Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Overwatchin betatesti

Kirjoittanut Teemu Laitinen 27.October 2016

Blizzardin Team Fortress -klooni, Overwatch, on nyt avoimessa betassa 5.5.- 9.5. asti PS4 ja XboxOne konsoleilla sekä PC:llä. Tätä kirjoitettaessa suoratoistopalvelu Twitchissä on jo noin 40 tuhatta pelin katselijaa, himpun verran alle puolet ikisuositusta Counter Strike -pelistä, ja tällä haavaa Overwatch on palvelun viidenneksi suosituin peli. Avointa betaa on kulunut vasta muutama päivä joten ei ollenkaan huono suoritus.

Peli julkaistaan vasta 24.5. joten vielä tässä vaiheessa on paha arvioida pelin todellista suosiota ja kestävyyttä. Ensipuraisun valossa Overwatch kuitenkin tuntuu hyvin viihdyttävältä ja valmiilta tuotteelta.

Overwatch ei sisällä tarinallista yksinpeliä, kuten hetki sitten Gearbox peliyhtiön julkaisema Battleborn, joka on aika samantapainen peli. Suoraa vertausta toki ei voi vetää, mutta samankaltaisuuksia löytyy. Overwatchista tulee enemmänkin vanhat suoraviivaiset räiskintä-klassikot kuten Unreal Tournament ja Quake III Arena.

Mikromaksut näyttävät olevan läsnä. Ei mitään uutta kuitenkaan Blizzardin pelien taivaan alla. Pelaaja voi ostella kuvioita ja sen sellaista, ei mitään sen kummempaa. Näitä lisukkeita tippuu pelaajalle ilman eurojakin, kun pelaaja saa tarpeeksi kokemuspisteitä.

Pienen tutorialin jälkeen pelaaja pääsee valitsemaan pelimuotoa, joita on kolme kategoriaa. Oman aulan voi myös kyhätä pystyyn omilla säännöillä ja kavereiden tai tietokoneen ohjaamien sankareiden kanssa. Yksin voi pelata tietokonetta vastaan tai valita nopean pelin.

Weekly Brawl-pelimuoto on tuttu Hearthstonesta. Siinä vaihtuu viikoittain uusi taistelumuoto ja tällä kertaa on Satunnainen sankari-pelimuoto pelaajien hyppysissä. Pelin alussa tulee umpimähkään sankari ja kuollessaan pelaaja vaihtaa taas toiseen sankariin. Karttoja on kaksitoista erilaista.

Valittavana on 21 sankaria, jotka on jaettu neljään pääkategoriaan; hyökkääjät, puolustajat, tankit ja taustatukijat. Jokaisella sankarilla on omat erikoisuutensa ja pelityyli on omanlainen. Hahmojen Balanssista ei vielä kannata tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä ja Blizzard varmasti pitää huolen sankareiden tasapainoisuudesta.

Pelimuodot ovat aika peruskauraa, eli sinänsä mitään uutta ja ihmeellistä ei Overwatch tarjoa, mutta se silti vaikuttaa tuoreelta ja onnistuneelta jo nyt.

Jäämme toki innolla seuraamaan pelin kehitystä julkaisun jälkeen.