Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Uusi Xbox on Series X

Uutinen: Uusi Xbox on Series X

Teksti: Mikko Kosonen, 14.12.2019

Microsoft viimeinkin paljasti ensi vuoden lopulla ilmestyvän uuden sukupolven Xbox-konsolinsa nimen.

Project Scarlett -nimellä kulkenut konsoli on virallisesti Xbox Series X ja se on taaksepäinyhteensopiva kaikkien aiempien Xbox-konsoleiden kanssa.

Huomattavinta uuden Xboxin muotoilussa on sen mielenkiintoiset mittasuhteet. Xbox Series X on perinteisen laatikkomaisen konsolin sijaan pystymallinen ja sen yläpäästä löytyy kotelon tuuletusaukko. Korkeutta tornilla on noin kolmen Xboxin ohjaimen verran ja leveyttä jopa vain yhden ohjaimen verran.

Xbox Series X -konsolin voi tornimaisesta ratkaisustaan huolimatta asettaa makaamaan myös kyljelleenkin.

Xbox Onen tuttua ohjainta on uusittu uutta konsolia varten vain hieman. Kokoa ja muotoa on hienoisesti hiottu ja siitä löytyy nyt PS4-ohjaimesta tuttu share-nappula, minkä lisäksi ristiohjainta on paranneltu – se on otettu suoraan kalliimmasta Xbox Elite Wireless Controller Series 2 -ohjaimesta.

Kivana lisänä uusi ohjain on yhteensopiva Xbox One -konsoleiden sekä Windows 10 PC-tietokoneiden kanssa.

Xbox Series X:n julkaisupelejä tulee olemaan ainakin Halo Infinite.

Samaan syssyyn Microsoft ilmoitti tätä nykyä omistamansa Ninja Theoryn työstävän jatkoa suosiota keränneelle Hellblade: Senua’s Sacrifice -pelille. Jatko osa kantaa nimeä Senua’s Saga: Hellblade II – julkaisuajankohdasta ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa.

Alla Xbox Series X julkaisutraileri, jonka tunnelmallisena taustaäänenä kuullaan legendaarinen edesmennyt filosofi, Alan Watts.

Uutisen lähde: Microsoft