Strong Bad's Cool Game for Attractive People: Episode 2 - Strong Badia the Free

Strong Bad’s Cool Game for Attractive People: Episode 2 – Strong Badia the Free - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: Strong Bad's Cool Game for Attractive People: Episode 2 - Strong Badia the Free
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Moninpeli Ei
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 15.9.2008 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Strong Bad's Cool Game for Attractive People: Episode 2 - Strong Badia the Free kansikuva

Homestar Runner -nettiflash-animaatioon perustuvan pelisarjan, Strong Bad’s Cool Game for Attractive People ensimmäinen, viime kuussa julkaistu episodi oli jokseenkin pettymys. Se ei sisältänyt kehittäjä Telltale Gamesin aiemman, Sam & Max -pelisarjan tapaan yhtä hauskaa huumoria, tai edes yhtä kekseliäitä puzzleja, puhumattakaan mielenkiintoisista hahmoistas. Enemmänkin kyseessä oli peli sisäpiirille, jonka vitsit ja huumori varmasti aukeni kaikkein eniten juuri sarjan faneille, kun taas sarjan oudon huumorin ja sen maailman ymmärtämistä tarvittiin paikoitellen osittain epäloogistenkin puzzlejen ratkaisemisessa.

Nyt homma jatkuu ja vuorossa on tämän kyseisen uuden pelisarjan toinen episodi, joka kantaa vielä pidempää nimeä kuin sarjan esikoisosa. Saanko esitellä episodin nimeltä Strong Bad’s Cool Game for Attractive People: Episode 2 – Strong Badia the Free. Tässä sarjan kakkosepisodissa Strong Bad on laiminlyönyt kaupungin kuninkaan luomaa uutta lakia, jonka mukaan sähköpostien lähettelystä on maksettava veroa. Kohta varmasti sellainen idea rantautuu ihan oikeassa elämässä tänne meidän kotosuomeenkin.. Mutta jos pitäydymme asiassa, on sähköpostiveron laiminlyönti johtanut siihen, että kuningas asettaa Strong Badin kotiarestiin pulttaamalla näkymättömän sähköaidan vielä varmistukseksi kaverin kodin ulko-ovelle. Tätä ei tietystikään voi hyväksyä, joten talosta on päästävä ulos ja samalla vapautettava kansa kuninkaan orjuudesta, sekä otettava ohjat omiin käsiin! Joskin siis hieman kärjistettynä jotain tähän suuntaan. Strong Badin suunnitelma ei kuitenkaan mene aivan hänen laskelmiensa mukaan? Tiedossa onkin tällä kertaa asioiden korjaamista, muiden hahmojen pään kääntämistä ja sitä myöten asioiden saamista Strong Badille suotuisampaan muotoon, ennen kuin päästään itse kuninkaan pakeille.
Sarjan kakkosepisodi tarjoaa varsin tuttua menoa ja meininkiä ensimmäistäkin osaa pelanneille. Uusia hahmotuttavuuksia ei kakkosepisodissa tavata, mutta lähestulkoon kaikki ensimmäisessä episodissa tutuiksi tulleet hahmot aina Homestarista Cheatiin ja Strong Madiin esittäytyvät sarjan kakkososassakin. Harmillisesti pelin huumori aukeaa edelleenkin suurimmaksi osaksi varmasti pelkästään animaation faneille ja hahmoista pitäville ihmisille, sillä pelin erittäin oudosta huumorista ja vielä oudommista hahmoista – joista kaikki eivät edes osaa puhua selkokieltä – on todella vaikea löytää mitään mikä oikeasti jaksaisi naurattaa.

Strong Badia the Free -episodi on kuitenkin eräässä mielessä askel eteenpäin, sillä peli tuntuu oudosta huumorista ja erittäin oudosta maailmastaan huolimatta paljon helpommalta ratkottavalta kuin edeltäjäepisodi, samalla kun itse puzzlet tuntuvat astetta loogisemmilta, joskin yksi kohta pelissä, joka vaatii metallinpaljastimen kanssa juoksentelua pitkin pelimaailmaa tarpeellisten esineiden perässä saattaa hieman kyllästyttää pelaajia. Ei tällaista mielestäni kuuluisi tai tarvitsisi olla point&click seikkailuissa. Mikäli peli äityy liian vaikeaksi on ykkösepisodin tapaan tarjolla vihjeominaisuus, jonka asettaminen suurimmalle asetukselle pistää Strong Badin kertoilemaan rivien välistä luettavia vihjeitä melko tiheään tahtiin. Vaikka uusia hahmotuttavuuksia ei kakkosepisodissa näykään(onko niitä edes enempää?), on tarjolla sentään edes muutama uusi paikka tutkittavaksi, jotka luovat totta kai edes pientä uutuuden viehätystä peliin. Taustalla soiva musiikki kun on(uusia paikkoja lukuun ottamatta)ykkösepisodistakin tuttua. Strong Bad’s Cool Game for Attractive People: Episode 2 – Strong Badia the Free on episodi, joka vie uutta pelisarjaa parempaan suuntaan, joskin vain hitusen. Toisaalta jää nähtäväksi, voiko sarja tästä edes nousta korkeammalle, sillä kyseessä on kuitenkin niin fanikeskeinen ja erittäin oudolla, ei välttämättä kaikkien korviin niin huvittavalla huumorilla höystettyä tavaraa, samalla kun hahmojen valikoima sekä näiden mahdollisuudet moniulotteisen persoonallisuuden kasvattamiseksi jokseenkin rajoittuneet.
Strong Bad’s Cool Game for Attractive People: Episode 2 – Strong Badia the Free on tätä kirjoittaessa jo julkaistu Telltale Gamesin omilla nettisivuilla, josta pelin demon voi ladata ilmaiseksi, tai kokoversion maksua vastaan noin kuuden euron hintaan alla olevasta linkistä:

http://www.telltalegames.com/strongbad

Yhteenveto

Keskivertotasoa parempi

Hyvää

  • - Pelillä on omat muutamat hetkensä, mutta..
  • - Ei juurikaan epäloogisia puzzleja tällä kertaa

Huonoa

  • - ..Huumori on edelleen varsin vaikeasti avautuvaa(paitsi faneille)
  • - Ei juurikaan uutta taustamusiikkia