Sam & Max Season 2: Episode 4 - Chariots Of The Dogs

Sam & Max Season 2: Episode 4 – Chariots Of The Dogs - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: Sam & Max Season 2: Episode 4 - Chariots Of The Dogs
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Moninpeli Ei
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 22.3.2008 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Sam & Max Season 2: Episode 4 - Chariots Of The Dogs kansikuva

Sam & Max pelisarjan toisen kauden neljäs episodi kantaa nimeä Chariots of the Dogs ja heittää poliisikaksikkomme tällä kertaa tutkimaan naapurissa kauppaansa kaikkien näiden julkaistujen episodien ajan pitäneen Boscon katoamista. Ei aikaakaan, asiat menevät mutkikkaammiksi ja alta aikayksikön kaksikko onkin jälleen täysin järjettömän tapauksen edessä; tarkoitus olisi selvittää kuka on Boscon isä matkustamalla menneisyyden kuin tulevaisuudenkin välillä. Osittain neljännen episodin idea onkin kakkoskauden ensimmäisen episodin Ice Station Santan tyyppinen, jossa niin ikään matkattiin eri aikojen välillä. Peli menee loppua myöten aivan hullunkuriseksi touhuksi, mutta ainoastaan hyvällä tavalla.

Chariots of the Dogs nouseekin ehdottomasti allekirjoittaneen mielestä hauskuudeltaan sinne Sam & Max -episodilistan kärkipäähän, samalla kun tämä kyseinen tuorein episodi on pelattavuudeltaan paljon onnistuneempi, hauskempi kuin pidempikin, kuin esimerkiksi juuri kakkoskauden avannut, samankaltainen aikamatkustusepisodi. Osaltaan lisäpituutta tuo episodin oman pituuden ohella sekin, että puzzlejen vaikeustasoa on jälleen kerran ruuvattu hitusen verran ylöspäin. Muutamia pelin ongelmakohtia saakin sitten sarjan veteraanit ja seikkailupelejä näin yleensä ottaen paljon pelanneet miettiä jo jonkin aikaa, ennen kuin kaikista selviää. Peli on joissain kohdissa jo niinkin haastava ja kovaa pähkinää purtavaksi tarjoava seikkailu, että Maxin tarjoama kiero “vihjepalvelukaan” ei aina meinaa millään tuoda sitä oikeaa ratkaisua mieleen.
Tuttuun tapaan Chariots of the Dogsissakin törmätään jälleen tuttuihin hahmoihin Boscosta puhumattakaan, pelin aikamatkustuselementin tuodessa uusimpaan episodiin suurimman osan sen hauskuudesta. On hauska törmätä Samiin & Maxiin tulevaisuudessa ja kaukana menneisyydessä, sekä esimerkiksi tavata Boscon äiti, sekä saada selville kuka oikein onkaan Boscon isä. Jo ykköskaudella ehti hieman alkaa maistumaan puulta se, että lähestulkoon järjestäin jokaisen julkaistun episodin mekaniikka oli aina sama, vaikka juonikuvio muuttuikin. Ratkaistakseen ongelmat, pelaajan piti aina rampata akselilla Samin & Maxin toimisto-Boscon kauppa-Sybilin vastaanotto. Jopa vielä niinkin uutta kuin juuri edellistä, Night Of The Raving Dead -episodia vaivasi tämä jollain sama seikka, joskin hieman pienemmällä asteella, mutta vaikka aivan täydellisen erilainen ei myöskään Chariots of the Dogs olekaan, antaa sille jo kuitenkin anteeksi tuttujen paikkojen, kuten toimiston, Stinkyn kahvilan ja Boscon kaupan kierrättämisen.

Tämä siksi, koska tällä kertaa kaikki on näissä tutuissa paikoissa sen verran eri tavalla kuin normaalisti, että muutos tuo tuttuihinkin paikkoihin sitä tuoreuden tuntua. Ehdottomana plussana täytyy mainita Telltalen kyky nauraa itselleen paikkojen kierrättämisen suhteen; kyseisen episodin eräässä tulevaisuutta kuvastavassa kohtauksessa nykyhetken Sam & Max kummastelevat sitä kuinka parivaljakon kaukaisen tulevaisuuden minät ovat pysytelleet edelleenkin vain lähinaapurustossa.

Pelin huumori on muutoinkin varsin kohdillaan aina hyvää ja hymyn suupielille tuovaa dialogia myöten. Muutamista tutuista hahmoistaan(kuten Mr. Featherly, Sodapop-kolmoset ja Superball), sekä tutuista lokaatioistaan huolimatta Chariots of the Dogs on yksi sarjan parhaita hauskuudeltaan kuin haastavuudeltaankin ja tämä on todella hyvä asia, sillä se kertoo vain sitä, että Telltale oikeasti kuuntelee saamaansa palautetta ja työstää uusia seikkailuja episodi episodilta – kuten nyt näkyy – aina vain parempaan suuntaan. Sam & Max -seikkailupelisarjan kokonaisjärjestyksessä kymmenes episodi onkin ehdottomasti allekirjoittaneen listalla melkeinpä koko Sam & Max-sarjan paras ja ainakin ehdottomasti kakkoskauden paras. Jos olet seikkailupeleistä pitävä, puhumattakaan Samin & Maxin seikkailuista, niin älä missään nimessä jätä tätä pikkurahalla lunastettavaa seikkailupelihelmeä väliin!
Sam & Max Season 2: Episode 4 – Chariots of the Dogs on tätä kirjoittaessa julkaistu ja on ladattavissa maksua vastaan Telltale Gamesin omilta nettisivuilta:

http://www.telltalegames.com/samandmax

Yhteenveto

Lähes täydellinen

Hyvää

  • - Sopivan pituinen
  • - Haastava
  • - Huumori
  • - Riittävästi eroa aiempiin episodeihin

Huonoa

  • - Eipä tällä kertaa oikeastaan mikään..