Peliarvostelu

Sam & Max Season 2: Episode 3 – Night Of The Raving Dead

Pelin nimi: Sam & Max Season 2: Episode 3 - Night Of The Raving Dead
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Moninpeli Ei
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 11.2.2008 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Sam & Max Season 2: Episode 3 - Night Of The Raving Dead kansikuva

Ei päivää ilman mielenkiintoista seikkailua. Tai varmasti näin ainakin Freelancepoliisimme Sam & Max tuumaisivat, jos hetkeksikään kerkeäisivät pysähtyä asiaa ajattelemaan. Sarjan toisen tuotantokauden uusimmassa episodissa, joka kantaa nimeä Night Of The Raving Dead, kaksikko joutuu painimaan zombie-ongelman kanssa, joka tuntuu täyttävän koko kaupungin zombeista. Kyseisen ongelman alku ja juuri on ei-niin-hetero saksalainen, rave-musiikista pitävä vampyyri nännilävistyksineen päivineen, joka asustelee linnassaan Saksan Stuttgartissa. Sinne siis!

Night Of The Raving Dead on Sam & Max -pelisarjassa kokonaisuudessaan jo yhdeksäs episodi, mutta silti pelisarja jaksaa vain innostaa innostamistaan, vaikka välillä tuntuu melkein siltä kuin toistaisi omia sanojaan kerta toisensa jälkeen. Episodi on kaikessa hauskuudessaan varsin hupaisa ja jatkaa kakkoskauden kahden aiemmin julkaistun osan tapaan samoilla linjoilla, eli piristysruiskeena vie pelaajan yhdessä Samin & Maxin kanssa pääosin kokonaisuudessaan pois vanhasta tutusta naapurustosta. Hauskana yllätyksenä pelaaja pääsee myös filmaamaan uuden jakson Samin & Maxin tähdittämää Midtown Cowboys -sarjaa TV-studiolle, jossa viimeksi vierailtiin ensimmäisen kauden toisessa episodissa. Luonnollisesti studiolla törmää tuttuihin hahmoihin, kuten sarjassa näyttelevään näsäviisaaseen kukkoon ja elämäänsä kyllästyneeseen ohjaajaan.
Arvatenkaan edelleenkään kyseessä oleva uusin episodi ei kuitenkaan siis ole aivan pelkästään uutta materiaalia sisällään pitävä jakso, vaan luottaa jälleen kerran useampaan tuttuun lokaatioon, kuten vanhaan tuttuun TV-studioon, mutta myös niihin, joissa ollaan jokaisessa sarjan muussakin episodissa piipahdettu.

Ongelmanratkonta Night Of The Raving Dead -episodissa on Moai Better Blues -episodin tapaan paikoitellen varsin nokkelaa ja kekseliästä, mutta aivan samalle tasolle haastavuuden kanssa ei tämä kyseinen uusin episodi yllä, vaikka lähelle pääseekin, jättäen kakkoskauden ensimmäisen episodin, Ice Station Santa -episodin jälleen viimeiselle sijalle. Pelissä ratkottavat puzzlet ovat jälleen varsin loogisia, vaikka sitä “venytettyä ajattelua” jälleen vaativatkin. Apua ongelmiin on luonnollisesti jälleen saatavissa Maxilta, mikäli johonkin kiperään umpikujaan jää jumiin.

Allekirjoittaneen mielestä erityisesti dialogi on tämänkertaisessa episodissa varsin onnistunutta ja hauskaa, ehkä osittain siksi, että pelin ainut uusi hahmo(se saksalainen vampyyri)on niin äänellisesti kuin dialogiltaankin varsin huvittavaa kuultavaa, kun taas ne comebackin tekevät muutamat vanhat tuttavuudet(turvamies Superball, näsäviisas kukko ja myyrämies)ovat niitä sarjan persoonallisemmasta päästä olevia hahmoja. Myös esimerkiksi Samin & Maxin yritys peitota itseään riimittelyn mestarina pitävän saksalaisvampyyrin räppäämällä kitaran kera on hauskaa kuultavaa.

Visuaalinen ilme on uusimmassa episodissa jälleen saatu kohdalleen, tehden Night Of The Raving Dead episodistakin pääosin omantyylisensä, värikkään ja hullunhauskan sekoiluseikkailun. Jälleen kerran tarjolla on siis varsin paljon hintansa arvoinen(noin 6 euroa)seikkailuepisodi seikkailupelien ystäville, sillä myönnettävä se on, että tällä hetkellä juuri parempaa point&click seikkailemista mitä Sam & Max episodeillaan edustaa saa etsimällä etsiä ja Night Of The Raving Dead on jälleen yksi niistä sarjan paremmista episodeista, joka vieläpä tarjoaa loppupuolella varsin hauskan juonenkäänteen.
Sam & Max Season 2: Episode 3 – Night Of The Raving Dead julkaistaan tätä kirjoittaessa huomenna 13. päivä helmikuuta Telltale Gamesin omilla nettisivuilla, josta sen maksua vastaan saa ladata:

http://www.telltalegames.com/samandmax

Yhteenveto

Lähes virheetön

Hyvää

  • - Hauska käänne loppupuolella
  • - Haastava
  • - Hauskaa huumoria

Huonoa

  • - Vieläkään ei se pelkästään uutta sisältävä episodi