Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Milestonen Ride 5 pärähti kauppoihin

Uutinen: Milestonen Ride 5 pärähti kauppoihin

Teksti: Mikko Kosonen, 25.8.2023

Milestonen tuorein pärräpeli Ride -pelisarjan viides inkarnaatio Ride 5 julkaistiin PC:lle ja konsoleille.

RIDE 5 -pelissä pelaajat pääsevät kokemaan kattavimman matkan pelisarjan historiassa. Uudistettu uratila sisältää ensimmäistä kertaa kertojan, joka esittelee yli 200 pelattavaa tapahtumaa, kuten mestaruuskilpailuja, yksittäisiä kilpailuja tai aika-ajoja, sekä 10 kilpailijaa, jotka lisäävät kilpailullista ulottuvuutta pelitilaan.

Ura-tilan tapahtumat jakautuvat kahteen polkuun, tarjoten suoran päähenkilön etenemisen ja toissijaisen sarjan tapahtumia korkean riskin ja palkkion kilpailuille. Kilpailijat ovat pelin parhaita kuljettajia, joilla on ainutlaatuiset persoonallisuudet, taustat ja esteettiset ominaisuudet, ja heidän polkunsa eroavat ratkaisevasti pelaajan edistyksen kanssa. Kilpailijoiden voittaminen on olennaista Leaderboards-järjestelmään pääsemiseksi.

Kyseessä on uusi ranking-järjestelmä, joka seuraa pelaajien suoritusta heidän noustessaan maailman parhaaksi kuljettajaksi. Pelaajien ponnistelut uratilassa heijastuvat myös heidän pääkonttinsa kehitykseen, joka kasvaa isommaksi isännöimään yhä enemmän mekaanikkoja ja insinöörejä heidän maailmanlaajuisen aseman mukaan.

RIDE 5 sisältää myös Endurance-kisoja, jotka tukevat nyt kilpailun aikana tallennusta ja kelaustoimintoa, tarjoten pelaajille enemmän hallintaa ja joustavuutta. Olennainen ominaisuus tapahtumille, jotka kestävät 20 minuutista 24 tuntiin.

RIDE 5 hyödyntää uusien sukupolvien konsolien ja huippuluokan tietokoneiden tehoa tarjoten aidoimman ajosimulaation. Uutta on Sky System, joka simuloi tarkasti päivän ja yön vaihtelua.
Järjestelmään kuuluu 3D-tilavuussumut, jotka täyttävät horisontit ja vaihtelevat muotoaan ja vuorovaikutusta valon kanssa tiheyden perusteella. Lisäksi uusi dynaaminen sääjärjestelmä laskee reaaliaikaiset radan ja ilman lämpötilat, simuloiden realistisia säämuutoksia ja lisäten ennakoimattomuutta kilpailuihin.

Korkeimman visuaalisen tarkkuuden tarjoamisen lisäksi RIDE 5 on myös käynyt läpi merkittäviä päivityksiä moottoripyöräfysiikassa. Uutuutena peli sisältää fyysistä ja graafista renkaan kulumista, uuden simuloitun vuorovaikutuksen kuljettajan ja pyörän välillä sekä tarkistetun jousitusjärjestelmän.

Alla julkaisutraileri:

Game Realityn Ride 4 -arvostelu täällä.

Uutisen lähde: Plaion