Sam & Max: Episode 6 - Bright Side Of The Moon

Sam & Max: Episode 6 – Bright Side Of The Moon - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: Sam & Max: Episode 6 - Bright Side Of The Moon
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Ikäraja -
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 7.5.2007 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Sam & Max: Episode 6 - Bright Side Of The Moon kansikuva

Telltale Gamesin varsin hyvin onnistuneen ja samalla menestyneen Sam & Max -pelisarjan ensimmäisen kauden päättävä episodi on täällä. Sarjan kuudennessa seikkailussa homma vedetään aiempia episodeja vielä överimmäksi hurmaavan karvakaksikon matkatessa minnekäs muualle kuin kuuhun, tavoitteena saada kiinni kaikkien aiempien tällä kaudella koettujen tapausten takana olleen juonittelijan! Aiempiin episodeihin nähden sarjan kuudes – ja nyt tuntuu kuin jälleen toistaisin omia sanojani – Sam & Max: Episode 6 – Bright Side Of The Moon -nimeä kantava seikkailu on kaikkia aiempia episodeja haastavampi, sekä ehkä osittain siksi myös hieman pidemmän tuntuinenkin.

Kyseisen episodin haastavuudesta kertoo jotain sekin, että nyt ensimmäistä kertaa Sam voi kysyä kreisiltä jäniskaveriltaan pelin aikana vinkkejä eteen tuleviin ongelmiin. Pelko pois, sillä jäniksen antamat vihjeet eivät ole mitään suoria paljastuksia, pikemminkin täysin sekopäisiä ja sen takia hauskoja, koska niitä on osattava lukea rivien välistä, eikä tämä välttämättä kaikilta onnistu. Tietenkään mikään pakko vinkkejä pelaamiseen ei ole pakko kysellä, mutta mikäli oikein pahasti jää pelissä jumiin(itse jäin kerran pari)on mukava saada edes jonkinlaista, joskin erittäin sekavanpuoleista osviittaa siitä mitä seuraavaksi tulisi tehdä.
Pelissä ratkottavat ongelmat ovat jälleen Samin & Maxin maailmaan erittäin hyvin istuvia, mutta samalla myös allekirjoittaneen mielestä erittäin loogisia. Mitään järjettömiä puzzleja ei pelistä löydy ja kunhan laittaa omat aivosolunsa kunnolla töihin, löytyy kohdattaviin ongelmiin myös ennen pitkää ne oikeat ratkaisutkin. Aiempien osien tapaan jälleen kerran episodin pelimekaniikka toimii käyttöliittymää ja kontrolleja myöten samalla tavalla.

Tässä uusimmassa episodissa pääuutuutena toimivan kuun lisäksi Sam & Max tallustelevat jälleen myös Maan pinnalla, eli toisin sanoen käyvät poukkoilevat oman toimistonsa ohella myös Sybilin vastaanotolla kuin Boscon kaupassakin. Jälleen on Sybilillä uusi elinkeino ja jälleen on myös uuteen valeasuun sonnustautuneella Boscolla jotain erittäin kallista myytävänä. Kuten jo neljännen episodin arvostelussa tulikin mainittua, maistuu Sybilin ja Boscon jatkuva kierrätys hieman puulta, mutta eiköhän tämä asia jossain vaiheessa alkavan toisen kauden myötä muutu. Tuttujen Sybilin ja Boscon lisäksi tässä kauden päättävässä episodissa tulee myös muutama aiemmista episodeista tuttu hahmo tekemään cameon näytellen enemmän tai vähemmän suurta roolia tarinan etenemisessä. Täysin uusia hahmoja ei tällä kertaa valitettavasti nähdä lainkaan.

Kahden aiemman episodin tapaan lisää Bright Side Of The Moon uutuuden tuntua peliin sen yhden uuden paikan ohella esimerkiksi muuttamalla Samin ja Maxin pelissä lausumia geneerisiä kommentteja eri esineistä ja niin edelleen, mutta myös muuttamalla muitakin pienempiäkin yksityiskohtia, kuten edellisessä Reality 2.0 episodissa. Esimerkkinä mainittakoon, että ensimmäistä kertaa peliympäristössä(Maan puolella)hämärtää iltarusko, eikä keskipäivän valoisuus ja taivaskin on sen myötä muuttanut väriään.

Audiovisuaalisesti peli ei kuitenkaan suuremmin ole muuttunut vanhoissa ja tutuissa ympäristöissä, poislukien iltahämärän ja muut pienemmän graafiset yksityiskohdat, vaan jälleen se suurin hauskuus ja uutuuden kokemisen tunne tulee episodin mukana tulevasta uudesta ympäristöstä, joka tällä kertaa on siis kuu. Liittyen jakson teemaan, soitatetaan musiikillisella puolella kuussa hypnoottisen tuntuista ääniraitaa, kun taas jo ennestään tutuissa paikoissa soi myös ennestään tuttu musiikki.

Kokonaisuutena Sam & Max: Episode 6 – Bright Side Of The Moon on hyvä lisä jo muutenkin loistavan työn tehneelle pelisarjalle ja hyvä lopetusjakso Telltalen Sam & Max -pelisarjan ensimmäiselle kaudelle. Telltale on näyttänyt meille sen oikean suunnan miten ja millaisella aikavälillä uusia episodeja on hyvä julkaista ja samalla onnistuneesti luonut erittäin nautittavan seikkailupelisarjan LucasArtsin aikanaan hylkäämästä, Steve Purcellin sarjakuviin perustuvasta karvakaksikosta, joka on siis Sam & Max!
Sam & Max: Episode 6 – Bright Side Of The Moon julkaistaan maailmanlaajuisesti 10. päivä kuluvaa kuuta Telltale Gamesin omilla nettisivuilla, josta sen maksua vastaan saa ladata, joten pelistä kiinnostuneet tarkkailkaahan edellisen episodin tapaan alla olevaa linkkiä:

http://www.telltalegames.com/samandmax

Yhteenveto

Lähes virheetön

Hyvää

  • - Mahdollisuus saada vinkkejä Maxilta
  • - Sopivan pituinen
  • - Jälleen haastavampi kuin aiemmat

Huonoa

  • - Sybilin ja Boscon kierrätys