Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Suomalaisittain avaruusasemalle

User profile picture Teksti: Mikko Kosonen, 3.4.2018

Vuonna 2016 perustettu, suomalaisen pelialan veteraaneista koostuva 3rd Eye Studio on pian julkaisemassa ensimmäisen täyspitkän pelinsä, joka kantaa nimeä Downward Spiral: Horus Station.

Pelissä heittäydytään astronautin kenkiin tutkimaan avaruudessa yksinään kököttävän Horus -nimisen avaruusaseman painovoimattomia tiloja, jonka miehistö on syystä tai toisesta hylännyt.

Downward Spiralissa ei pitäisi ainakaan olla liikaa ekspositiota, sillä pelistä ei löydy lainkaan dialogia tai edes välipätkiä. Koko kerronnallisuus, tarinan tulkitseminen sekä tunnelma rakennetaan yksinomaan pelaajan tutkailemisella ja päättelyllä. Peli ei olisi ”trilleri”, jos matkan varrella ei kohdattaisi myös uhkia. Vaaratilanteista selvitään pelissä joko välttelemällä niitä kokonaan tai sitten taistelemalla vastaan erilaisin asemalta löytyvin asein.

Tunnelmaa nostatetaan elektronisella ambienttiääniraidalla, jonka on tuottanut itse HIM-yhtyeen Ville Valo. Siellä olon tuntua vastaavasti nostatetaan aivan uudelle tasolle virtuaalilasien tuella.

Avaruusasematrilleri julkaistaan nyt keväällä PC:lle sekä PS4-konsolille ja peli tukee niin Viveä, Oculusta, Windows Mixed Realitya kuin PSVR-lasejakin. Tarkka julkaisupäivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Peliä voi kuitenkin pelata myös kokonaan ilman virtuaalilasejakin ja mitä taistelemiseen tulee, senkin voi kytkeä pois päältä, mikäli haluaa oman Downward Spiralinsa olevan väkivallaton tutkimisseikkailu.

Tarjolla tarinamoodia varten on myös kahden pelaajan online co-op, mikäli asemaa ei halua yksin tutkiskella. Lisukkeena tarjoillaan kahdeksan pelaajan PvP- ja PvE-moninpeliä, joihin kuuluvat pelimuodot deathmatch, horde ja survivor challenges.

Aiemmin, noin vuosi sitten 3rd Eye julkaisi aivan ensimmäisen miniprojektinsa, Downward Spiral: Prologuen pelkästään Steamiin, joka vaati joko Vive- tai Oculus-lasit. Peliä kokeilleet ovatkin saaneet jo esimakua siitä millainen Downward Spiral: Horus Station tulee olemaan.

Tällä hetkellä Prologue maksaa Steamissa noin kaksi euroa, joten jos et vielä ole kokeillut ja lasit kotoa löytyy, on tässä Steamiin linkki.

Alla Downward Spiral: Horus Station -pelin traileri:

Ja tässä pelivideota GDC-messudemosta: