Sam & Max Season 2: Episode 5 - What's New, Beelzebub?

Sam & Max Season 2: Episode 5 – What’s New, Beelzebub? - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: Sam & Max Season 2: Episode 5 - What's New, Beelzebub?
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Moninpeli Ei
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 24.4.2008 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Sam & Max Season 2: Episode 5 - What's New, Beelzebub? kansikuva

Telltalen Sam & Max seikkailuiden toinen, ykköskauden tapaan varsin pelattava ja menestynyt pelattavien episodien kausi lähenee loppuaan, sillä kakkoskauden päättävä finaaliepisodi, What’s New, Beelzebub? on täällä. Edellinen episodi, Chariots Of Dogs asetti Sam & Max -sarjan riman korkeammalle kuin koskaan olemalla melkeinpä koko sarjan paras episodi koskaan ja ainakin ehdottomasti kakkoskauden paras seikkailu.

Kysymys kuuluukin, että onko finaaliepisodista nousemaan samalle tasolle Chariots Of Dogsin kanssa? Sarjan kakkoskauden viimeinen episodi vie Samin & Maxin seikkailut helvettimäiseen suuntaan, sillä sinne kirjaimellisesti ollaan menossa; nimittäin visiitille helvettiin ja itse saatanan toimistoon. Tämänkinkertainen seikkailu menee tuttuun tapaan tästä vielä paljon kierommaksi ja hullunkurisemmaksi ja niinpä loppujen lopuksi Samin & Maxin täytyykin Boscon “löytämisen” ohella auttaa myös liutaa muita tuttuja hahmoja, kuten joulupukkia, Stinky-vaaria, jotka ovat kaikki niin ikään joutuneet helvettiin ja heidät olisi luonnollisesti saatava sieltä pois. Kaikenkaikkiaan kyseisessä episodissa tavataan oikeastaan lähestulkoon kaikki Sam & Max pelisarjassa koskaan mukana olleet hahmot ja tavallaan episodi tuntuukin ikään kuin eräänlaiselta “luokkakokous-episodilta”.
Chariots Of Dogsin tapaan, kyseessä oleva kakkoskauden päättävä episodi jatkaa samaa hyvää linjaa kuin edeltäjänsäkin, ollen jälleen kerran sopivan pituinen, ehkä jopa hiuskarvan verran pidempikin kuin edellinen. Tämä tosin saattaa johtua myös siitäkin, että vaikka pelin puzzletarjonta on edellisen episodin tapaan jälleen melko lailla huippuunsa viritettyä haasteensa puolesta, on tällä kertaa valitettavasti mukaan eksynyt myös muutama turhankin epäloogisen tuntuinen puzzle, joiden ratkaisuja ei kyllä kovin helpolla tule ajatelleeksi, mutta onneksi tarjolla on jälleen viitteitä oikean ratkaisun suuntaan antava vihjepalvelu Maxin muodossa.

Edellisen episodin jalanjäljissä mennään myös pelin miljöötarjontansa puolesta. Telltale on yrittänyt pitää suurimman osan episodissa tapahtuvasta seikkailusta kokonaan jossain muualla kuin niissä vanhoissa tutuissa ympäristöissä ja hyvin on jälleen onnistustuttu, vaikka tutuilla kulmillakin käydään kääntymässä. Suurin osa peli-ajasta kuitenkin kuluu helvetissä ja itse saatanan toimistolla poukkoillessa. Helvetti on varsin hauskasti ideoitu yhtä sun toista yksityiskohtaa myöten, kuten esimerkiksi, että helvettiin pääsee ainoastaan maan alla kulkevalla metrolla.. Tai siis “sielujunalla”. Episodin pääideana toimii tällä kertaa aiemmin mainittujen erinäisten hahmojen, kuin jopa myös Samin ja Maxin auton Desotonkin saaminen pois helvetistä. Kauden päättävä episodi tarjoaa loppuaan kohden jälleen yllättäviä ja hupaisia juonenkäänteitä, sekä lopun joka tuntuisi pistävän pakettiin koko pelisarjan. On kuitenkin melko todennäköistä, että karvakaksikosta kuullaan vielä tämänkin jälkeen, sen verran suuri menestys ja tulonlähde kyseinen pelisarja on Telltalelle kuitenkin ollut?

Toisen kauden(ja ehkä mahdollisesti koko pelisarjan?)päättävä What’s New, Beelzebub? on Chariots Of Dogsin jälkeen ehdottomasti kakkoskauden parasta pelattavaa ja samalla Samin & Maxin seikkailuiden kokonaislistalla varsin korkealla sijalla ja peli tarjoaakin jälleen kerran huumorilla höystettyä, sekä haastettakin tarjoavaa viihdettä pienellä rahalla. Seuraavan kerran Sam & Max nähdäänkin todennäköisesti sitten Nintendon Wii-konsolilla ykköskauden seikkailuiden muodossa, ellei pelisarja jo sitä ennen jatku uusin episodein PC:llä. Jäämme innolla odottamaan tulevaa.
Sam & Max Season 2: Episode 5 – What’s New, Beelzebub? on tätä kirjoittaessa julkaistu ja on ladattavissa maksua vastaan Telltale Gamesin omilta nettisivuilta:

http://www.telltalegames.com/samandmax

Yhteenveto

Lähes täydellinen

Hyvää

  • - Jälleen mukavan haastava
  • - Helvetti on hauska paikka
  • - Sopivan pituinen

Huonoa

  • - Muutama epälooginen puzzle