Peliarvostelu

The Walking Dead: A New Frontier – EP4

Pelin nimi: The Walking Dead: A New Frontier - EP4
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PlayStation 4
Kehittäjä/Julkaisija: Telltale Games/Telltale Games
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 8.5.2017 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun The Walking Dead: A New Frontier - EP4 kansikuva

The Walking Dead – A New Frontier lähenee hyvää tahtia loppuaan – tarkoittaen, että episodien julkaisutahti Telltalella on kenties parempaa kuin koskaan.

Episodinakaan neljäs, Thicker Than Water, ei ole lainkaan hullumpi. Tapahtumat päättyvät jälleen cliffhangeriin (mitä tapahtui kenellekin?) mutta episodin aikana nähdään myös mielenkiintoista kehitystä ihmissuhteissa – suuntaan jos toiseenkin. Tärkeitä valintoja ja päätöksiä, sekä yksi ISO päätös Javierin tehtävänä.

Javierin porukka seikkailee koko episodin ajan Javierin veljen osittain johtamassa tutussa paikassa, Richmondissa, jossa tunteet myllertävät laidasta laitaan.

Tuttuun tapaan Clementine nähdään episodissa jälleen sivuroolissa ja tälläkin kertaa Clementineä päästään ohjailemaan takautuman aikana. Yksi takautuma on luvassa myös Javille, jossa nähdään vähän veljesten välistä elämää ennen niin sanottua maailmanloppua.

Zombiet tai ”walkersit” on jätetty tällä kertaa kyllä jo niin pieneen sivurooliin, että melkein jo unohdin pelin sijoittuvan postapokalyptiseen zombiemaailmaan! On zombeilla kuitenkin oma pienen pieni vaikutus tarinan suunnan kehittymiseen episodin kuluessa.

Niin tai näin, samaan suuntaan tuntuu siis peli kehittyvän yhdessä TV-sarjan kanssa, jossa ihmiset ovat toisilleen se suurin paha ja zombien tappaminen on se pakollinen ikävä; vähän kuin veisi roskat ulos.

Thicker Than Water tarjoilee faneille kivasti vähän kaikkea ja kevyt puzzlenratkontakin tekee yllättävän paluun ja vaikka mistään isoista pulmista ei voidakaan puhua, on Telltalen uudelleen lämpiäminen aivopähkinöille varsin tervetullutta vaihtelua.

Ongelmien ratkominen luo vähän enemmän syvyyttä kaikelle sille tekemiselle ja pelaamiselle ja samalla tuottaa pitkästä aikaa enemmän tunnetta, että pelaaja pääsee tekemään muutakin kuin pienempiä dialogivalintoja, isompia kahden valinnan välisiä päätöksiä tai QTE-rämpytystä.

Kokonaisuutena episodi on mielestäni yksi kyseisen “kolmannen kauden” vauhdikkaimmista ja otteessaan pitävistä ja hyvä niin, kun kerran loppua kohden ollaan vauhdilla menossa. Voi vain innolla odottaa mitä Telltale on keksinyt tarinalleen loppuhuipennusta varten.

Kestoltaan Thicker Than Waterin kohdalla ei tälläkään kertaa voida mistään järjettömän pitkistä seikkailuista puhua, mutta episodi ajaa asiansa kaiken kaikkiaan todella hyvin.

Yhteenveto

Laadukas kokonaisuus

Hyvää

  • - Episodin tapahtumat pitävät otteessaan ja penkin reunalla
  • - Puzzlenratkonta näyttäisi tekevän jonkinlaista paluuta

Huonoa

  • - Lyhyehkö