The Walking Dead - A New Frontier - EP5

The Walking Dead – A New Frontier – EP5 - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: The Walking Dead - A New Frontier - EP5
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PlayStation 4
Kehittäjä/Julkaisija: Telltale Games
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 19.6.2017 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun The Walking Dead - A New Frontier - EP5 kansikuva

Telltale on saanut The Walking Deadin uusimman episodiryppään tarinan kuljetettua jo maalisuoralle, kun viides ja viimeinen episodi nimeltään From The Gallows saapui ladattavaksi.

Peli potkaisee tarinan käyntiin takautumalla, aikaan ennen zombeja, jossa näytetään vähän lisää päähenkilö Javin, hänen veljensä Davidin sekä näiden isän yhteistä hetkeä. Seuraa jonkin verran dialogia sekä muutama David muistaa tämän -tyyppisiä valintoja.

Sitten jo päästäänkin itse asiaan, eli siihen kiperään tilanteeseen, johon nelosjakson lopussa jäätiin. Tilanteet eskaloituvat ja etenevät ja myöhemmin nuollaan haavoja ja lasketaan selviytyneet. Tuttuun tapaan siis joku kuolee ja joku ei, perustuen siihen miten pelaaja valintojaan tekee.

Poikkeuksellisesti Clementine on jaksossa mukana melko vähän aikaa ja muutenkaan ei tällä kertaa ole lainkaan pelattavassa roolissa, joka tuntui hieman oudolta ratkaisulta, kun aiemmissa episodeissa tytön pieneen sivurooliin ehti tottua.

Omasta mielestäni, viides episodi on muutenkin kokonaisuutena ehkä jopa kaikkein heikoin ja sekös on pettymys, kun loppuhuipennuksesta on kuitenkin kyse. Tarina etenee kohti loppuaan ja jokainen kohdattu suuremmassa roolissa mukana ollut hahmo edes jonkinlaisen päätöksen, joko elämän tai kuoleman, mutta siinäpä oikeastaan tarina sitten onkin.

Tarinan kulku ei lopulta edes aiheuta suuria tunteiluita pelaajan osalta, toisin kuin aiemmat kaksi kautta päätösjaksoineen. Tämä osittain siksi, että edes itse hahmot eivät tunnu olevan yhtä rikki kuin aiemmissa kausissa. ”Ei voi mitään, jatketaan eteenpäin.”

Sisällön osalta kaikki on muutamien dialogikohtausten sekä toiminnallisten QTE-hetkien jälkeen melko nopeasti ohitse. Edellisen episodin arvostelussa ehdin jo hehkuttaa sitä kuinka vaikuttaisi, että puzzlet tekevät paluutaan, mutta tässä viidennessä episodissa niitä ei ole lainkaan.

Pelin loppuhetket ja jopa nykystandardin mukainen lopputekstien jälkeinen lyhyt vilahduskin ovat aika pitkälti pettymystä. Loppua voisikin kuvailla sanoin ”matka jatkuu.”

Mielestäni The Walking Deadin kakkos -ja ykköskaudessa kaikki saatiin kivasti päätökseen, vaikka jatkoa lisää haluttiinkin, mutta tämä ”kolmas” A New Frontieriksi nimetty kausi jättää päällimmäisenä mieleen tässäkö tämä oli -fiiliksen.

Jos olet joskus pelannut esimerkiksi Halo 2 -peliä ja olet kokenut pelin säälittävän lopun, tiedät mitä tarkoitan. ”Finish the fight!” ja sitä rataa.

Haluaisin tähän loppuun sanoa, että The Walking Dead – A New Frontier oli alusta loppuun asti laadukasta käsikirjoittamista ja tunteellista, interaktiivista tarinapelaamista, mutta viimeinen episodi on sen verran eri tasoa tylpän cliffhangerinsa kera, että ei voi muuta kuin päätä pudistella. Kenties sattumaa, mutta viidennen episodin on kirjoittanut vain yksi henkilö, Adam Esquenazi Douglas. Mies oli kyllä kynäilemässä myös aiempiakin episodeja, mutta hieman kummallisesti kaikkien aiempien osalta mukana oli vähintään viiden ja enintään kahdeksan kirjoittajan tiimi.

Jospa Telltalella oli kiire saada sarja päätökseen ja keskittää kaikki resurssit jälleen kerran jonkin uuden episodisarjan työstämiseen. Kun mietitään sitä kolmea vuotta, joka kakkos- ja kolmoskauden välillä ehti kulua, on hyvin mahdollista, että fanit saavat jälleen odottaa yhtä pitkän ajan – jos uutta kautta edes tulee. Tai sitten välipalana tarjoillaan jotain Michonne-minisarjan kaltaista, keskinkertaisempaa tarinaa.

Yhteenveto

Keskivertotasoa

Hyvää

  • - Ne valintadialogit ja hahmojen kohtalot

Huonoa

  • - Clementinellä ei pääse tällä kertaa pelaamaan
  • - Episodi on varsin lyhyt
  • - Loppu on iso pettymys
  • - Puzzlet ovat jälleen tiessään