The Sims 2 - Kartano & Puutarha Kamasetti

The Sims 2 – Kartano & Puutarha Kamasetti - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: The Sims 2 - Kartano & Puutarha Kamasetti
Lajityyppi: The Sims 2 - Kartano & Puutarha Kamasetti
Alusta: PC
Arvostelukappale EA
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 8.12.2008 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun The Sims 2 - Kartano & Puutarha Kamasetti kansikuva

The Sims 3:n julkaisu lähenee kovaa tahtia, pelin ilmestyessä 20. päivä helmikuuta kauppojen hyllyille. Tästä huolimatta The Sims-kuumetta ja nuotiota, tai mitä ikinä, on pidettävä yllä, jotta kenenkään mielenkiinto ei sammuisi. EA julkaisi The Sims 2 -pelille uusia kalusteita sisällään pitävän The Sims 2 – Kodin Ikea Kamasetti -nimisen paketin kesäkuussa, joka on viimeisin The Sims 2 lisäosa, ennen hiljattain ilmestynyttä, Kartano Ja Puutarha Kamasettiä.

Kuiten Ikea-lisukkeenkin kanssa, myös Kartano Ja Puutarha on täysin samaa sarjaa Ikean mööpeleitä ruudulle tuoneen pelipakkauksen kanssa. Kartano Ja Puutarha Kamasetti vaatii alkuperäisen The Sims 2 -pelin toimiakseen, jotta sen voisi asentaa. Kun kamasetti on asennettu koneelle, voi uusia kalusteita ryhtyä ostelemaan vaikkapa samantien. Ikea-paketin tapaan Kartano Ja Puutarha sisältää niin ikään 60 uutta tavaraa, joilla koristella omaa virtuaaliasuntoaan. Sen sijaan, että jälleen olisi tarjolla mööpeleitä on tarjolla nimensä mukaisestikin esineitä puutarhaan, sekä esineitä, joilla murjusta kuin murjusta saadaan loihdittua kartanoa muistuttava rakennus. Tarjolla on kukka-asetelmia, pihalyhtyjä, kasveja, aidanpätkiä, patsaita, ikkunoita kuin pylväitäkin, sekä yksi uusi rikkaille ihmisille kaiketi tarkoitettu katto. Ulkoisen muokkaamisen ohella talon sisustaa voidaan tämän uuden lisälevyn myötä komistuttaa kattotuulettimin ja uljaan näköisin portaikoin.
Ikea-setistä poiketen pelissä tulee bonuksena myös näiden 60 uuden esineen lisäksi myös muutama uusi hiuskampaustyyli, sekä muutama myssy, joilla vauhdittaa simiensä elämää. Muutama kymmenen olisi ollut paljon parempi, mutta kaipa tämä The Sims-fanien silmissä on jo todella hieno asia. Pelin mukana toimitetaan täysin suomenkielinen manuaali ja aiempien The Sims 2 -lisäosien tapaan myös lokalisointi on kunnossa. Kaikilla kalusteilla on suomenkielinen kuvaus sekä nimi, kuten muun muassa kattokieputin, kyttäyskuula, mahdottomuuden kukka-aita, tai keekoilematon kaariovi, joiden kaikkein kohdalla suomentajilla on varmasti ollut todella hupaisia hetkiä.

Hintaa paketilla on aiempien kamasettien tapaan noin 16 euroa ja olen edelleen hieman sitä mieltä, että hinta on suolainen 60 kalusteesta (ja muutamasta nutturasta) huolimatta. Onhan esineitä toki mukava määrä jälleen ostettavaksi ja joilla varmasti saa parhaimmillaan loihdittua varsin ylellisiäkin koteja ja piha-alueita, mutta eikö esimerkiksi kymmenen euroa olisi kohtuullisempi hinta tällaisesta kamasetistä?
Kaikki The Sims 2 -fanit ja etenkin ne joilla kaikki muut kamasetit jo ennestään on varmasti ostavat tämänkin, joten kaiketi saarnaaminen on turhaa. Paketissa tulee juuri sitä mitä luuletkin, ei sen enempää eikä sen vähempää.

Yhteenveto

Kasa surkeutta

Hyvää

  • - 60 uutta esinettä sekä muutama uusi hiuskampaus+pipo..

Huonoa

  • - Hinta
  • - ..Ei muuta