Laitearvostelu

Sandberg USB Cube Speaker Set 2.0

< >
Avaa pelin lisätiedot
User profile picture Teksti: Mikko Kosonen, 1.12.2010 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Sandberg USB Cube Speaker Set 2.0 kansikuva

Ihmiset kuuntelevat tätä nykyä musiikkia melkein missä vain. Bussissa, junassa, metrossa, ajaessaan autoaan tai ihan vaikka kävellessään kohti työpaikkaansa. Siksi kaikenlaiset musiikkivempaimet ja mp3-soittimet ovatkin nostaneet viime vuosien aikana vahvasti suosiotaan, koska musiikinkuuntelusta ? etenkin tietynmerkkisillä laitteilla ? kuten iPod ? on tullu trendikästä. Mutta entäpä sitten se väline, jolla musiikkia kuunnellaan? Usein tottakai soittimen omilla kuulokkeilla, mutta mikäli mielii ottaa musiikkia vaikkapa festareiden leirintäalueille isomman porukan iloksi, on vaihtoehtona käytettävä jotain muuta kuin kuulokkeita. Tätä varten onkin olemassa kaiken maailman putkimankkoja ja muita kannettavia, kaiuttumin varustettuja halpoja mp3-laitteita.

Mutta jos ajatellaan tietokoneiden käyttäjiä ? lähinnä kannettavien omistajia ? niin millaisia vaihtoehtoja on tarjolla heille, jotka haluavat raahata kannettavaansa pitkin poikin maailmaa, mutta samaan aikaan nauttia vähän paremmasta äänentasosta, kuin mitä kannettavan omat kaiuttimet usein pystyvät tarjoamaan, ilman kamalan painavien erilliskaiuttimien ja virtalähteiden mukana roikottamista? Vaihtoehtoja on toki olemassa lukuisia ja yhden tällaisen tarjoaa ainakin Sandberg tuotteellaan USB Cube Speaker Set 2.0. Tuote on nimensä mukainen, eli mukana tulee kaiutinpari, joiden muotoilu on kuutiomainen. Kaiuttimet painavat ainoastaan noin 300 grammaa yksittäin, joten niitä voi kuljettaa vaikkapa takin taskussa, samalla kun itse kannettava tietokone kulkee kädessä. Kooltaan kaiuttimet ovat yhtä AAA-paristoa vain hitusen korkeammat ja leveämmät, joten myöskään minkäänlaista lisätilaa niille ei tarvitse juurikaan alkaa raivaamaan, kun ne haluaa virittää käyttöön.
Useimmat pikkukaiutinpaketit maksavat kaupoissa ehkä turhankin paljon, mutta Sangbergin tuotteessa ainakin hinta on kohdillaan: viiden vuoden takuulla varustetut ? joka on Sandbergin tuotteille jo erittäin tuttu ominaisuus ? ”kuutiokaiuttimet” maksavat vain kuusitoista euroa. En luonnollisestikaan lähtisi vaihtamaan USB Cube Speaker Set 2.0:aa oman pöytäkoneeni äänentasoltaan paljon laadukkaampaa Logitechin 2.1 -järjestelmää näihin pikkukaiuttimiin, sillä äänentasoltaan ne eivät pysty kilpailemaan kalliimpien kaiutinpakettien kanssa. Kannettavan tietokoneeni kaiuttimiksi ne kuitenkin kelpaavat varsin hyvin ja parantavat äänentoistoa melkoisella tavalla, sillä kannettaien peruskaiuttimet ovat usein varsin kehnotasoiset ja nimenomaan kannettavien kaiuttimiksi tuote onkin suunnattu. Bassoa niistä ei kovin paljoa irti saa, mutta musiikinkuunteluun ja elokuvien katselemiseen kannettavan näytöltä ne ajavat asiansa varsin hyvin.

Mukavina yksityiskohtaisuuksina ”kuutiokaiuttimet” ottavat virtansa USB-liittimen kautta, joten muiden halpiskaiuttimien tapaan ne eivät tarvitse toimiakseen useita paristoja. Äänenvoimakkuuttakin saa säätää erikseen kaiuttimistakin ja mikäli kääntää nupin aivan kokonaan toiseen suuntaan, saa kaiuttimista virrankin pois halutessaan, jolloin ne eivät käynnisty yhdessä tietokoneen kanssa. Tosin kukapa niin haluaisi sen jälkeen enää tehdä, kun on kerran tottunut ulkoisiin kaiuttimiin kannettavan tietokoneen käytön kanssa. Tyylikkäänä lisänä kaiuttimien pohjasta hohkaa siniset LED-valot, silloin kun kaiuttimissa on virtaa. Kuulokkeita varten löytyy kaiuttimien takaa 3.5 mm MiniJac -kuulokeliitäntä. Mikäli kaipaa omaan kannettavaasa hieman parempaa äänenlaatua kaiuttimien osalta, kannattaa Sandbergin kaiuttimet ihmeessä katsastaa etenkin hintansa, mutta myös pitkäkestoisen takuunsakin ansiosta.

Tuotteen kotisivu:
http://www.sandberg.it/fi-fi/product/USB-Cube-Speaker-Set-2.0

Yhteenveto

Laadukas kokonaisuus

Hyvää

  • - Viiden vuoden takuu
  • - Virranotto suoraan USB-väylästä
  • - Pikkurahalla kannettavan tietokoneen äänentoisto huomattavasti paremmaksi
  • - Kaiuttimet helppo kuljettaa pienen kokonsa ja kevyen painonsa ansiosta

Huonoa

  • - Eivät pärjää äänentoistollaan 30+ euron kaiutinpaketeille