Peliarvostelu

Overcooked! 2 Surf ‘n’ Turf DLC

Pelin nimi: Overcooked! 2 Surf 'n' Turf DLC
Lajityyppi: Arcadepelit
Alusta: PlayStation 4
Kehittäjä/Julkaisija: Ghost Town Games/Team 17
< >
Avaa pelin lisätiedot
Teksti: Mikko Kosonen, 1.1.2019 Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia
Arvostelun Overcooked! 2 Surf 'n' Turf DLC kansikuva

”Kokkipeli” eli alkuperäinen Overcooked! On yksi allekirjoittaneen viime vuosien suosikkeja ja ehdottomasti yksi parhaista sohvamoninpeleistä mitä PS4-konsolille on tarjolla. Aikoinaan pelin kaikki tehtävät sekä dlc-paketit tuli kahlattua lävitse. Tänä vuonna julkaistu Overcooked! 2 ei ole pelinä yhtään hassumpi ja jopa paransi pelattavuutta pienillä lisäyksillä, kuten nettimoninpelin sekä mahdollisuuden viskellä raaka-aineita. Kokkipelikakkonen on sekin ollut melko ahkerassa peluutuksessa kavereiden kanssa, niin verkon kautta kuin sohvaltakin käsin.

Jokin aika sitten Overcooked! 2 sai oman ensimmäisen lisätehtäviä sisältäneen dlc-pakettinsa. Surf ‘n’ Turf -nimeä kantava lisäpaketti pitää muutaman versustehtävän ohella sisällään jopa kaksitoista tarinatehtävää pelattavaksi joko yksin tai kaveriporukassa.

Perusperiaatteeltaan kaikki on pysynyt samana, sillä mukana on vain muutamia uusia reseptejä, kuten kebab-vartaita, raikkaita hedelmäsmoothieita rantaleijonille sekä muunneltuja versioita olemassa olevista resepteistä, kuten esimerkiksi tomaatin ja salaatin lisäksi kahdella pihvillä ja ananaksella varustettu megahampurilainen. Kaiken pitäisi siis olla valmista hauskaan pelailuun, mikäli peruspeli on jo kahlattu lävitse.

Ikävä kyllä omakohtainen näkemykseni tästä vajaan kuuden euron hintaisesta Surf ‘n’ Turf -lisäpaketista on se, että vaikeuskäyrä ja yleinen tehtävien aukeamispolitiikka on sössitty. Toki Overcooked! 2:n perusversio jo oli tehtäviensä osalta sellaista hardcorempaa kokkailua hasardeissa ja muuttuvissa olosuhteissa. Peli melkeinpä olettaa, että ykköstäkin on aiemmin pelattu ja ei turhaan tarvitse himmailla enää tehtävien kanssa. Emopelissä kaikki tehtävät olivat kuitenkin riittävän hyvällä pelaamisella mahdollisia päästä läpi ja saada vähintään se yhden tähden luokitus. Seuraavilla yrityskerroilla oli mahdollista kiristää vyötä entisestään ja saada se kaksi tai jopa kolmekin tähteä yksin, kaksin tai vaikka kolminpelinäkin.

Surf ‘n’ Turf -lisärissä jo ensimmäinen kartta tuntuu älyttömän vaikealta, pelasi sitten yksinään tai kahden kaverin kanssa. Yksi tai kaksi tähteä on kuitenkin mahdollista saada, joskin melkoisella työllä. Kaikki on viritetty niin äärimmäisen tiukalle, tarkoittaen että pisteitä yhden tähden saavuttamiseksi on saatava liian paljon. Toiseen tähteen vaaditaan vielä enemmän, mutta pelikellossa ei silti ole aikaa yhtään sen enempää ja yhtään tilaustakaan ei olisi jättää tekemättä. Kyseisen lisärin suurin ongelman on siinä, että toisin kuin emopelissä, uusia tehtäviä ei aukea, ellei ole X määrä tähtiä taskussa. Emopelissä uusi kartta aukesi useimmiten jo yhdellä tähdellä, mutta Sur ‘n’ Turfissa jo heti muutaman tason jälkeen vaaditaan tähtiä sen verran, että jo pelattuja kenttiä on pelattava uudelleen ja saatava jostain tasosta jopa kolmekin tähteä, että pääsisi pelissä etenemään.

Huvittavasti, hiljattain emopelin päivityksen ohessa julkaistu ilmainen, jouluteemainen ja viisi uutta pelattavaa tasoa käsittävä Seasonal Content on paremmin balanssissa haastavuuden suhteen. Töitä saa edelleen paiskia, että saa yhden tai kaksi tähteä, mutta ne on saavutettavissa, jopa yksinpelinä. Uusia tasoja Seasonal Contentissa myös aukeaa jo yhden tähden suorituksellakin. Näin pitäisi asioiden olla myös maksullisessa Surf ‘n’ Turf -lisärissä.

Loppuyhteenvetona voisikin sanoa, että kyllähän Surf ‘n’ Turf teoriassa tarjoaa mukavaa uutta pelattavaa ja sisällön määrän osalta hinta-laatusuhdekin on kohdallaan, mutta lisärin pelaaminen ei edes porukassa ole yhtä hauskaa kuin emopelissä tai Seasonal Content -tehtävissä, koska haastavuus on lyöty liian korkeaksi.

Yhteenveto

Kaipaa hiomista

Hyvää

  • - Hinta
  • - Ne muutamat uudet reseptit ja 12 pelattavaa tarinatasoa

Huonoa

  • - Vaikeuskäyrä vedetty turhankin jyrkäksi