Mind Detonatorin toiminnan ideana on “tarjota varhaista rahoitusta pelikehitystiitiimille eri pohjoismaista ja mahdollisuuden rakentaa pelejään kokopäiväisesti ilman perinteisiä inkubaattorivaatimuksia yrityksen samanaikaisen pyörittämisen oppimiseen. Nyt sen sijaan koko työpäivän voi käyttää pelin luomiseen.”

Tarkoituksena on perustaa useita Pelikyliä syrjäisemmille alueille Pohjoismaihin – Suomeenkin. Tavoitteena olisi saada aikaan jopa viisitoista sijoitusta vuodessa.

Ensimmäinen Pelikylä on avattu Jörnissä, Pohjois-Ruotsissa lokakuussa 2020, jossa matkansa aloittivat viisi tiimiä, joista kussakin on enintään viisi henkilöä.

Kyliin tuodut tiimit saavat perusrahoitusta, joka antaa heille kehitysaikaa vuodeksi. Lisäksi taataan asuminen, studiotilat sekä mahdollisuus lisärahoitukseen vuoden kuluttua yhdistettynä siihen, että tänä sinä aikana tehdään myös toimintoja tiimeissä, sanoo Mind Detonatorin toimitusjohtaja ja perustaja Lars Lindblom.

Ensisijaisesti etsitään pohjoismaisia osaajia ja tiimejä, ja Mind Detonator on kiinnostunut myös Suomen valtavasta mobiilipeliosaamisesta, kertoo Michael Stenmark Mind Detonatorilta.

Uutisen lähde: PR Nordic