Wallace & Gromit's Grand Adventures - The Last Resort

Wallace & Gromit’s Grand Adventures – The Last Resort - arvostelu

Peliarvostelu

Pelin nimi: Wallace & Gromit's Grand Adventures - The Last Resort
Lajityyppi: Seikkailupelit
Alusta: PC
Ikäraja -
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 9.6.2009 Arvioitu lukuaika: 1 minuuttia
Arvostelun Wallace & Gromit's Grand Adventures - The Last Resort kansikuva

Telltale Gamesin Wallace & Gromit -episodipohjainen, neliosainen pelisarja jatkuu nyt toisella episodillaan, joka kantaa nimeä The Last Resort. Episodi potkaistaan käyntiin jo heti alkumetreillä hauskalla skenaariolla, jossa Gromit joutuu pelastamaan isäntänsä ja itsensä pinteestä, asetelmassa, jossa kellari tulvii vettä ja vesi pääsee sähköistymään, Wallacen ja Gromitin ollessa veden saartamana. Nopeastikos tämän lyhyen skenaarion jälkeen siirrytään jo muihin tunnelmiin, kun Wallace saa päähänsä tuoda hiekkarannan ja auringon oman kotinsa kellariin, siksi, että ulkoilma ei yllättäen suosikaan rannalla makailua.

The Last Resort jatkaa sarjan avausepisodin viitoittamalla tiellä ja pääpiirteittäin kaikki on tuttua entuudestaan aina kontrolleita, pelilokaatioita, kuin hahmojankin myöten. Pelissä törmätään kaupungin poliisiin, intialaiseen kauppiaaseen, kuin naapurin nyrpeään rouvaankin, joista kaikki näyttelevät joko isompaa tai pienempää roolia pelin puzzlejen ratkonnassa, siinä missä pelaaminen ja puzzlejen ratkonta tapahtuu ensimmäisen episodin tapaan vuoronperään niin Wallacella kuin Gromitillakin. Yleiseltä vaikeustasoltaan The Last Resort tuntuisi olevan hiukan helpompi kuin Fright of the Bumblebees, mutta pääosin liikutaan kuitenkin samoilla linjoilla, eivätkä puzzlet äidy teemasta ja aihepiiristä huolimatta mitenkään liian epäloogisiksi, eikä ratkaisua siksi ole ylitsepääsemättömän vaikeaa löytää. Tuttuun tapaan pelissä mukana on myös vihjepalvelu, jonka voi halutessaan kytkeä antamaan vihjeitä tiheään tahtiin, tai sitten kääntää kokonaan pois päältä.
The Last Resortin ehkäpä suurin miinus on se, ettei peli tuo erilaisten puzzlejen sekä uuden juonikuvion lisäksi oikeastaan juurikaan uutta mukanaan. Kuten sanottua, lokaatiot sekä muut hahmot ovat jo entuudestaan tuttuja ja pelaaja ravaa Wallacen kodin ja pienikokoisen kaupungin välillä puzzleja ratkoessaan. Toisena pienoisena ongelmana pelissä on edelleen läsnä sen vaihtelevien kuvakulmien vuoksi esiintyvä, ajoittain hankala hahmon kontrollointi, joka ei aina tunnu menevän siihen suuntaan mihin sitä käskeen, vaan yllättäen kamerakulman vaihtuessa pelaajan liikuttama pelihahmo saattaakin lähteä aivan päinvastaiseen suuntaan.

Visuaalisesti kuin äänellisestikin tarjolla on tuttua huttua. Musiikki ja ääninäyttely on kuin suoraan oikeasta esikuvastansa, siinä missä grafiikka muistuttaa hauskalla tavalla juurikin vahamaista nukkeanimaatiota.

Kokonaisuutena Wallace & Gromit’s Grand Adventures ? The Last Resort on kuitenkin varsin eheä kokonaisuus ja ensimmäisestä episodista pitäneet tulevat varmasti pitämään myös tästäkin.
Wallace & Gromit’s Grand Adventuresin koko neljän episodin kattavan paketin voi ostaa itselleen Telltale Gamesin sivuilta täällä ja paketti maksaa yhteensä noin 26 euroa. The Last Resort episodin myötä Telltale muutti episodien ostopolitiikkaa (jota mekin ensimmäisen episodin yhteydessä kritisoimme) ja enää ei ole pakko ostaa etukäteen kaikkia neljää episodia, vaan ne voi nyt hankkia myös yksittäisinäkin. Toki niille, jotka ehtivät jo kaikista neljästä episodista maksaa ensimmäisen episodin myötä, on muuttunut ostotapa hieman liian myöhäinen, mutta on silti hienoa, että Telltale kuunteli saamaansa palautetta.

Yhteenveto

Laadukas kokonaisuus

Hyvää

  • - Huumori
  • - Kaikkia episodeja ei enää pakoteta ostamaan kerralla
  • - Puzzlet ovat toimivia
  • - Käyttöliittymä ja kontrollit..

Huonoa

  • - Ei juurikaan uutta hahmojen tai miljöiden osalta
  • - .Joskin suuntavaiston ajoittainen sekoaminen tulee edelleen ajoittain tutuksi