Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Styx vaanii jälleen varjoissa

Teksti: Mikko Kosonen, 23.2.2017

Focus Home Interactive on on aikeissa julkaista Styxin uudet seikkailut PS4:lle, Xbox Onelle sekä PC:lle 14. maaliskuuta 2017, pelissä nimeltä Styx: Shards of Darkness.

Kuka on Styx? Kyseessä on Cyanide Studion kehittämä goblinihahmo ja mestarivaras ja ammattihiippailija, joka on jo aiemmin nähty muutamassa pelissä. Aivan ensimmäisenä melko surkeassa
Of Orcs And Men -pelissä ja sen jälkeen keskivertoa paremmassa pelissä nimeltä (ja samalla Styxin ensimmäisessä sooloseikkailussa) Styx – Master Of Shadows.

Kova luotto hahmoon tuntuu edelleen Focuksella olevan, Styxin touhuiluiden jatkuessa.

“Akenashin tornin romahdettua Styx on karistanut entiset huolet niskastaan ja suuntaa synkhaltioiden hallitsemaan Korrangarin pahamaineiseen kaupunkiin. Sisäänpääsy vaatii soluttautumis- ja hiippailutaitoja, jotka Styx tietenkin hyvin hallitsee. Yksinkertainen tehtävä kuitenkin mutkistuu, kun diplomatiasuhteisiin liittyvä reissu paljastaakin salakavalat juurensa. Asiat eivät olekaan aivan niin yksinkertaisia kuin miltä ne ensin vaikuttavat. Styx huomaa sekaantuneensa paljon häntä suurempiin tapahtumiin ja salaisuuksiin, jotka kutsuvat peikkovarkaan syöksymään kohti vaaroja ja haasteita.”

Tarinan sekaan mahtuu Assassin’s Creed- sekä Splinter Cell -peleistä tuttua hiippailua sekä vihollisten stealth-nirhaamista. Styxin sooloseikkauluiden jatko ainakin lupailee hyvää:

“Pelimekaanisesti Styx: Shards of Darkness on aikaisempia osia monipuolisempi. Pelin ohjaaminen on aiempaa tarkempaa ja luontevampaa, kun taas grafiikka ja äänimaailma hyväilee aisteja entistä yksityiskohtaisemmalla ja kauniimmalla tarjonnallaan. Kiehtovan toimintaseikkailun kruunaavat humoristiset viitteet populaarikulttuuriin sekä hauska dialogi, jonka yksityiskohdat värittävät pelikokemusta raikkaalla tavalla.”

Alla making of -tyyppinen pelivideo:

Uutisen lähde: Visionist