The Sims 2 - Kodin Ikea Kamasetti

The Sims 2 – Kodin Ikea Kamasetti - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: The Sims 2 - Kodin Ikea Kamasetti
Lajityyppi: The Sims 2 - Kodin Ikea Kamasetti
Alusta: PC
Arvostelukappale EA
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 1.7.2008 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun The Sims 2 - Kodin Ikea Kamasetti kansikuva

The Sims -pelisarja on ollut EA:lle oikea kultakaivos näiden kaikkien vuosien ajan. Eikä siis olekaan ollenkaan ihme, että The Sims 3 -peliäkin työstetään jo kovalla vauhdilla. Ei kuitenkaan kannata laittaa hyvin palvellutta mansikkia eläkkeelle, vaan uutta odotellessa otetaan vanhasta lypsylehmästä ensin kaikki saatavissa oleva irti. Lisälevyt ovat varsin tuttuja varmastikin kaikille jonkun pelin kautta, mutta The Sims -pelisarja on ainut tapaus, jolle tiedän julkaistavan lisälevyjen lisäksi myös erilaisia kama/vaatesettejäkin. Kaikenkaikkaan EA:lla on ilmeisestikin tarkoitus julkaista seitsemän lisälevyä ja yhtä monta kamasettiäkin.

The Sims 2 – Kodin Ikea Kamasetti on sarjassaan kuudes kamasetti, samalla kun lisälevyjä pelille on jo ehditty julkaista se seitsemän kappaletta. The Sims 2:n kamasetit eroavat sille julkaistuista lisälevyistä paljon, sillä siinä missä uutta sisältöä on suhteellisen nihkeästi uusissa lisälevyissä, on sitä vielä paljon nihkeämmin kamaseteissä. Kamasetit ovat nimensä mukaisesti “pakkauksia”, jotka sisältävät sitä mitä nimellään lupaavat. Esimerkiksi H&M kamasetti toi mukanaan tukun uusia, H&M:n vaatemalliston virallisia ja ihan aitoja vaatteita pelaajien käytettäväksi ja puettavaksi pelaajan omien simien päälle. The Sims 2 – Kodin Ikea Kamasetti tekee periaatteessa saman, mutta vain kalusteilla.
Nyt pelaaja voi sisustaa vaikkapa koko kämppänsä Ikean virallisen katalogin mukaan ja mikäli kotoa löytyy oikeasti näitä Ikean naurettavan halpoja härpäkkeitä, voi pelaaja parhaassa mahdollisessa tapauksessa sisustaa virtuaalikotinsa aivan kuin oikean kotinsakin. Itse ainakin pystyin. Kahden kalusteen osalta. Kaikki Ikea Kamasetin mukana tulevat 60 uutta kalustustarviketta(taulut mukaan lukien)ovat aidosti hölmöjä ruotsalaisnimiänsä myöten Ikean valikoimien pohjalta mallinnettuja. Aivan realistinen ei kuitenkaan Ikea Kamasetti ole, nimittäin mööpeleiden hinnat ovat useiden kohdalla vääristeltyjä, eli toisin sanoen liian korkeita näiden oikeisiin esikuviinsa nähden.

Sadan euron(tai tässä tapauksessa sadan simirahan)arvoista sohvapöytää tai kolmenkymmenen euron jalkalamppua saa hetken oikeassa Ikeassa etsiä, että sellaiseen törmää. Jos kerran realismia tavoitellaan ulkonäköä ja nimiä myöten, niin pitäisi ne hinnatkin olla kohdillaan. Ja jonkinlainen minipelikin olisi ollut kohdallaan, sillä ovathan Ikean kalusteet lähes järjestäin yleensä itse koottava. Joten jonkinlainen ruuvi-meisseli-vasara -minipeli olisi voinut toimia ja samalla tuoda Ikean Kamasetin mukana jotain muutakin uutta kuin pelkästään 60 erilaista kalustustarviketta.

Koska The Sims 2 – Ikea Kamasetti ei muiden kamasettien tapaan tuo oikeasti mitään uutta peliin, on jokaisen – luonnollisesti alkuperäisen The Sims 2 -pelin omistajan – kysyttävä itseltään, että ovatko Ikean virallisen malliston mukaan mallinnetut 60 erilaista mööpeliä oikeasti sen vajaan 20 euron arvoista hupia, kun samalla rahalla voisi jo saada oikeaan kotiinsa oikeita Ikean kalusteita(ainakin sen jalkalampun ja pöydän) ?
Selväähän se on kuitenkin, että jos olet kaikki aiemmat lisälevyt kamaseteistä puhumattakaan itsellesi hankkinut, ei ole sanottavissa mitään mikä estäisi ostamasta Ikean kamasettiä. Muiden, jotka The Sims -peleistä eivät muutoinkaan piittaa, tuskin innostuvat Ikean kamasetin myötäkään pelisarjasta. Kyllähän tästä sen kymmenen euroa ehkä voisikin pulittaa, mutta allekirjoittaneen mielestä lähestulkoon kokonaisen lisälevyn hintaisena julkaisuna The Sims 2 – Kodin Ikea Kamasetti on hieman liian kallis. Kuvakaappauksia on tällä kertaa valitettavasti tarjolla vain neljä kappaletta, mutta lisää löydätte Ikean kuvastosta?

Yhteenveto

Kasa surkeutta

Hyvää

  • - 60 uutta kalustustarviketta..

Huonoa

  • - Hieman liian korkea hinta
  • - ..Eikä mitään muuta