Laitearvostelu

Sandberg Cyclone Headset

Pelin nimi: Sandberg Cyclone Headset
Lajityyppi: Laitteet
Alusta: Laitteet
Kehittäjä/Julkaisija: Sandberg
< >
Avaa pelin lisätiedot
User profile picture Teksti: Mikko Kosonen, 25.8.2017 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Sandberg Cyclone Headset kansikuva

Sandberg julkaisi läjän uusia kuulokkeita, joista yhdet olivat bluetooth-yhteyden kautta toimivat langattomat kuulokkeet ja muut kolme mallia USB-liitäntään kytkettäviä langallisia kuulokkeita.

Langallisista uutuuskuulokkeista Derecho Headset oli kallein malli, Twister Headset halvin ja Cyclone Headset kolmikon keskikastia hintaluokaltaan, neljänkymmenen euron hintalapullaan.

Otimme arvosteluun ja kokeiluun Cyclonet ja seuraavassa mietteemme tuotteesta, mutta ensin faktat pois alta.

Tuotteen tekniset tiedot:

Johto: 2.2 -metrinen nylonkaapeli
Liitin: USB
Moniväriset LED-valot

Yhteensopiva:
Windows 10
Windows 8
Windows 7
Windows Vista
Windows XP
MacOS

Kuulokkeet:
Ohjainyksikkö: 40 mm
Taajuusalue: 20 Hz – 20 kHz
Impedanssi: 32 Ohm

Mikrofoni:
Tyyppi: 6mm dia. electret condenser mikrofoni
Suunta: Omni-directional
Taajuusvaste: 30 Hz – 20 kHz
Impedanssi: 2.2 k Ohm
Herkkyys: -46 dB ± 3dB

Kuulokkeiden lisäksi Cyclone Headsetin paketissa ei oikeastaan tule mitään muuta mukana kuin ei-niin-kaunis Sandberg-tarra.

Kuulokkeet ovat ulkoisesti erittäin näyttävän näköiset – suunnittelusta tulee hieman Disneyn Tron Legacy -elokuva mieleen. LED-valojen värit vaihtelevat automaattisesti kuulokkeiden sivuilla, kun johto kytketään USB-liittimeen.

Vertailin Sandbergin kuulokkeita Creativen Sound Blaster Rage Tactic 3D wireless kuulokkeiden kanssa, joista jälkimmäiset ovat olleet käytössäni jo vuosia. Vaikka Cyclonet ovatkin langalliset, on niitä omasta mielestäni pidemmissä sessioissa paljon mukavampi pitää päässä. Ainakin omalla kohdallani Creativen kuulokkeissa pääpanta alkaa muutaman tunnin yhtäkestoisen session jälkeen painamaan päätä, mutta Cyclone Headsetin kanssa näin ei käynyt, vaan jaksoin pitää niitä päässäni reilusti yli tuon kaksi tuntia.

Cyclonen korvakupit ovat myös miellyttävän tuntuiset korvien päällä eivätkä ne päästä ulkoista meteliä tunkeutumaan sisälle, mikä tekee kuuntelukokemuksesta tasalaatuisen.

Kuulokkeiden vasemmasta kuulokkeesta löytyy rullasäätö äänelle kuin myös mute-nappula mikrofonille. Mitä mikrofoniin tule, pystyy sen kanssa hyvin puhumaan ja nauhoittelemaankin omaa ääntäkin riittävän laadukastasoisena, kunhan vain säätää mikrofonin äänenvoimakkuutta tarvittaessa riittävän lujalle – Cyclone Headsetin mikrofoni kun on kovamuovia oleva musta mötikkä, joka ei liiku eikä taivu mihinkään vakioasennostaan.

Cyclone Headsetin kanssa voi katsella elokuvia, pelata pelejä kuin kuunnella aivan hyvin musiikkiakin ja äänenlaatu on pääosin hyvää.

Creativen kuulokkeisiin verrattuna bassoa jää tosin aavistuksen verran uupumaan Cyclone Headsetistä, mutta kokonaisuutena ajatellen bassontoisto silti on riittävän toimivaa sorttia. Mukava lisä on kuulokkeiden 7.1 surround -äänen tuki.

Kokeilin kuulokkeita PC:n lisäksi myös Xbox Onella ja PS4:llä, mutta ikävä kyllä Xboxilla kuulokkeet eivät toimineet (eivätkä toisaalta Creativetkaan). PS4:llä kuulokkeet sen sijaan lähtevät toimimaan heti kun USB-johdon kytkee konsoliin – ledivalot syttyvät iloisesti palamaan kuulokkeissa ja käyttö voi alkaa! Myös PS4:llä pelatessa äänentoisto peleissä ja elokuvissa on hyvätasoista ja miellyttävää korville.

Kuulokkeista roikkuva 2,2 metrin kestävä nailonilla vuorattu kaapeli on parempi kuin yksi tai 1,5 metriä, mutta kenties aavistuksen verran pituutta olisi voinut olla lisääkin – ainakin isompia olohuoneita ajatellen, jos kuulokkeita halutaan konsoliin kytkeä. PC:llä pelatessa, tietokonepöydän ääressä istuttaessa kaapelin pituus luonnollisesti on enemmän kuin hyvä.

Kaiken kaikkiaan, jos etsit uusia kuulokkeita itsellesi, eikä niiden tarvitse olla terävintä huippumerkkiä, kuten Logitech, Razer tai Steelseries, ovat Sandbergin hinnaltaan keskitasoiset Cyclone Headesetit kelpo valinta. Kokonaisuuden kruunaa Sandbegin tuotteille tavaramerkiksi muodostunut huikea viiden vuoden takuu, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Yhteenveto

Laadukas kokonaisuus

Hyvää

  • - tuntuvat hyvältä päässä pidemmissäkin sessioissa
  • - kuulokekupit eristävät hyvin ääntä
  • - riittävän nätit ulkoisesti
  • - USB-johdon pituus
  • - toimii tietokoneen lisäksi myös PS4-konsolilla
  • - hyvä hinta-laatusuhde
  • - 5 vuoden takuu
  • - 7.1 surround -ääni

Huonoa

  • - mikrofonin asentoa ei voi säätää
  • - lisäbassoa jää aavistuksen kaipailemaan