The Walking Dead: A New Frontier - EP3

The Walking Dead: A New Frontier – EP3 - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: The Walking Dead: A New Frontier - EP3
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PlayStation 4
Kehittäjä/Julkaisija: Telltale Games/Telltale Games
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 9.4.2017 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun The Walking Dead: A New Frontier - EP3 kansikuva

Kuka selviää? Kuka kuolee? Jälleen kerran ollaan jännän äärellä, kun Telltale Gamesin suosittu The Walking Dead -pelisarja jatkuu uudella, A New Frontieriksi nimetyn ”kolmoskauden” kolmannella episodilla. Ihmissuhteet ovat kovilla ja käyvät kuumina – TV-sarjan tapaan siinä sivussa jäävät mätänevät kalmotkin uhkana kakkoseksi.

Episodina ”Above The Law” on varsin toimiva, eikä löysää peukaloiden pyörittelyä juurikaan episodissa nähdä. Päätöksiä, päätöksiä sekä muutama listitty zombie QTE-kohtausten muodossa. Unohtamatta tietystikään hahmojen välistä jatkuvaa dialogia, jonka joku tulee tietysti muistamaan – hyvällä tai pahalla.

Kolmosepisodin käsikirjoitus on mielestäni hyvällä mallilla ja ehkä jopa alun tuplaepisodia jämäkämpää sorttia tai vähintään samalla tasolla tarjoillen kutkuttavia tilanteita. Hahmot ovat myös hyvin veisteltyjä, joten niistä jaksaa välittää.

Episodin pääosassa nähdään jälleen kerran tuttu Javier ja sivummalla myös kahdesta aiemmasta kaudesta tuttu, yksitoistavuotiaaksi kasvanut tyttö Clementine. Molempaa pääsee tässäkin episodissa ohjaamaan, joskin Javier toimii keskeisempänä hahmona valtaosan ajasta.

Tarina jatkuu jälleen siitä mihin jäätiin ja Javierin porukka kohtaa viimein lähistöjä terrorisoivan ”New Frontier” -jengin johtajineen ja pääsee vierailemaan näiden korkeilla muureilla aidatussa tukikohdassa Richmondissa. Possea voisi kai verrata jossain määrin telkkarissa pyörivän emosarjan esittelemään, Neganin johtamaan Saviorsiin.

Ainoa ero on se, että Telltalen peli tuntuu olevan omasta mielestäni jo mielenkiintoisempaa seurattavaa kuin itse TV-sarja, joka tuntuu heittävän ruudulle täytejaksoja toisensa perään ja edistää itse tarinaa, juonikuviota sekä hahmojen kehitystä hyvin vähän. Telltalen pelissä (joskin melko lyhyessä episodissa) sentään tapahtuu, yllättäviäkin asioita.

Odotettuun tapaan pelaaja kohtaa tuttuja hahmoja, tapaa uusia ja saa eteensä tilanteita, jotka vaativat ripeyttä tai kipeitä ”päätä vaihtoehdon A ja B väliltä” -tilanteita. Kaikki uudet hahmotuttavuudet ovat mielenkiintoisia, eivätkä jää ainakaan liikaa statisteiksi.

Mitään sen kummemmin spoilaamatta, tarina etenee hyvällä temmolla ja peli heittää hienosti sovitettuna eteen myös kaksi pelattavaa takaumaakin; yhden Javierille ja yhden Clementinelle.

On pakko taas sanoa, että Javier muistuttaa jälleen kerran allekirjoittanutta Rick Grimesista. Mies osaa olla sympaattinen ja välittävä, mutta hahmosta on samalla, hetki hetkeltä ja konflikti konfliktilta kuoriutumassa sellainen armoton barbaari (jos pelaaja ne valinnat itselleen suo) että oksat pois.

Mielenkiinnolla odotan miten hahmo näiden viiden episodin aikana alkaa muovautua ja samalla on mielenkiintoista nähdä mikä on ”yksinäisenä sutena” muiden rinnalla kulkevan Clementinen lopullinen rooli tapahtumien kulussa.

Kokonaisuutena episodi Above The Law on hyvää tasoa, mutta tällaisina lyhyinä ruiskeina tämäkin episodi olisi hyvä yksinkertaisesti pelata siinä kokonaisessa viiden sakissa kun koko peli on valmistunut – episodi kun loppuu aika äkisti.

Yhteenveto

Laadukas kokonaisuus

Hyvää

  • - Etenevä tarina pitää otteessaan hyvin
  • - Uudet hahmot ovat mielenkiintoisia

Huonoa

  • - Loppuu kuin seinään