Tales Of Monkey Islandin tarina jatkuu jälleen, tämän viisiosaisen sarjan toisen episodin julkaisun myötä. The Siege Of Spinner Cayksi nimetty toinen episodi jatkaa tarinaa suoraan siitä mihin edellisessä osassa päädyttiin. Guybrush löytää jälleen vihdoin ja viimein rakastaman Elaine-vaimonsa, jonka hukkasi ensimmäisessä, mutta asia ei olekaan niin yksinkertainen, kuin miltä se kuulostaa:
Guybrushia ajaakin nyt takaa ensimmäisessä episodissa esitellyn ranskalaislääkärin rahoittama palkkionmetsästäjä, joka haluaa rokkoon sairastuneen Guybrushin testilaboratiorioonsa. Tämän lisäksi Guybrush saa kuulla Spinner Cayssa tapaamaltaan merikansalta, että löytääkseen LeChuck-rokon taltuttamiseen tarvittavan jättisienen, on hänen manattava esiin kolme legendaarista meriotusta, joka taasen onnistuu ainoastaan kolmen muinaisen artifaktin yhteistyöllä.
The Siege Of Spinner Cay tutustuttaa pelaajan jälleen kokonaan uuteen pelialueeseen, toisin kuin Wallace & Gromit, tai Sam & Max -sarjan peleissä, joissa on pyöritty paljolti samoilla alueilla vain uuden juonikuvion ja muutamien uusien hahmojen piristäessä tunnelmaa. Tales Of Moneky Islandin ratkaisu on varsin toimiva ja saakin sarjan toisenkin osan tuntumaan yhtä tuoreelta tapaukselta kuin ensimmäisen. Uuden, Jerkbait Islands -nimisen pelialueen myötä pelaaja tutustuu myös useisiin uusiin hahmoihinkin, kuten merikansan edustajiin, sekä muutamiin niin ikään rokkoon sairastuneisiin merirosvoihin, jotka kaikki näyttelevät joko isompia tai pienempiä rooleja tämän kyseisen episodin juonenkulussa.
Puzzletarjonta on jälleen kerran nokkelaa Monkey Island -tyylisellä tavalla siten, että vaikka osa puzzleista onkin epäloogisia, ovat ne kuitenkin Monkey Island -pelejä aiemmin pelanneille pääosin sopivan haastavaa tasoa. Muutama rasittava yritä-mokaa-yritä uudelleen -tyyppinen puzzle on kuitenkin valitettavasti myös eksynyt sekaa, jonka lisäksi pelissä on jälleen mukana viidakkosokkelossa seikkailua. Tämänkertainen viidakkosokkelo tosin on pienikokoisempi ja siten helpompi kahlata lävitse, mutta koska pelaajalle ei missään vaiheessa anneta ohjeita oikeisiin ilmansuuntiin menemisestä, on viidakkosokkelon lävitse selviytyminen ? vieläpä useaan kertaan eri asioiden perässä silkkaa arvailua ilman läpipeluuohjetta. Hukassa oleville on tälläkin kertaa mukana pelin sisäinen vihjepalvelu, josta ei kuitenkaan ainakaan tässä kyseisessä episodissa tuntunut olevan juuri lainkaan kunnollista apua.
The Siege Of Spinner Cay -episodin ehkäpä suurin miinus piilee kuitenkin osassa uusista hahmoista. Uudet, paha-aikeiset merirosvotuttavuudet toki sopivat pelin muun maailman sekaan, mutta merikansa, sekä esiin manattavat merieläimet vievät sarjaa allekirjoittaneen mielestä hieman väärään suuntaan. Toki vain mielikuvitus on vain rajana ei-niin-realistista tunnelmaa hakevassa Monkey Island -sarjassa, mutta merikansan kanssa mennään kuitenkin jo hieman hilseen ylitse, joka taas aikaansaa sen, ettei pelin juonikuvio ole aivan niin kiinnostava kuin Launch Of The Screaming Narwhalissa. Ei kai kukaan Pirates Of The Caribbean -elokuvasarjan kahdessa jälkimmäisessä osassakaan pitänyt hyvänä ideana Davy Jonesin tuomista mukaan rapumiehineen päivineen?
Kokonaisuutena The Siege Of Spinner Cay -episodin audiovisuaalinen totetus sen sijaan on erittäin mallikkaalla pohjalla. Arvosteluun saamassamme kopiossa ei kehittäjän mukaan ollut lopullisia grafiikoita, eikä aivan lopullista musiikkiakaan, mutta kuulemani ja katsomani perusteella kaikki oli kuitenkin varsin hyvin kunnossa ja kokonaan uudet musiikkiraidat tekevät episodista uuden pelialueen tapaan varsin kokemuksesta tuoreen tuntuisen, sen sijaan, että tulisi tunne samojen vanhojen asioiden kierrätyksestä.
Tales Of Monkey Islandin koko viiden episodin kattavan paketin voi ostaa itselleen Telltale Gamesin sivuilta täällä ja paketti maksaa yhteensä noin 26 euroa.