Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon

L.A. Noire palaa takaisin rikospaikalle

Teksti: Mikko Kosonen, 7.9.2017

Rockstar Games ilmoitti lehdistötiedotteessa, että sen noin kuusi vuotta sitten julkaistu film noir -henkinen rikosdekkaripeli L.A. Noire julkaistaan remasteroituna (muun muassa parempia valaistusefektejä ja paremmat tekstuurit) Xboxille, PS4:lle sekä Nintendon Switch -konsoleille Complete Collection -muodossaan, pitäen sisällään kaiken pelille julkaistun DLC:n. Parannellun grafiikan ohella Switch-versiossa hyödynnetään myös JoyCon-ohjaimia, minkä lisäksi tarjolla on konsolin kosketusnäytöllä käytettäviä ominaisuuksiakin.

Pelistä ilmestyi PS3- ja Xbox 360 -versioiden ohella lopulta myös PC-versio samaisen vuoden (2011) lopulla, joka jo sinänsä oli se “parempi” versio.

PC-pelaajiakaan ei kuitenkaan ole unohdettu, vaan Rockstar Games ottaa samalla ensi-askeleensa VR-pelien maailmaan nimikkeelä L.A. Noire: The VR Case Files, joka julkaistaan HTC Vivelle. Tämä erillinen peli sisältää seitsemän rikostapausta emopelistä, jotka on uudelleensovitettu VR-muotoon.

L.A. Noire oli aikoinaan jossain määrin merkittävä pelitapaus. Se käytti paljon yksityiskohtaisuutta kasvojen mallinnukseen, joka oli samalla pelin keskeinen elementti: pelaajan piti yrittää tulkita ihmisten kertomuksien todenmukaisuuksia tarkkailemalla näiden ilmeitä ja eleitä kuulusteluiden aikana.

Itse pelin lisäksi sen julkaisun aikaan hurjat seitsemän vuotta kestäneistä kehitysvaiheista saatiin myös kaikenlaista tietoa. L.A. Noiren kehitti australialainen Team Bondi, mutta studio lopulta suljettiin pian pelin julkaisun jälkeen.

Julkisuuteen tihkui tietoja surkeista työoloista, irtisanotuista työntekijöistä ja sadoista nimistä, joita oli jätetty pois pelin tekijät-listalta. Tätä nykyä pelisarjan oikeudet omistaa kokonaan Rockstar Games.

L.A. Noire julkaistaan remasteroituna marraskuun 14. päivä.