Sandberg Mini Touchpad Keyboard

Sandberg Mini Touchpad Keyboard - arvostelu

Laitearvostelu

< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 27.10.2010 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun Sandberg Mini Touchpad Keyboard kansikuva

Postiluukusta saapui testattavaksemme Sandbergin julkaisema uutuustuote, joka kantaa nimeä Mini Touchpad Keyboard. Tuote on nimensä mukainen mini näppäimistö, jonka oikealle puolelle on upotettu lisäksi läppäreille tyypillinen touchpad-alusta hiiren virkaa toimittamaan. Kooltaan Sandbergin uutuustuote on täysikokoista näppäimistöä hiukan pienempi ja on kokonaisleveydeltään vain noin 28 senttimetriä leveä.

Näppäimiensä osalta Mini Touchpad Keyboard sisältää kaikki oleellisimmat näppäimet poislukien isojen näppäimistöjen numeronäppäimistön, jonka tilan touchpad-alusta on vallannut itselleen. Numeronäppäimistön näppäimet onkin piiilotettu alifunktioiksi muiden näppäinten sekaan aivan uten kannettavissa. Pikanäppäimiä näppäimistön ylälaidasta löytyy tasan neljä ja ne palvelevatkin lähinnä elokuvien ja musiikin toistoa. Tarjolla on nappulat äänen voimakkuuden säädölle (+ ja -), äänen mykistykselle, sekä median toistolle ja keskeyttämiselle.

%kuva1 Eräänlaiseksi mediakaukosäätimeksi näppäimistö onkin selkeästi suunniteltu, sillä minkäänlainen vakavampi kirjoittelu näppäimistön kanssa ei mutkitta suju, koska näppäimistön yleinen tuntuma ja näppäinten asetteluväli ei ole samalla tasolla markkinoiden parhaimpien miniläppäreiden näppäimistöjen kanssa. Etenkin aluksi tulee usein vähänkin isommilla sormilla kirjoitettaessa paineltua harhaan tai vääriä näppäimiä, joka pelkästään turhauttaa. Pienen opettelun jälkeen vierivieressä naputtelevat kädet saa toimivaan yheistyöhön keskenään Näppäimistön touchpadhiiri sen sijaan toimii mukisematta jo alusta lähtien, mutta ei luonnollisesti vastaa kunnon hiiren korviketta.

Sandbergin tuote ei ole pelkkä Windows 7- ja Vista-käyttöjärjestelmissä toimiva lelu, sillä PC-tietokoneiden ohella näppäimistö tunnistuu laitteeksi lisäksi Xbox 360:llä sekä PS3:llakin. Ei muuta kuin USB-vastaanotin konsolin vapaaseen porttiin kiinni ja näppäimistön käyttö voi alkaa. Minkäänlaista ajurien asennusta ei tarvita PC:llä eikä konsoleillakaan, joka tekee sen käyttöönotosta erittäin käyttäjäystävällisen.

Näppäimistön nuolinäppäimillä voi selata konsoleiden valikoita ja Enterillä ja Escillä on mahdollista ainakin Xboxilla vaihtaa valikosta toiseen. Myös “tsättääminen” onnistuu näppäimistön avulla ja onkin selkeästi parempi vaihtoehto kirjoitteluun, kuin ohjaimen ja samalla voittaa Microsoftin ja Sonyn omien mininäppäimistöjen kanssa tihrustaminen. Pelaamiseen näppäimistöä kuitenkaan ei voi käyttää, eivätkä näppäimistön pikanäppäimet toimi median toistamiseksi Xboxilla tai PS3:lla.

Sen sijaan Playstationilla näppäimistöstä on paljon hyötyä nettiä selatessa. Mini Touchpad tekee hiirikursorin liikuttelusta ruudulla, sekä osoitteiden sun muun tekstin naputtelusta paljon mielekkäämpää ja saa nettisurffailun siten muistuttamaan paljolti sitä oikeaa tapaa ? eli tietokoneella surffaamista, sen sijaan, että joutuisi istumaan ohjainkapula käsissään epätarkan kursorin säestämänä.

Kokonaisuutena Mini Touchpad Keyboard on tuote, joka ajaa asiansa. Se ei sovellu kirjan tai muun maratonitekstin kirjotteluun, mutta toimii lyhyempien tekstien naputtelulaitteena riittävän hyvin ja pienen koonsa ansiosta on mielekkäämpi käyttää sohvalla kuin täysikokoinen näppäimistö. Toisaalta PC:lle on jo entuudestaan tarjolla paljon parempia langattomia näppäimistöjä ? ja vieläpä halvempia sellaisia — joten tuotetta voinee suositella enimmäkseen konsolia käyttäville.

Yhteenveto

Keskivertotasoa parempi

Hyvää

  • - Pieni ja kevyt
  • - Asennusvapaa käyttöönotto
  • - Toimii PC:n lisäksi myös Xboxilla ja PS3:llakin

Huonoa

  • - Hieman kallis
  • - Ei sovellu pidempikestoiseen ja tarkempaan kirjoitteluun