Peliarvostelu

Tales Of Monkey Island Chapter Four – The Trial And Execution Of Guybrush Threepwood

Pelin nimi: Tales Of Monkey Island Chapter Four - The Trial And Execution Of Guybrush Threepwood
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Ikäraja -
< >
Avaa pelin lisätiedot
User profile picture Teksti: Mikko Kosonen, 10.11.2009 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Tales Of Monkey Island Chapter Four - The Trial And Execution Of Guybrush Threepwood kansikuva

Jälleen kerran matkaamme takaisin Apinasaaren seikkailuiden pariin, sillä vuorossa on Tales Of Monkey Island -episodipelisarjan tuorein osa, neljäs episodi, joka kantaa nimeä The Trial And execution Of Guybrush Threepwood. Seuraavassa pieni spoileri edellisestä episodista, hyppää seuraavan kappaleen yli mikäli et ole pelannut episodia loppuun saakka:

Kuten aiemmman, Lair Of The Leviathan episodin läpi pelanneet muistavat, jäi Guybrush lopulta jälleen Morgan LeFlayn kiinniottamaksi. Sarjan neljäs episodi jatkaa luonnollisesti siitä mihin jäätiin.
The Trial And execution Of Guybrush Threepwood heittää Guybrushin takaisin ensimmäisen episodin tapahtumapaikalle, Flotsam Islandille. Tällä kertaa Guybrushia odottaa siellä kuitenkin oikeudenkäynti ja kanteen häntä vastaan on nostanut useampikin tuttu naama sarjan toisesta episodista. Pelin juoni pyöriikin tällä kertaa oikeudenkäynnin ja Guybrushin syyttömäksi ”todistamisen” ympärillä. Tunnelmaltaan sarjan tuorein episodi on ehkäpä kaikkein tunnelmallisin tähän mennessä ja luo tietyllä tapaa erittäin vahvaa, juuri oikeanlaista, hitusen mystistä Monkey Island tunnelmaa puzzlenratkonnan keskuuteen.

Puzzletarjonta on mielenkiintoista ja Guybrushin syyttömäksi todistamiseen liittyvät puzzlet ovat hauskoja ja nokkelia, joskaan kaikki alkupään puzzlet eivät välttämättä ole niin kamalan haastavia. Kunhan oikeudenkäynti saadaan pois alta ja Guybrush todistettua syyttömäksi, nostaa peli vielä entisestään päätään puzzlejen osalta ja mukaan kuvioihin tulee karttapohjainen, viisiosainen arvoitus pelaajan ratkottavaksi. Siinä missä kartassa lukevat vihjeet avittavat pelaajaa oikeille jäljille, joskin vain todella epämääräisesti, toimii itse karttaosio navigointitarkotuksena. Jälleen kerran onkin tiedossa yksi viidakkosokkelo, mutta esimerkiksi juuri Flotsam Islandille sijoittuneen ensimmäisen episodin tapaan tämänkertainen viidakkosokkelo ei ole rasittava pelinpidentäjä, sillä kartta on paljon selkeämpi. Pelin karttapohjainen arvoituspuzzle on loppujen lopuksi vain hyvä asia, sillä sen nokkeluus ja aivot paikoin todelliselle mietinnälle altistava luonne nostaa The Trial And execution Of Guybrush Threepwood -episodin selkeästi laadukkaimmaksi Tales Of Monkey Island -sarjassa tähän saakka, muiden hyvien pikkuasioidensa ohella.

Vaikka seikkaileminen tapahtuu tutulla Flotsamin saarella, on mukana myös uusiakin paikkoja, joissa pelaaja pääsee vierailemaan. Tällä kertaa päästään sisälle saaren oikeusaliin ? tämä siis pelin alkupuolella ? kuin myös Club 51:een, sekä ranskalaisnarkiisin vastaanottotiloja nuuskimaan. Hahmotuttavuudet ovat niin uusia kuin vanhoja, ja vanhaa hahmokuntaa edustavat esimerkiksi Markiisi, Voodoomamma, LeChuck, sekä kinasteleva merirosvokaksikko sarjan toisesta episodista, kun taas uusi ? tai pikemminkin uusivanha hahmotuttavuus on vanha kunnon, käsiään heilutteleva sekä psykedeeliseen takkiin sekä stetsoniin pukeutuva huvittava ilmestys Stan. Tällä kertaa Stan ei myy arkkuja eikä kauppaa veneitä, vaan sen sijaan toimii asianajajana, sekä oheistuotteiden, kuten Guybrush -nuken myyjänä. Myös Stanin vanha tuttu tunnusmusiikkikin on mukana taustalla aina silloin, kun pelaaja Stanin kanssa asioi. Muutoinkin musiikki sekä ääninäyttelykin ovat jälleen kerran varsin onnistunutta tasoa ja jollain tapaa peligrafiikkakin on enemmän lähempänä autenttista Monkey Island tunnelmaa, ehkä episodin vuorokaudenaika (ilta) saa sen jotenkin aikaan, jos ei muuta niin ainakin erilainen vuorokaudenaika tuo vaihtelua aiempien episodien päiväsaikaan tapahtuvalle seikkailemiselle.
Tales Of Monkey Islandin koko viiden episodin kattavan paketin voi ostaa itselleen Telltale Gamesin sivuilta täällä ja paketti maksaa yhteensä noin 26 euroa.

Yhteenveto

Lähes virheetön

Hyvää

  • - Aiempia episodeja vahvempi tunnelma
  • - Stanin paluu
  • - Puzzlet pääosin nokkelia ja haastavia

Huonoa

  • - Tapahtumapaikkana toimiva Flotsam Island ei ole uusi tuttavuus