Batman - The Telltale Series - Episode 3

Batman – The Telltale Series – Episode 3 - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: Batman - The Telltale Series - Episode 3
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Kehittäjä/Julkaisija: Telltale Games
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 28.10.2016 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun Batman - The Telltale Series - Episode 3 kansikuva

Batman -episodisarjan kolmas episodi ilmestyi yhtä rivakkaaseen tahtiin kuin kakkonenkin ja tämä on erinomaisen hyvä asia – Telltale saa paremmin pidettyä pelaajat odottavina ja innostuneina. Kolmas episodi, nimeltään New World Order on jälleen tuhti paketti toimintaa, juonenkäänteitä ja vähän jälleen sitä Batmanin etsiväntyötäkin. Waynen perheen maine on edelleen loattuna, mutta (oletan että olet pelannut aiemmat episodit) ei oikeastaan mitään niihin muihin tapahtumiin, kuten että Falcone ammuttiin ja Harvey Dentin muodonmuutos alkoi…

Episodi alkaa sairaalavierailulla Dentin luokse ja aika pian tämän jälkeen alkaakin jo tapahtua. Batmanilla riittää jälleen töitä, samalla kun Brucena kamppaillaan Wayne Enterprises -yhtiön kohtalosta ja toimitusjohtajan paikasta. Vähän ahtaalla ollaan. Peli esittelee muutamia uusia hahmoja, mutta pääasiassa episodi jatkaa aiemmista osista tuttujen hahmojen kehitystä edelleen – hyvä niin. Tällä tavoin ruudulle ei rynnistä mitään hahmolaumoja ja pelaaja saa rauhassa ihastua ja vihastua niihin, jotka ovat jo entuudestaan tuttuja.

Kakkosepisodin lopussa nähty pahis nousee myös keskeiseen rooliin tässä uudessa episodissa, eikä kutkuttavilta juonenkäänteiltäkään säästytä. Mystinen Children Of Arkham alkaa piinata yhä suuremmassa määrin Gotham Citya. Kokonaiskestoltaankin New World Order tuntuisi olevan hiukan pidempää sorttia, vaikka mukana onkin niitä tuttuja paina X, paina A, paina ylös -toimintakohtauksia, jotka syövät sitä muuta peliaikaa. Toimintakohtaukset ovat kuitenkin sopivissa ja tärkeissä kohdissa peliä, eikä mitään pikkurikollisten pieksemistä laukkumummovarkaissa.

Episodi on jälleen pullollaan paljon tarinan etenemiseen vaikuttavaa ”he will remember this” -tyypin dialogia ja muutamaan otteeseen saadaan jopa jälleen valita kahden erilaisen toimintatavan välillä, joilla niilläkin on vaikutus tuleviin tapahtumiin.

En löytänyt tästä kolmannesta osasta juuri mitään valittamista – se on tarinankerronnaltaan yhtenäinen ja katkeamaton pötkö, joka kuitenkin samaan aikaan tarjoaa koko ajan jotain tekemistä mikä pitää mielenkiinnon yllä ja tarjoaa riittävästi sitä Batmanina olemisen kiehtovuutta. Jos Batman-sarjan laatu ja episodien ripeä julkaisutahti jatkuu tällaisena loppuun asti, en malta odottaa seuraavaa kautta.

Tähän loppuun voi tietysti vielä todeta ne perinteiset, että peli näyttää äärimmäisen hyvältä ja sarjakuvamaiselta, minkä lisäksi ääninäyttely kauttaaltaan on erittäin laadukasta työtä. Peli esittelee tässä kolmannessa episodissa myös Batmanin oikean käden, eli tekniikkavelho Lucius Foxin, jonka äänenä kuullaan muun muassa Telltalen The Walking Dead -pelisarjan ensimmäisen kauden sankaria Lee Everettiä näytellyt Dave Fennoy. Miehellä on mukavan rauhallinen ääni ja sitä on aina yhtä mielekästä kuunnella. Muita suosikkejani ovat Kissanaista ääntelevä Laura Bailey sekä Harvey Dentin ääntelijä Travis Willingham. Haluan mainita nämä nimet erikseen siksi, koska ne tuovat niin älyttömän paljon energiaa ja eläväisyyttä hahmoihinsa – toisaalta näin on yleensäkin ollut asian laita Telltalen peleissä.

Yhteenveto

Lähes täydellinen

Hyvää

  • - Juoni etenee tasaisesti
  • - Sopivasti kaikkea tekemistä ja episodin pituuskin kohdallaan
  • - Hahmojen kehitys ja juonen käänteet
  • - Kiperät valinnat jännittävät pakostikin

Huonoa

  • - Ei oikein mikään