Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Frank Westin ostariseikkailut remasteroidaan

Uutinen: Frank Westin ostariseikkailut remasteroidaan

Teksti: Mikko Kosonen, 3.7.2024

Alunperin vuonna 2006 julkaistu Capcomin 3rd person survival hack’n’slash Dead Rising saa loppuvuodesta remasteroidun painoksen.

Pelissä toimittaja Frank West taistelee zombeja vastaan ja napsii tapahtumia talteen kamerallaan. Pelissä Frank West saapuu helikopterilla Willametten kaupungin Parkview-ostoskeskukseen, jossa asukkaat ovat muuttuneet verenhimoisiksi zombeiksi. Frankilla on 72 tuntia aikaa selvittää tapahtumat ennen kuin zombiepidemia leviää hallitsemattomasti. Pelisarjan ensimmäinen osa teki Frank Westistä tunnetun. Peli on sittemmin poikinut kolme jatko-osaa sekä Off The Record -lisäosan.

Pelisarjan suola ovat aina olleet mitä hullunkurisemmat aseyhdistelmät, joita zombeja vastaan käytetään. Frank käyttää aseinaan esimerkiksi koristekaktusta, pehmoleluja, ostarin penkkiä, golfmailaa ja moottorisahaa, taistellessaan zombeja vastaan. Pelin avoin kauppakeskusympäristö antaa pelaajalle vapauden tutkia ja yhdistää tutkimista tarinallisiin tehtäviin. Lisäksi Frank kohtaa muita vihollisia, kuten psykopaatteja ja persoonallisia sivuhahmoja.

Dead Rising Deluxe Remaster -nimellä kulkeva julkaisu on pelisarjan ensimmäisen osan täysin uusittu versio, joka tuo klassikkopelin nykypäivän tasolle. Capcomin RE ENGINE -pelimoottorin ansiosta peli näyttää upealta ja toimii sulavalla nopeudella. Zombilaumat näkyvät ultrateräväpiirtoisena 4K-grafiikalla jopa 60 kuvan sekuntinopeudella. Hahmot ja ympäristöt ovat saaneet päivityksen – peli näyttää entistä yksityiskohtaisemmalta ja kauniimmalta.

Remasterin pelattavuutta on parannettu alkuperäisestä versiosta, mikä tekee hahmon liikkumisesta ja toiminnasta sulavampaa. Lisäksi pelitallennukset toimivat paremmin, ja kaikki sivuhahmot ovat saaneet oman äänensä. Lopputuloksena on entistä vaikuttavampi ja syvällisempi pelikokemus.

Dead Rising Deluxe Remaster julkaistaan syyskuun 19. päivä Xboxille PS5:lle sekä PC:lle.

Alla traileri:

Game Realityn Dead Rising -arvostelut:

Dead Rising
Dead Rising 2
Dead Rising Off the Record
Dead Rising 3
Dead Rising 4