Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
Search icon
Oikea C64 ilmestyy joulukuussa

Uutinen: Oikea C64 ilmestyy joulukuussa

Teksti: Mikko Kosonen, 27.6.2019

Viime vuoden alussa julkaistu Retro Gamesin luoma minikokoinen Commodore oli vuonna 1982 julkaistuun Commodore 64 -tietokoneeseen pohjautunut MiniC64. Kyseessä oli Nintendon minikonsoleiden jälkeen uusi laite, joka ratsasti huuman aallolla.

Emulaattorilla pyörinyt Mini C64 ei kuitenkaan ollut aivan sellainen menestys, jollaista varmasti toivottiin, joskaan ei aivan samanlainen floppikaan kuin Sonyn Mini Playstation.

MiniC64-laitteen kohdalla eniten haukkuja sai pelin kehno joystick-ohjain, mutta myös latteahko pelivalikoima, sekä vain koristeena toiminut näppäimistö.

Opiksi on otettu, sillä joulukuussa julkaistaan TheC64, joka on kooltaan alkuperäisen C64:n kokoinen, pitää sisällään oikean toimivan mekaanisen näppäimistön sekä mahdollisuuden opetella esimerkiksi basic-kieltä. Joystick on sekin tällä kertaa parempi versio aiemmasta.

TheC64 sisältää miniversion tapaan 64 lähestulkoon samaa esiasennettua peliä, nimikkeitä, kuten Alleykat, Anarchy, Attack of the Mutant Camels, Avenger, Battle Valley, Bear Bovver, Boulder Dash, Bounder, California Games, sekä Chips Challenge. Loput peleistä löytyy täältä.

Omia pelejä voi ladata laitteeseen firmware-päivitysten ohella usb-tikun kautta.

TheC64:stä löytyy luonnolliseti hdmi-liitin, mutta myös erilaisia filtteritiloja kuvan pehmentämiseen. Laitteen voi buutata suoraan C64 BASIC- tai VIC20 BASIC -tilaan tai or kytkeä päälle pelikarusellin ja valita suoraan listalta jonkin valmiiksisennetuista peleistä 50Hz tai 60Hz -tilassa.

The C64-laitteen hinnaksi on paljastettu 119 dollaria, eli noin 104 euroa, mutta Suomen markkinoille voisi kuvitella totutusti hintaan tulevan ainakin muutaman kympin lisää.

Alla retrohenkinen julkaisutraileri:

Uutisen lähde: Koch Media