Käyttäjänimi:
Salasana:
Rekisteröidy
facebook link rss link twitter link
Search icon

Uusimmat arvostelut

Kansikuva -
Arvosteltu 9.7.2009 Ghostbusters - The Videogame
Playstation 2 | Toimintapelit

Ghostbusters - The Videogame on ehkäpä paras Haamujengi -aiheinen lisenssipeli, joka on koskaan julkaistu -- sinänsä hassua, että sen piti ilmestyä vasta 25 vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Hauskaa 3rd person haamujahtia, jota särkee pääasiassa pelin liika helppous, pelin lyhyys, sekä sen itseääntoistavuus.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 26.10.2008 Yakuza 2
Playstation 2 | Toimintapelit

Yakuza 2 on tavanomainen japanilainen rooliseikkailupeli, jossa genrelle ominaiset vuoropohjaiset taistelut on korvattu toimintapelimäisillä tappeluosioilla. Turhankin rönsyilevästi kerrottu juoni ja heikot henkilöhahmot kääntävät pelin tarinavetoisuuden sitä itseään vastaan, mikä on Yakuzan kaltaiselle juonipelille se pahin, ja ainut niitti, joka arkun sulkemiseen tarvitaan. Keskinkertaista tarinaa jaksaa seurata tiettyyn pisteeseen saakka ihan vaan toimivien tappeluosioiden voimin, mutta heti kun suoraviivainen tekoäly ja epäreilusti rankaiseva vaikeustaso alkaa polttaa kynttilää väärästä päästä, ovat ylistyssanat kortilla. Mikäli japanilaisten toimintaroolipelien pelaaminen ei ole sydämen asia, tarjoaa Yakuza 2 vähän liian vähän, vähän liian myöhään.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 17.2.2008 The Golden Compass
Playstation 2 | Toimintapelit

The Golden Compass on hyvin tyypillinen yritys tehdä peliä, hyvin tyypillisestä ison rahan Hollywood-elokuvasta. Käytän yrityksestä mieluusti nimitystä "interaktiivinen juonitiivistelmä", sillä peliksi tämän b-tuotteen kutsuminen on irvokasta; seuraamiskelvottomaksi silvotun ja raiskatun juonitiivistelmän ympärille on koottu iso kasa konsolipelikliseitä aina kolmannen persoonan vihollispieksennästä turhanpäiväisiin minipeleihin, vailla minkäänlaista ymmärrystä siitä mikä oikeasti on hauskaa ja mikä ei. Kun paketti päällystetään viimeistelemättömyydellä ja kanteen lätkäistään täysihintaisen pelin hintalappu, ei The Golden Compassin kanssa voi päätyä kuin yhteen lopputulemaan: kierrä kaukaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 27.1.2008 Manhunt 2
Playstation 2 | Toimintapelit

Manhunt 2 on kömpelö ja alkeellinen toimintaseikkailu, jonka nimeä kukaan tuskin muistaisi, ellei sen julkaisusta olisi tehty niin suurta numeroa. Se ei raa'asta maineestaan huolimatta sisällä mitään, mitä ei keskiverrossa K-18 leffassa voisi näyttää, mutta pelin huomiohakuinen suhtautuminen väkivaltaan osoittaa tekijätiimiltä niin suurta harkintakyvyn puutetta, etten voi olla tuntematta pientä vahingoniloa sen kohtaamista julkaisuvaikeuksista. Ilman väkivaltaa, käteen jää tunnelmallinen, mutta erittäin turhauttava ja kaavamainen hiippailuräiskintä. Viimeistäänkin siinä vaiheessa, kun peli heittää räiskintävaihteen silmään, tulee se paljastaneeksi myös suurimman salaisuutensa; Manhunt 2:a ei olekaan tarkoitettu sadisteille, vaan masokisteille!

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 20.8.2007 Tomb Raider - Anniversary
Playstation 2 | Toimintapelit

Tomb Raider - Anniversary jatkaa Legendista alkanutta Tomb Raider -sarjan renesanssia, modernisoimalla kymmenen vuotta sitten ilmestyneen ihka ensimmäisen Tomb Raiderin nykyisille pelialustoille. Vaikka se ei tarjoakaan mitään sarjalle ennennäkemätöntä, yhdistyvät Legendin pelikoneisto sekä alkuperäisen Tomb Raiderin tunnelma erittäin pelattavaksi paketiksi, joka tuskin jättää kylmäksi sen enempää veteraaneja, kuin uusiakaan tulokkaita. Mikäli kolmannen persoonan toimintaseikkailut ovat edes vähän ominta aluetta, ei Tomb Raider - Anniversarya kannata jättää väliin.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 10.6.2007 Grand Theft Auto - Vice City Stories
Playstation 2 | Toimintapelit

Grand Theft Auto - Vice City Stories PS2:lle on moninpeliä vaille tarkka kopio alkujaan PSP:lle ilmestyneestä Grand Theft Auto -spinoffista. Vaikka pelillisesti melkein kuranttia tavaraa onkin, ei Vice City Stories juonellisesti tai tehtäväsuunnittelultaan kestä vertailua GTA3:n, Vice Cityn taikka San Andreaksen kanssa, vaan lopputulos vaikuttaa hieman väkinäiseltä paluulta loppuun lypsetylle 80-luvulle. Mikäli kaikki aiemmat Grand Theft Autot on jo koluttu ja lisää pitäisi saada, ei Vice City Storiesin PS2-versio missään nimessä huono ostos ole, muttei siltä kyllä edellisosien aiheuttamaa pakkopeluu-reaktiotakaan kannata odottaa.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 7.3.2007 Okami
Playstation 2 | Toimintapelit

Okami on yksi parhaita Playstation 2:lle koskaan julkaistuja toimintaseikkailuja, jonka viehätys perustuu niin viimeisteltyyn toteutukseen kuin innovaatioonkin. Visuaalisesti huikaisevan kaunis peli tarjoaa jatkuvalla syötöllä ikimuistoisia hetkiä, rytmittyen siten ettei pelaajan mielenkiinto pääse kuihtumaan ennen lopputekstejä. Etenkin idea pelinmittaan hiljalleen karttuvista siveltimellä maalattavista voimista tukee tätä rytmitystä ja istuu pelin japanilaisista tarustoista revittyyn teemaan kuin elitismi oopperaan. Lyhyesti sanottuna, Okami on parasta mitä konsoli-toimintaseikkailuille on tapahtunut sitten uusimman Zeldan.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 14.12.2006 Scarface - The World Is Yours
Playstation 2 | Toimintapelit

Scarface - The World Is Yours on kaikkiaan hyvä yritys kääntää kulttielokuvan kokaiinikaupan ympärillä pyöriväksi hiekkalaatikkopeliksi. Hyvä käsikirjoitus, loistava Al Pacino-imitaattori ja lukuisat pienet yksityiskohdat liittyen omaisuuden käyttöön sekä huumekauppaan, tekevät Scarfacesta paikoin suorastaan riemastuttavan kokemuksen, joskin irralliseksi jäävä juoni ja haukotuksia herättävä tehtäväsuunnittelu jaksavat herättää kummastusta muutoin niin viimeistellyn oloisessa pelissä. Ilmeisistä ongelmistaan huolimatta Scarface on kuitenkin GTA-kloonien parhaimmistoa ja ansaitsee paikkansa kenen tahansa täysi-ikäisen toimintapelaajan hyllystä.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 28.7.2006 The Da Vinci Code
Playstation 2 | Toimintapelit

Da Vinci Code on karu yritys ratsastaa tunnetulla nimellä suoraan kuluttajan lompakkoon. Tämä näennäisesti kolmannen persoonan seikkailua edustava peli sotkee lukuisista seikkailu-, puzzle-, toiminta-, ja hiiviskelypeleistä varastamiaan ideoita niin sokeasti, että pistää kyllä ihan vakavasti miettimään, onko suunnittelupuolelle päästetty ensimmäistäkään peleistä muutakin, kuin myyntilukuja ymmärtävää yksilöä töihin. Vaikka pelin muutoin hengetöntä sisältöä kompensoidaankin ihan mukavilla välipuzzleilla ja kelvollisella tarinalla, en kyllä nukkuisi öitäni rauhassa, jos joku erehtyisi minun suosituksestani tämän pelin hankkimaan.

Lue arvostelu »
Kansikuva -
Arvosteltu 10.7.2006 Genji: Dawn of the Samurai
Playstation 2 | Toimintapelit

Hienosti toteutettu Genji on miellyttävä pelikokemus ja tarjoaa näyttävää grafiikkaa, seikkailua, tasohyppelyä ja mätkintää. Yllättävän koukuttava pelin heikoin lenkki on aivan liian yksinkertainen taistelujärjestelmä. Lisäksi Genji: The Dawn of the Samurai loppuu aivan liian nopeasti ja kenttätasoja kierrätetään vain hieman muunneltuina versioina.

Lue arvostelu »