The Walking Dead: Michonne - EP3: What We Deserve

The Walking Dead: Michonne – EP3: What We Deserve - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: The Walking Dead: Michonne - EP3: What We Deserve
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Muuta: -
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 27.4.2016 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun The Walking Dead: Michonne - EP3: What We Deserve kansikuva

Telltale Gamesin välipalaksi kaiketi The Walking Deadin kolmoskautta odotellessa faneille tarkoitettu The Walking Dead: Michonne -minisarja on saanut päätöksensä. Jo nyt? Kyllä vain, kolmas ja viimeinen episodi, What We Deserve on käsillämme. Onko episodi kuitenkaan sitä mitä ?me fanit? ansaitsimme? Ei oikeastaan.

Kolmas ja viimeinen episodi toki pistää pakettiin Telltalen kynäilemän tarinan ja näyttää sen mitä kakkosepisodin lopussa jäätiin jännäämään, eli miten käy Michonnen ja uusien tuttavuuksien, kun mielipuolinen toinen ryhmittymä aikoo hakea oman jäsenensä, kahdessa ensimmäisessä episodissa pääpahiksen roolia näytelleen Randallin, takaisin omiensa pariin hinnalla millä hyvänsä.
Tämä jännitysnäytelmä, jonka varaan koko What We Deserve laskee on eittämättä koko minisarjan paras hetki, mutta koska yhteenkään sivuhahmoon ei ehdi kolmen episodin mittaisen matkan varrella tutustua, ei oikeastaan kenenkään kohtalo edelleenkään juurikaan liikuta. Kiinnostaako minua pelaajana mitä käy lapsille, jotka tavattiin vasta aivan kakkosepisodin lopussa ja joiden kanssa ei juurikaan ole tullut jutusteltua?

Oikeassa elämässä varmasti välittäisinkin pinteessä olevien lapsien kohtalosta, mutta koska kyseessä on peli ja kasa keinotekoisesti yhteen lyötyjä tekstuureita ääninäyttelyllä, pitäisi kai olla jotain muutakin kuin pelkkä ?inhimillisyys?, joka pelaajaa liikuttaa. Antakaa jokin syy ? tarkoitus ? sille miksi välittäisin näistä hahmoista. Sitä ei kuitenkaan juurikaan ehdi syntyä, vaikka episodissa muutama rauhallinen ja hiljaisempi hetki ja paikka jutustella muiden hahmojen kanssa tarjotaankin.

Eräänlaista juonenkäännettäkin yritetään soppaan heittää, mutta tämäkin lässähtää käytännössä siihen, että hahmot jotka tähän käänteeseen liittyvät, eivät ole entuudestaan oikeastaan tuttuja pelaajalle. Michonnelle hahmona ehkä, mutta se ei välity pelaajalle, koska sitä ei ole pelissä näytetty. Pari palaa mitäänsanomatonta dialogia aiemmassa vaiheessa episodia ei kerta kaikkiaan riitä sellaisen tunnesiteen luomiseen.

Episodina What We Deserve on muutoinkin samaa maata muiden osien kanssa. Se on äärimmäisen lyhyt (noin tunnissa lävitse) ja suurin osa peliajasta menee nappuloiden rämpyttämiseen ja välipätkien seuraamiseen. Loppuosa on dialogia ja valintojen tekemistä. Mutta mitä väliä sillä on mitä ?Pete muistaa? valittuasi vastauksen johonkin tärkeämpään asiaan, kun ketään ei kiinnosta lopputulema ja onko tästä pikaminisarjasta ylipäätään edes tulossa toista kauttakaan, jossa Pete todella muistaa Michonnen päätöksen?

Omasta mielestäni The Walking Dead: Michonne olisi toiminut paljon paremmin yhtenä erikoispitkänä episodina, sen sijaan että pelattavaa olisi tällä tavoin ripoteltu kolmeen ylilyhyeen osaan. Jokaisella kerralla pelattava kun on loppunut ennen kuin se on alkanutkaan. Episodi 3:ssakin lopputekstit vierivät ruudulle sellaista vauhtia, että käsi on vielä hiirellä valmiina tekemään uusia valintoja ja loppu on sitä kliseistä ?kyllä tämä tästä? -sorttia.

Visuaalisesti ja äänimaailmaltaan episodi kyllä onnistuu ihan hyvin, kuten ovat toimineet aiemminkin. Tätä sarjakuvamaista peliä varten Telltalen kovin ikääntyvä pelimoottori vielä ajaa asiansa ja jälleen kerran episodi on myös yksi brutaaleimpia mitä The Walking Dead -episodien joukossa on nähty, mutta pelkällä audiovisuaalisuudella ei pitkälle pötkitä kun muu sisältö on mitä on. Episodina kolmas on kenties hitusen parempi kuin kakkosjakso ja ehkä samaa tasoa kuin ensimmäinen, mutta se ei paljoa ole se.
Tätä kirjoittaessa Michonne-sarja on alennuksessa Steamissa vajaaseen yhdentoista euron hintaan, jolloin hintaa per episodi kertyisi päälle kolme euroa. Se on paljon parempi veloitus kuin normaali viisitoista euroa, mutta jopa tähän alennettuun hintaan on pakko miettiä, miksi vaivautua, sillä Michonne-minisarjasta on niin vaikea löytää oikeastaan mitään sen kummempaa hyvää sanottavaa. Kokemus kokonaisuudessaan on kuin pelaisi aiempien kahden kokonaisen The Walking Dead kauden typistettyä haamuversiota, josta on otettu pois kaikki se mikä näistä kausista teki niin hyvän ja nautinnollisen kokemuksen ja jokaisesta episodista toinen toistaan jännittävämmän.

Aiempien episodien arvostelut löydät täältä: https://www.gamereality.org/reviews/list?find=michonne&op=

Yhteenveto

Kaipaa hiomista

Hyvää

  • - Lopun kohtauksessa on sitä kaivattua jännitysmeininkiä..

Huonoa

  • - Suurin osa peliajasta jälleen QTE-rämpytystä ja pelkkiä valintoja
  • - Kamalan lyhyt kuten aiemmatkin Michonne-episodit
  • - ..Mutta koska hahmoihin ei sarjan aikana tutustuteta, on tunnelma paljon latteampi
  • - Tylsä loppu