Sam & Max S3 The Devil's PlayHouse: They Stole Max's Brain!

Sam & Max S3 The Devil’s PlayHouse: They Stole Max’s Brain! - arvostelu

Laitearvostelu

Pelin nimi: Sam & Max S3 The Devil's PlayHouse: They Stole Max's Brain!
Lajityyppi: Ajopelit
Alusta: Laitteet
Ikäraja -
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 28.6.2010 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun Sam & Max S3 The Devil's PlayHouse: They Stole Max's Brain! kansikuva

Samin ja Maxin kolmannen kauden ensimmäiset seikkailut ovat olleet ehkäpä sarjan parhaita ja samalla haastavampia osia, toisen episodin, The Tomb of Sammun-Makin ollessa ehkäpä yksi koko sarjan parhaimmista omasta mielestäni. Jälleen kerran ovat pasmat menneet sekaisin, sillä sekopääjänis Maxin aivot on varastettu! Sam ajautuu hulluuden partaalle metsästäessään kaveriparkansa aivoja takaisin pitkin synkkiä katuja, johtolankoja ja syyllisiä etsien.

They Stole Max’s Brain! -episodin aloitus onkin ehdottomasti oma suosikkini sarjan lyhyessä historiassa. Pelaaja ohjaa episodissa vain ja ainoastaan Samia, mutta episodin alussa kierrellään kaksikon DeSotolla pitkin katuja synkähtävän jazzin sekä Samin hyvin sekä älykkään hauskasti kirjoitettujen monologien säestäessä tunnelmaa. Tunnelma onkin paikoitellen kuin parhaastakiin film noir dekkarielokuvasta, on vain harmi, ettei tällä linjalla jatketa loppuun saakka.
Siitä huolimatta alun johtolankojen metsästys, sekä mahdollistne syyllisten tai osasyyllisten höykyyttäminen tiedonmurusten toivossa on hauskaa, samalla kun peli tuo aina niin rauhallisesta Samista esiin raivoisamman puolen. Samin “hukassa olemista” korostetaan entisestään yksisyiskohdilla, kuten Samin naamalle kasvaneella ajamattomalla sängellä, ? kasvaako koirilla oikeasti parta ? — poissaolollaan loistavalla sinisellä hatulla, sekä valkoisella paidalla, joka roikkuu Samin housuista vähän miten sattuu.

Poislukien alun tunnelmaa sekä hieman aiemmasta eroavaa pelattavuutta, They Stole Max’s Brain! Jatkaa piktälti samalla linjalla edellisen episodin kanssa. Tutuilla kulmilla pelaajaa tai puzzleja ei tälläkään kertaa kierrätetä, vaan episodin tapahtumat sijoittuvat Museum Of Mostly Natural History -nimiseen paikkaan, jossa sitten kohdataan useita tuttuja hahmoja (Skunkape, Papierweite) sekä myös samalla muutamia uusiakin tuttavuuksia, kuten hauska mutta ruma hahmo, torakka nimeltä Sal.

Muutamat pelin puzzlet vaativat jälleen ehkä paikoin liiankin kieroa ajattelutapaa ja tavallaan keinopidentävät muuten aiempia kolmannen kauden episodeja hieman lyhyempää tarinaa, mutta pääosin episodin haastavuus on sopivalla tasolla ja pelin pelaaminen soljuu mukavasti eteenpäin Maxin aivoja etsittäessä. Samin psyykkiset kyvyt ? irtoaivot paikannetaan lopulta ja ovat toimintakunnossa ? näyttelevät jälleen kerran pelissä suurta roolia ja osaltaan Samin tehtävänä pelin kuluessa onkin paikantaa Maxin “voimalelut,” jotta Maxin mieli saataisiin lopulta takaisin omiin nahkoihinsa.
Sam & Max – The Devil’s PlayHouse: They Stole Max’s Brain! on tätä kirjoittaessa julkaistu ja on ladattavissa noin 20 euron maksua vastaan Telltale Gamesin omilta nettisivuilta, johon sisältyy myös oikeus ladata kaikki loput episodit, kunhan ne ilmestyvät:

http://www.telltalegames.com/samandmax

Yhteenveto

Laadukas kokonaisuus

Hyvää

  • - Mielenkiintoinen juoni
  • - Puzzlet ovat pääosin hyvin keksittyjä..
  • - Alun vahva film noir -tunnelma sekä aiemmasta poikkeava pelattavuus

Huonoa

  • - Lyhyempi kuin aiemmat kolmannen kauden episodit
  • - ..Mutta muutama hieman epälooginenkin on eksynyt joukkoon