Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
PS4 Pro nyt kaupoissa

Uutinen: PS4 Pro nyt kaupoissa

Teksti: Mikko Kosonen, 10.11.2016

Sonyn paranneltu versio Playstation 4 -pelikonsolista, nimeltään PS4 Pro löytyy nyt Suomenkin kauppojen hyllyiltä. PS4 Pro tukee dynaamista 4K-pelaamista ja 4K-viihdettä ja pelit, kuten Call Of Duty: Infinite Warfare, Ratchet & Clank, The Last of Us Remastered sekä Uncharted 4: A Thief’s End ovat kaikki optimoitu käyttämään hyödykseen laitteen lisätehoja. Kaiken kaikkiaan PS4 Pron tuen saa näin julkaisupäiväksi 39 eri peliä.

PS4 Pro käyttää hyväkseen viimeisintä kuvateknologiaa ja tukee dynaamista 4K-tasoista resoluutiota ja High Dynamic Range (HDR) -värimaailmaa. Tehokas suoritin ja grafiikkaprosessori antavat kehittäjille mahdollisuuden luoda dynaamisella 4K-laadulla pelejä, jotka ovat visuaalisesti tarkempia tai rullaavat entistä paremmalla ruudunpäivitysnopeudella.

4K- ja HDR-tukea varten tarvitaan luonnollisesti yhteensopiva 4K HDR -televisio, joten jos näitä lisäominaisuuksia haluaa hyödyntää Pron tehonlisäyksen ohella, on hommattava uusi televisio kaupasta. Vaikka PS4 Pro tukee 4K-resoluutiota, on konsolin bluray-asema jätetty päivittämättä uudempaan eli 4K-tarkkuudella toimivien elokuvien toistaminen uudella pleikkarilla onnistuu ainoastaan striimauspalveluiden, kuten Netflixin kautta.

Konsolin keskimääräinen hinta Suomessa näyttäisi olevan noin 430 euroa.