Peliarvostelu

Guardians Of The Galaxy – EP2

Pelin nimi: Guardians Of The Galaxy – EP2
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Kehittäjä/Julkaisija: Telltale Games
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 4.9.2017 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Guardians Of The Galaxy – EP2 kansikuva

Guardians Of The Galaxy seikkailusarja jatkuu kakkosepisodillaan nimeltä Under Pressure. Omasta mielestäni varsin loistavan ja hauskan avausepisodin aika lopulliselta vaikuttaneesta cliffhangerista on kuin onkin selvitty!

Galaksin Vartijoiden seikkailut jatkuvat Peter ”Star-Lord” Quillin johdolla. Ei kuitenkaan rauha kauaa pysy vallitsevana tekijänä, kun jo uusi uhka on käsillä. Ensimmäisessä episodissa kukistetun Thanoksen tytär ja vihreähipiäisen naisen, Gamoran sisko ja niistä elokuvistakin tuttu kyborgi Nebula on tällä kertaa sotajalalla ja hautoo kostoa.

Eternity Forge -niminen, kovasti tiimalasin näköinen artifakti on jälleen kerran episodin keskeisin juttu, kun Galaksin Vartijat ja Nebula kamppailevat siitä keskenään. Kaiken tämän sekaan mahtuu toimintakohtauksia, vähän herkempiä hetkiä kuin muutama takautumakin – toinen jälleen Star-Lordille äiti-poika -keskusteluna ja toisessa kreisi pesukarhu Rocket pääsee muistelemaan menneitä liittyen ”tyttöystäväänsä” pelaajan kontrolloidessa dialogivaihtoehtoja ja sen sellaista. On ihan kiva saada vähän taustatietoa siitä, miksi Rocket on niin katkeroituneen vihainen ja ylipäätään sellainen kuin on – puhuva pesukarhu.

Mukana menossa ovat tuttuun tapaan puhuva puu Groot sekä lihaskimppu Drax, jotka tosin jäävät tässä episodissa vähän enemmän sivurooliin. Muita kohdattavia hahmoja ovat muun muassa Nebulan ohella Star-Lordin kasvatti-isä, Yondu, joka tosin nähdään vain pikaisesti sekin episodissa.

Episodin tarina lähtee ehkä hieman hitaasti cliffhangerin selvittämisen jälkeen liikkeelle ja muutenkin varsinaista tekemistä muuta kuin katsomista on aluksi vähän. Toki sinne tänne heitellään dialogia, joista osa on sitä tuttua ”hahmo tulee muistamaan sanasi” ja muutama valintatilannekin mahtuu sekaan.

Vasta loppupuolella episodi kuitenkin lähtee omasta mielestäni kunnolla rullaamaan ja sitten se onkin jo ohitse ja siinä missä ykkönen jäi kivaan cliffhangeriin, tuntuu kakkosen lopetus jopa vähän kuin seinääntörmäykseltä – niin äkisti loppu mielestäni tulee, kun episodi olisi tovin voinut jatkuakin. Dialogien ja muutamien QTE-painallusten ohella tässäkin episodissa päästään kertaalleen käyttämään hyödyksi Star-Lordin rakettisaappaita, kun ratkotaan yksi kevyt puzzle.

Näin muutoin episodina Under Pressure on heikompi (ja lyhyempi) esitys kuin avausjakso, vaikka ei sinänsä huono olekaan yleisellä mittapuulla – siitä vain puuttuu vähän puhtia ja lihaa luiden ympäriltä, mihin kerkesi avausjaksossa tottua. Hahmojen välinen sanailu ja kemia – se mitä mukana on, on toimivaa ja Star-Lordin huumori tilanteessa kuin tilanteessa toimii samaan tapaan kuin elokuvien sarkastinen Chris Pratt.

Kakkosepisodi tarjoilee esikuvansa tapaan hienoisesti 80-luvun musiikkia keventääkseen tunnelmaa, joka jo muutenkin pysyy tuttuun tapaan varsin kevyenä.

Kaiken kaikkiaan Under Pressure jättää vähän kahtiajakoisen maun. Toisaalta on kiva nähdä, miten tarina jatkuu ykkösjakson jälkeen, mutta tämä uusi, jatkuva tarina ei aivan samalla tavalla tempaa mukaansa. Myös avausjakson temppelin uudelleen kierrättäminen tuntuu pelkästään hölmöltä, vaikka tarinan käsikirjoitus sitä miten paljon oikeuttaisikin. Kakkosepisodi onkin oikeastaan vain kohtalainen siltaepisodi ykkösen ja kolmosen välissä (tätä kirjoittaessani olen juuri läpäissyt paremman kolmosepisodin).

Yhteenveto

Keskivertotasoa

Hyvää

  • - Rocketin taustaa valotetaan
  • - Muutamat valintatilanteet
  • - Se yksi puzzle

Huonoa

  • - Episodi on lyhyt
  • - Alussa enemmän katsotaan kuin osallistutaan
  • - Osa päähahmoista jää liiaksi varjoon
  • - Tarina etenee laiskasti