Batman – The Telltale Series – Episode 4

Batman – The Telltale Series – Episode 4 - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: Batman – The Telltale Series – Episode 4
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Kehittäjä/Julkaisija: Telltale Games
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 10.12.2016 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun Batman – The Telltale Series – Episode 4 kansikuva

Telltalen Batman-seikkailut jatkuvat kauden toiseksi viimeisellä episodilla, joka kantaa nimeä Guardian Of Gotham. Oletan, että olet pelannut edellistä episodia, joten lienee spoilaamatonta mainita, että tapahtumat jatkuvat kutakuinkin siitä mihin jäätiin.

Bruce Wayne heräilee uuteen päivään Arkhamin potilaana ja samalla pelaajalle annetaan pikatutustuminen kyseisen sarjan uuteen hahmoon ja Batmanin arkkiviholliseen, vihreätukkaiseen Jokeriin, jota Bruce ei siis tietenkään tunnista, koska Telltalen pelissä Batmanin ura on vasta alussa ja tutut viholliset syntymässä tai tulossa kuvioihin.

Ikävä kyllä pelin versio Jokerista ei ainakaan tämän episodin perusteella vaikuta mitenkään loisteliaalta vedolta ja vähän jäi myös häiritsemään Jokerin keskinkertainen huulisynkka, joka muihin hahmoihin verrattuna oli turhan monessa kohtauksessa vähän pielessä. Eikä tämä uusivanha hahmo saa ruutuaikaakaan yhtään sen enempää kuin Jared Leton mukaelma aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä elokuvassa Suicide Squad, mikä sekin on pettymys.

Episodina Guardian Of Gotham on muutenkin melko lyhyt (ehkä lyhyin tähän mennessä) ja vaikka juoni eteneekin suhteellisen mukavasti, pitäen pelaajan otteessaan ja tarjoten muutaman QTE-tappelun sekä suo Batmanille vähän etsivätyötäkin, on episodi ohi ennen kuin huomaakaan.

Episodi tarjoaa muutamia mielenkiintoisia dialogeja kuin hyvistenkin kanssa sekä muutaman valintakohtauksen, jotka muut hahmot sitten joko muistavat hyvällä tai pahalla ja kerran jopa päästään valitsemaan jälleen saavutaanko paikkaan X Yön Ritarina vaiko tämän alter egona, tuttuna miljonäärinä.

Audiovisuaalisesti episodi jatkaa samalla hyvällä tutulla linjalla, mutta se Jokerin huulisynkka. Täytyy myös mainita, että ääninäyttelijänä Telltalen Jokerina ääntelevä ensikertalainen, Anthony Ingruber, ei oikein onnistu kaappaamaan tämän sekopäisen hahmon syvintä olemusta – ei ainakaan tämän episodin perusteella. Eikö Mark Hamill ollut saatavilla? Tai miksei Batmanin ja Brucen äänityöskentelyn kyseisessä episodisarjassa hoitava Troy Baker voinut tehdä triplasuoritusta? Mielestäni Baker kun onnistuu Jokerina paremmin kuin lepakkomiehenä.

Kokonaisuutena episodi on siis lyhyt ja esittelee vain pikaisesti yhden uuden hahmon. Aiemmin esitellyt hahmot, kuten Two-Face ja Pingviini ovat episodin keskeisimmät hahmot Batmanin ja poliisipäällikkö Gordonin ohella, kun taas esimerkiksi Kissanainen ja Vicki Vale ovat käytännössä vain sivumainintana koko episodissa.

Sanoisin, että episodi ei sinänsä ole huono, sillä se kuitenkin kuljettaa tarinaa eteenpäin, mutta mitään suuria yllätyksiä ei tällä kertaa tarjoilla, eikä mitään kovin jännää cliffhangeriakaan ole odotettavissa. Koen kuitenkin, että parempaankin olisi pystytty aiempien osien perusteella. Toivon mukaan viides ja viimeinen episodi pesee lattiat kaikilla yhteensä.

Yhteenveto

Keskivertotasoa parempi

Hyvää

  • - Tarina jatkuu
  • - Etsiväntyö maistuu aina

Huonoa

  • - Jokeri nähdään episodissa vain pikaisesti, eikä ääninäyttelijä oikein osaa edustaa hahmoa kuten muut aiemmin
  • - Useat hahmot vain lyhyesti mukana
  • - Varsin lyhyen tuntuinen jakso, eikä mitään suurempia juonenkäänteitä ole mukana