Peliarvostelu

Sam & Max Season 2: Episode 2 – Moai Better Blues

Pelin nimi: Sam & Max Season 2: Episode 2 - Moai Better Blues
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Versio Kauppaversio
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 3.2.2008 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Sam & Max Season 2: Episode 2 - Moai Better Blues kansikuva

Samin & Maxin toilailut jatkuvat jälleen uudella episodilla. Tämänkertaisessa, Moai Better Blues -nimisessä episodissa kaksikko saa tehtävän Pääsiäissaarilla, heti sen jälkeen kun karvakamut päättävät pelastaa ystävänsä Sybilin tämän jouduttua mystisen kolmion imaisemaksi. Luonnollisesti Sam ja Max loikkaavat hetkeäkään epäröimättä perään. Paljon suurempi ja haastavampi tehtävä kuitenkin on loppujen lopuksi edessä, kun kaksikko saapuu saarelle?

Siinä missä Samin ja Maxin toisen kauden avausepisodi Ice Station Santa tuntui hieman liian samankaltaiselta ja ehkä jopa hieman helpoltakin, parantaa Moai Better Blues ihan riittävästi tästä. Episodin kestosta suurin osa pelataan juurikin Pääsiäissaarilla, eikä Samin ja Maxin toimistolla(eikä Sybilin vastaanotollakaan)juuri tarvitse onneksi tällä kertaa käydä. Tästä huolimatta, episodi ei kokonaisuudessaan sijoitu pelkästään Pääsiäissaarille, sillä Boscon kaupalla joudutaan jälleen kerran käymään, jonka lisäksi pelaaja vierailee edellisen episodin tapaan jälleen myös C.O.P.S. -konekoplan luonakin pelaamassa minipeliä, jossa ajetaan autolla säkkipillien päältä. Palkintona voitosta on luonnollisesti jokin elintärkeä esine, jota tarvitaan pelissä etenemiseen.
Vaikkakin kyseinen uusin episodi keskittää peliaikansa suurimmaksi osaksi juuri uudelle pelialueelle, on silti kakkoskauden avausepisodin tapaan vielä toivomisen varaa siinä, että Telltale jossain vaiheessa oikeasti tekisi sellaisen episodin, joka sijoittuisi aivan kokonaan sataprosenttisesti jonnekin muualle, eikä veisi pelaajaa jälleen kerran Boscon kaupalle tai kakkoskauden ykkösepisodissa tutuksi tulleeseen Stinkyn kahvilaan ja niin edelleen.

Vaikeustasoltaan Moai Better Blues on ehkäpä Telltalen kehittämistä episodeista tähän asti vaikein ja haastavin, vaikka samalla puzzlet eivät olekaan muuttuneet yhtään sen epäloogisemmiksi. Päinvastoin suurimpaan osaan puzzleista on nyt selkeästi panostettu ja pelin erilaiset pähkinät sekä niiden ratkaisut ovatkin paikoitellen todella kekseliäitä. Lähes kaikki pelin puzzleista soljuu kuitenkin lävitse aivan tavallisen logiikan voimalla, kunhan osaa vain hieman “venyttää” ajatusmaailmaansa.

Toki niille, jotka eivät yksinkertaisesti vain keksi ratkaisua johonkin ongelmaan, on jälleen mukana Ice Station Santa -episodissa mukaan tullut ominaisuus, joka mahdollistaa pelivinkkien saamisen suoraan Maxilta. Kuten edellisessäkään episodissa, eivät vihjeet ongelmien ratkaisemiseen ole liian suoria vaan sen sijaan vihjailevia ja pientä rivienvälistä lukemisen taitoa tässä tarvitaankin ja usein vihjeet ovat jopa suorastaan sekopäisen outoja. Toisaalta mitä muuta sitä sekopäiseltä jänikseltä odottaisikaan. Ihan hyvä kuitenkin näin, sillä tällä tavoin vihjeiden käyttö ei tuota aivan samankaltaista tunnetta kuin lunttaisi apua suoraan läpipeluuohjeesta, koska aivonystyröitä joutuu edelleen käyttämään.

Visuaalisesti uusin episodi on varsin toimiva ja etenkin Pääsiäissaaret, sekä etenkin varsinkin tietyt kolme episodin mukanaan tuomista uusista hahmotuttavuuksista(Pääsiäissaaren pääpatsaat)ovat varsin huvittavia persoonia ja samaan aikaan hienosti suunniteltuja. Törmää pelaaja saarella myös muutamiin muihinkin hahmoihin, kuten esimerkiksi gangsteri Jimmy Hoffaan, joka on löytänyt nuoruuden lähteen ja juonut siitä.. Ehkä jopa hieman liikaakin? Uutta dialogia on luonnollisesti tarjolla roppakaupalla aina Samin ja Maxin hauskoista letkautuksista uusien hahmojen tunteella puhuttuihin ja ammattimaisesti näyteltyihin repliikkeihin.

Kokonaisuutena toisen kauden toinen episodi, Moai Better Blues on tähän saakka julkaistuista episodeista allekirjoittaneen mielestä haastavin, samalla lukeutuen niiden hauskimpien episodien joukkoon koko pelisarjassa. Eli ei siis mikään huono saavutus.
Sam & Max Season 2: Episode 2 – Moai Better Blues on tätä kirjoittaessa jo julkaistu Telltale Gamesin omilla nettisivuilla, josta sen maksua vastaan saa ladata:

http://www.telltalegames.com/samandmax

Yhteenveto

Lähes virheetön

Hyvää

  • - Uudet hahmot ovat hauskoja
  • - Haastavimmasta päästä oleva Sam & Max-episodi
  • - Ei liikaa kierrätystä..

Huonoa

  • - ..Vielä odottelemme kuitenkin pelkästään täysin uutta sisältävää episodia