Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Vampyyri imee kuiviin kesäkuussa

Uutinen: Vampyyri imee kuiviin kesäkuussa

Teksti: Mikko Kosonen, 10.2.2018

Pelijulkaisija Focus Home Interactive ilmoitti lehdistötiedotteessa, että ranskalaisen DontNodin kolmas peli, Vampyr, sai vihdoin ja viimein julkaisupäivänsä, joka julkaistiin neliosaisen “making of” webseriesin viimeisen osan lopussa.

Pelin julkaisua lykättiin viime vuonna vuodelle 2018 ja nyt julkaisupäivä on kesäkuun 5. päivä kuluvaa vuotta. Vampyr ilmestyy PC:n lisäksi Xboxille ja PS4:lle.

Kuten pelin nimestäkin voi päätellä, pelissä seikkaillaan vampyyrihenkisissä tunnelmissa ja pelaaja itse on vampyyri 1918 vuoden Lontoossa. Pelin alussa pelaajan hahmo tiedemies-kirurgi Jonathan E. Reid palaa kotiin Ensimmäisestä Maailmansodasta toimittuaan sotilaslääkärinä. Jonathanin kimppuu hyökätään ja mies huomaa janoavansa ihmisten verta. Tästä eteenpäin Reid yrittää löytää parannuskeinoa vampyyri-ololleen samaan aikaan kamppaillen sisäisesti yrittäessään pitää kiinni ihmismuodostaan.

DontNodin aiempaa käsialaa ovat muun muassa varsin mainio ja tunnelmallinen Life Is Strange sekä hieman vanhempi toiminta-scifi Remember Me.

Vampyyriaiheisia, tummasävytteisiä kauhupelejä ei kovin useasti pelimarkkinoilla olekaan nähty – poislukien Vampire – The Masquerade: Bloodlines.

DontNodin projekti on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että se sisältää vampyyritoiminnan ohella myös Life Is Strangen tapaan kiperiä päätöksiä siitä kenet pelaaja pelin edetessä surmaa ja kenet säästää.

Alla webseriesin osa 4/4: